Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Belux · Article.

België eindigt op zesde plaats in de wereldfinale van de BMW Golf Cup 2017.

Van 5 tot 10 maart vond de wereldfinale van de BMW Golf Cup International plaats. 135 finalisten van over de hele wereld streden in Zuid-Afrika om de fel begeerde eerste plaats. Het Belgisch team eindigde op een zeer mooie zesde plaats in de algemene klasse. Nicolas Lelarge (Men II) eindigde op zijn beurt net naast het podium. Golflegende Gary Player overhandigde de trofeeën aan de winnaars.

Other Languages.

135 golfers namen deel aan de wereldfinale van de BMW Golf Cup 2017 die plaats vond in George in Zuid-Afrika. Onder hen ook de drie Belgische finalisten: Natalie Verachtert (Hcp 11), Willem Vandelaer (Hcp 8) Men I en Nicolas Lelarge (Hcp 20) Men II. Na de koude winter waren onze vertegenwoordigers blij om op de prachtige greens op de parcours van Montagu en Outequina van de club Fancourt te spelen. Deze werden ontworpen door de geïnviteerde van de finale 2017: Gary Player. Met zijn 82 jaar is de Zuid-Afrikaanse kampioen nog steeds in een uitzonderlijke vorm; hij bracht een clinic die enorm gesmaakt werd door de concurrenten en hun partners. Daarnaast was er ook een andere topatleet aanwezig tijdens de finale: Bruno Spengler. De BMW Motorsport-coureur en lid van het Belgische RBM-team in Mechelen in het DTM-kampioenschap, is gepassioneerd door golf en kon meegenieten van het amateurgolf op hoog niveau.

De resultaten

Na een eerste, goedgevulde dag vonden de twee volgende rondes van de wereldfinale plaats onder een stralende zon die eraan herinnerde dat de zomer in Zuid-Afrika nog lang niet voorbij is. De eindstand was over het algemeen zeer positief voor onze finalisten. Nicolas Lelarge, die deelnam aan de tweede categorie Heren, eindigde met drie punten onder de par maar miste net de derde plaats op het podium met slechts één punt verschil. Alleen de eerste vier van zijn categorie eindigden onder dat geweldige resultaat dat ook bijdroeg tot de algemene zesde plaats die het team kon bereiken. Natalie Verachtert eindigde op haar beurt als 11e in het klassement voor Dames terwijl Willem Vandelaert in Men I in de eerste helft van de competitie eindigde, op de 29ste plaats.

Net zoals vorig jaar, is het Thailand dat met de eerste teamplaats gaat lopen. Daarnaast behaalden zij ook in de categorie Heren de overwinning met dank aan Prakran Sappadunggechon die met een score van 109 punten de enige was om te eindigen onder de par (-1). In de tweede categorie heren was het de Australiër Kiriakos Miltos die de titel van 2017 in de wacht sleept met 12 punten onder de par tot 120 punten voor de drie ronde. Bij de dames was het de Taiwanese Min Hui Huang die met haar 114 punten (-6) voorliep op de concurrentie.