Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото поколение MINI ще бъде представено точно на 107-мия рожден ден на сър Алек Исигонис.

В чест на сър Алек Исигонис, създателят на класическото Mini, световната премиера на новото поколение MINI ще бъде на 18 ноември 2013 г., когато се отбелязва 107-мата годишнина от неговото рождение. Великобритания и фабриката в Оксфорд остават родината на MINI и затова и световната премиера ще бъде именно там. В същата седмица новият модел ще бъде показан и на автомобилните салони в Лос Анжелис и Токио.

MINI
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~147,98 KB)
  
Photos(1x, ~6 MB)

В чест на сър Алек Исигонис, създателят на класическото Mini, световната премиера на новото поколение MINI ще бъде на 18 ноември 2013 г., когато се отбелязва 107-мата годишнина от неговото рождение. Великобритания и фабриката в Оксфорд остават родината на MINI и затова и световната премиера ще бъде именно там. В същата седмица новият модел ще бъде показан и на автомобилните салони в Лос Анжелис и Токио.

През тази есен започва нова епоха от развитието на най-вълнуващия премиум компактен автомобил. Новото MINI ще бъде представено за първи път на 18 ноември 2013 г., точно на 107-мата годишнина на човека, започнал една истинска автомобилна революция, сър Алек Исигонис. Световната премиера ще бъде във фабриката на MINI в Оксфорд и още същата вечер ще бъде последвана и от MINI парти в Лондон.

В рамките на една седмица новото MINI ще бъде показано и пред международната публика, на автосалоните в Лос Анжелис и Токио. На 20 ноември 2013 г., в центъра на вниманието ще изгрее на новата звезда на премиум компактния сегмент, първо по време на Tokyo Motor Show, и само няколко часа по-късно в на автомобилното изложение в Лос Анжелис Калифорния, САЩ. Новото MINI ще бъде въведено на пазара през първото тримесечие на 2014 г.

Родено във Великобритания, в духа на най-добрите традиции.
Също като предшественика си, новото MINI ще се произвежда в Оксфорд. Стартът на производството и световната премиера ще бъдат допълнителни акценти в юбилейната година за фабриката на MINI, която отбелязва 100 години автомобилостроене.

Изборът на мястото не е случаен, а е специален реверанс към британския произход на марката и към неговия създател. С въвеждането на Mini през 1959 г., Алек Исигонис прави своеобразна революция в автомобилната индустрия. Напречно разположен двигател, предно предаване, колела, поставени в четирите ъгъла и усъвършенствана ходова част не само осигуряват несравнимо щедро вътрешно пространство за пътниците и багажът им, но и изключителна маневреност и въодушевление при шофиране.

Концепцията на сър Исигонис въплътена в Mini става основа за много поколения на малки и компактни автомобили. В най-модерната си форма, тези принципи продължават да живеят в съвременната марка MINI. Изцяло нови двигатели и шаси технологии, иновации в програмата за свързаност MINI Connected и рафинирано премиум качество ще превърнат и новото MINI в стандарт за удоволствието от шофирането в компактния клас.

 

NB!

* Mini – марката в периода 1959 – 2000 г.

** MINI – марката от 2000 г. до днес, в рамките на BMW Group

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@partner.bmwgroup.com

 

---

BMW Group

BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки BMW, MINI и Rolls-Royce. Като световна компания BMW Group управлява 29 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

 

През финансовата 2012 г. BMW Group продаде 1,85 милиона автомобила и над 117 000 мотоциклета по света. Печалбата преди облагане с данъци за 2011 г. е 7.38 милиарда евро при приходи от 68.82 милиарда евро. Към 31 декември 2011 г. работната сила на BMW Group е наброявала приблизително 100 000 служители.

 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си. В резултат на усилията си за последните осем години BMW Group бе класирана на първо място в бранша според индекса за устойчивост „Дау Джоунс“.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria; www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

 

 

 

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.