Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW i3.

Светът, а с него индивидуалната мобилност, се променя радикално по отношение на екологията, икономиката и обществените отношения. Глобалните процеси като климатичните промени, изчерпването на ресурсите и все по-силната урбанизация изискват нови решения. BMW i ги намира. Марката е олицетворение на иновативни автомобилни концепции, вдъхновяващ дизайн и ново разбиране за премиум, силно повлияно от идеята на устойчивото развитие.

BMW i
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~279,74 KB)
  
Photos(109x, ~710,94 MB)

Светът, а с него индивидуалната мобилност, се променя радикално по отношение на екологията, икономиката и обществените отношения. Глобалните процеси като климатичните промени, изчерпването на ресурсите и все по-силната урбанизация изискват нови решения. BMW i ги намира. Марката е олицетворение на иновативни автомобилни концепции, вдъхновяващ дизайн и ново разбиране за премиум, силно повлияно от идеята на устойчивото развитие.

При BMW i 3 – първият сериен автомобил на BMW i – мобилността с нулеви емисии се превръща в чиста радост от шофирането на премиум автомобил. Първият чисто електрически модел на BMW Group създава изцяло нови, насочени към бъдещето възможности за радост от шофирането, устойчиво развитие и свързаност в градския трафик. Иновативният дизайн на BMW i 3 е автентично изражение както на типичния за BMW спортен дух, така и на ефективността на модела с четири места. Новаторската автомобилна концепция с пътническа клетка от въглероден композит (C arbon F ibre Reinforced Plastic - CFRP ) съчетава лекотата, стабилността и сигурността с изключителен комфорт на возене. А с разработените специално за BMW i асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive , както и програмата 360° ELECTRIC мобилността без вредни емисии в градски условия се превръща във въодушевяващо преживяване във всекидневието.

Електромоторът на BMW i3 развива максимална мощност от 125 кВт/ 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм и пренася спонтанно разгръщащата си мощ към задните колела чрез едностепенна трансмисия. Електромоторът черпи енергия от литиево-йонни батерии, които са интегрирани в дъното на автомобила. Изместеният силно надолу център на тежестта, резултат от ниското и централно разположение на батериите, и хармоничното разпределение на тежестта между осите допълнително допринасят за пъргавата управляемост на автомобила. Акумулаторът позволява пробег от 130 до 160 км във всекидневието, а зареждането може да се извършва от конвенционален домакински контакт, от BMW i Wallbox или от обществена станция за зареждане.

BMW i : нова марка, “The Next Premium”.

BMW Group е най-успешният в света производител на премиум автомобили и е предопределен да бъде в основата на създаването и развитието на индивидуалната мобилност от бъдещето. Още през 2007 година, компанията стартира мащабен проект - project i, който има за цел разработване на устойчиви решения за мобилност, които са съобразени с екологичните, икономическите и обществени промени в целия свят. Подходът, който възприема BMW Group е холистичен т.е. търси се цялостно решение, за да се създаде необходимия баланс между индивидуалните потребности и глобалните изисквания към мобилността на утрешния ден. Компанията създава и въвежда нова суб-марка BMW i, която обединява насочени към бъдещето автомобили и мобилни услуги, чиито премиум характер последователно е подчинен на устойчивото развитие. Днес тази визия се превръща в реалност: BMW i3, първият сериен модел на новата марка, позволява мобилност при нулеви емисии с премиум автомобил.

 

 

В документа за сваляне може да намерите информция за:

1. Новото BMW i3.
Представяне.

2. Поглед в бъдещето:
Иновативен дизайн и устойчиви материали.

3. Нова дефиниция за радостта от шофирането:
Задвижваща система и шаси.

4. Безопасност:
Най-висока защита във всяка ситуация.

5. Интелигентна свързаност и устойчива мобилност:
BMW ConnectedDrive в BMW i3.

6. BMW предлага концепция отвъд автомобила – 360° ELECTRIC, продажби и услуги.

7. Устойчивост от всеки етап:
Производство.

8. Технически спецификации (на англ. език).
BMW i3.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.