Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group започва строителството на завод в Мексико.

Инвестицията възлиза на 1 млрд. щатски долара. Избраната локация е в мексиканския щат Сан Луис Потоси Заводът е с капацитет 150 000 автомобила годишно Очакван старт на производството - 2019 г. Членът на Борда на директорите Харълд Крюгер: инвестицията още веднъж затвърждава дългосрочния ангажимент към Северноамериканския регион

Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Производство и рециклиране
·
Заводи, съоръжения
·
Заводи
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~137,92 KB)
  
Photos(3x, ~25,6 MB)

Инвестицията възлиза на 1 млрд. щатски долара.

Избраната локация е в мексиканския щат Сан Луис Потоси

Заводът е с капацитет 150 000 автомобила годишно

Очакван старт на производството - 2019 г.

Членът на Борда на директорите Харълд Крюгер: инвестицията още веднъж затвърждава дългосрочния ангажимент към Северноамериканския регион

BMW Group започва строителството на нов завод в Мексико в близост до град Сан Луис Потоси, в едноименния мексикански щат. Този ход ев съответствие със стратегията на компанията за балансиран глобален ръст.

“Мексико е идеална локация за BMW Group и заводът ни тук ще бъде от голяма  важност за производствената ни мрежа. През следващите няколко години ние ще инвестираме 1 млрд. щатски долара в новата производствена локация. Плановете ни предвиждат, заводът да започне да работи през 2019 г., когато тук ще бъдат заети около 1500 служители,” коментира Харолд Крюгер, член на Борда на директорите на BMW AG отговорен за Производството.

В средносрочен план във фабриката и околността ще бъдат открити няколко хиляди работни места. От компанията ще уточнят кои модели ще бъдат сглобявани във фабриката Сан Луис Потоси на по-късен етап.

 “Изборът на локация потвърждава нашия дългосрочен ангажимент в региона на Северна Америка. Вече повече от 20 години произвеждаме автомобили в завода на BMW в Спартънбърг. С планирания за фабриката капацитет от 150 000 автомобила, BMW Group ще бъде в още по-добра позиция да се възползва от потенциала на целия регион,” коментира още Крюгер. “Северна и Южна Америка са сред най-важните региони на растеж за BMW Group. Последователни сме в нашата стратегия ‘производството да следва пазара,” допълва той.

Съобщението за новата инвестиция бе направено по време на специално събитие в  официалната резиденция “Лос Пинос” на президента на Мексико край Мексико Сити. В събитието участваха Президента на страната Енрике Пеня Нието, Министъра на икономиката Гайярдо Виляреал и Губернатора на Сан Луис Птоси Др. Фернандо Торанзо Фернандес.

Мексико като благоприятна производствена локация в Северна Америка.

Големия брой споразумения за свободна търговия между държавите членки на НАФТА и Европейския съюзи и Меркосур например, е един от основните фактори при определяне на локацията. Други важни предимства са квалифицираната работна сила, солидната мрежа от утвърдени доставчици и добре развита инфраструктура. BMW Group от години работи добре с доставчици от Мексико, а само през последната година компанията е закупила от местния пазар продукти на стойност 1,6 млрд. щатски долара.

BMW Group осъществява дейност със свое търговско представителство в Мексико от 1994. Компанията е реализирала 13 992 автомобила в страната през 2013 г. Това е с почти 18.3% повече, в сравнение с предходната година. За същия период продажбите на мотоциклети достигат 2 064 (+16.6%).

Инвестиции на BMW Group в региона на НАФТА

BMW Group вече обяви инвестиция в размер на 1 млрд. щатски долара в разширяване на фабриката си в Спартънбърг, САЩ. С реализацията на проекта производствения капацитет на завода ще бъде увеличен до 450 000 превозни средства до 2016 г., а Спартънбърг ще се превърне в най-големия завод в производствената мрежа на Групата.

Допълнително 200 млн. щатски долара ще бъдат вложени в разширяване на смесеното дружество за производство на въглеродни влакна в Моузес Лейк, Вашингтон. Така в дългосрочен план ще бъде утроен производствения капацитет, а Моузес Лейк става в най-голямата в света фабрика за въглеродни влакна.

В периода до 2019 г. BMW Group ще инвестира в държави от НАФТА общо 2.2 млрд. щатски долара.

Същевременно BMW Group е в процес на изграждане на производствена мощност в щата Санта Катарина в Бразилия. Очаква се работата на тази локация да започне в рамките на настоящата година.

С фабриките в САЩ, Мексико и Бразилия BMW Group придобива значителна производствена мощ на ключови локации в Северна и Южна Америка.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733 , F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки. Като световна компания BMW Group управлява 28 предприятия за производство и сглобяване в 13 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2013 г. BMW Group е реализирала 1.963 млн. автомобила и над 115 215 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2013 г. е 7.91 млрд. евро при приходи от 76,06 млрд. евро. Към 31 декември 2013 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 110 351 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

 Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.