Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Стартира комуникационната кампания за новото BMW i3.

Стартира комуникационната кампания за новото BMW i3.

Продажби и маркетинг
 

Едновременно с международната премиера на BMW i3, която се проведе по едно и също време в градовете Лондон, Ню Йорк и Пекин стартира и комуникационната кампания за първия изцяло електрически модел на BMW. Кампанията започва с презентационен филм за серйния модел, обновяване на интернет страницата и активирането на он-лайн конфигуратор. Печатна реклама и активно присъствие в социалните мрежи допълват представянето. През ноември, когато е и пазарната премиера на модела ще започне и телевизионна кампания. Интегрираният комуникационен подход е логично продължение на позиционирането на марката BMWi още при представянето й през февруари 2011 г. година BMWi. Електрическата мобилност с BMW i3 не изисква компромиси: Този комфортен автомобил, оборудван с най-новите технологии е изключително подходящ за всекидневно шофиране и предлага всички предимства на премиум автомобил.

Още от деня на представянето на BMW i3, заинтересованите потребители могат лесно да конфигурират своя предпочитан автомобил, както и да намерят изчерпателна информация по важни въпроси свързани с ежедневната експлоатация и поддръжка, зареждане, пробег и задвижване, технологии, канали за продажба и сервиз, мрежа на BMWi дилъри и др. Важен елемент от представянето на модела ще бъдат възможностите за активно пробно шофиране, включително промотирани, чрез социалните мрежи - например Facebook, където BMWi вече има повече от 1,3 милиона фенове. Моделът ще има и масирано онлайн присъствие, като рекламни банери ще бъдат публикувани в интернет платформи, блогове и портали посветени на електрическата и хибридна мобилност, устойчиво развитие и др. От средата на август ще се предлага, BMWi приложение за Android, iPhone и IPAD с разширена функционалност, което ще предлага информация за възможния пробег на BMW i3, в зависимост от местонахождението, фото галерия, визуализатор с 360° преглед на интериора и екстериора на новото BMW i3 и възможност за организиране на тест драйв.
Уве Дрехер,  Директор маркетинг BMWi в световен мащаб, обобщава: "Целта на всички наши комуникационни активности е да организираме възможно най-много активни тестове с автомобила. Според нас това е най-ефективния начин да убедим нашите потенциални клиенти в очарованието, уникално усещане и типичната за BMW  радост от шофирането, която е и характеристика на електрическото BMW i3."

Кампанията за новото BMW i3 е заснета в Лос Анджелис. При избора на визия, умишлено са избягвани абстрактни сцени, вместо това BMW i3 е показан в ежедневни ситуации познати на търсената целева аудитория. Саундтракът на презентационния филм е песента "Lisztomania" на групата Phoenix.
Материалите за TV кампания, която стартира с пазарната премиера на BMW i3, са заснети в центъра на Чикаго.

BMW Group още през 2007 година, стартира мащабен проект - project i, който има за цел разработване на устойчиви решения за мобилност, които са съобразени с екологичните, икономическите и обществени промени в целия свят. Подходът, който възприема BMW Group е холистичен т.е. търси се цялостно решение, за да се създаде необходимия баланс между индивидуалните потребности и глобалните изисквания към мобилността на утрешния ден. Компанията създава и въвежда нова суб-марка BMW i, която обединява насочени към бъдещето автомобили и мобилни услуги, чиито премиум характер последователно е подчинен на устойчивото развитие. Днес тази визия се превръща в реалност: BMW i3, първият сериен модел на новата марка, позволява мобилност при нулеви емисии с премиум автомобил.

Новото BMW i3 е първият електромобил на света, който е специално конструиран за такъв тип задвижване. При това автомобил, който осигурява типичната за BMW радост от шофирането без емисии. Уникалната архитектура на BMW i3 с LifeDrive структура, която включва изработена от CFRP пътническа клетка (Life) и алуминиев модул за задвижването (Drive). Батерията и окачването, както и електромоторът, управляващата електроника на BMW eDrive са разработени самостоятелно от BMW Group. Така характерната радост от шофирането се превръща в основно продуктово качество и при BMW i3.

 

BMW i3 специализирана интернет страница: www.bmw.com/i3

BMW i3 филм: www.bmw.com/i3film

BMW i3 визуализатор:  www.bmw.com/i3visualizer

BMW i във Facebook: https://www.facebook.com/BMWi

BMW i3 филм в YouTube: http://youtu.be/g1LsT1PVjUA

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733 , F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@partner.bmwgroup.com

 

---

BMW Group  

BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки BMW, MINI и Rolls-Royce. Като световна компания BMW Group управлява 29 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През финансовата 2012 г. BMW Group продаде 1,85 милиона автомобила и над 117 000 мотоциклета по света. Печалбата преди облагане с данъци за 2011 г. е 7.38 милиарда евро при приходи от 68.82 милиарда евро. Към 31 декември 2011 г. работната сила на BMW Group е наброявала приблизително 100 000 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си. В резултат на усилията си за последните осем години BMW Group бе класирана на първо място в бранша според индекса за устойчивост „Дау Джоунс“.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.