Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad подкрепя „Ride of Smiles“ – 50 000 мили около света в името на една добра кауза.

На 1 май 2015 година в Ню Йорк стартира „Ride of Smiles“, пътешествие с мотоциклет от 50 000 мили около света. Неговата цел е събиране на дарения за страдащите деца по целия свят. По време на прехода трябва да бъдат събрани минимум 50 000 евро дарения, които ще бъдат предоставени директно на 4 реномирани проекта.

Brands
·
BMW Motorrad
·
Обучение на мотоциклетистите, пътувания, събитие
·
Серия R
·
R 1200 GS/ GS Adventure

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

На 1 май 2015 година в Ню Йорк стартира „Ride of Smiles“, пътешествие с мотоциклет от 50 000 мили около света. Неговата цел е събиране на дарения за страдащите деца по целия свят. По време на прехода трябва да бъдат събрани минимум 50 000 евро дарения, които ще бъдат предоставени директно на 4 реномирани проекта. Инициатор и единствен водач по време на „Ride of Smiles“ е д-р Хенинг Бюцов. Докторът е опитен и запален мотоциклетист и още от 1989 година обикаля света на две колела. Въодушевен и вдъхновен от изключителното гостоприемство и жизнерадостност на хората, които среща по време на своите пътешествия, сега, с „Ride of Smiles“, той иска да върне поне част от тези емоции. За да може и този път да постигне амбициозните си цели, BMW Motorrad му предоставя за проекта едно BMW R 1200 GS Adventure включително оборудване за водача и аксесоари. Хенинг Бюцов и BMW Motorrad вече са си сътрудничили многократно. Още през 2008 година при „Ride of Change“ 35 000 километра с BMW F 650 GS Dakar в полза на благотворителна кауза. 

50 000 мили = 50 000 евро 

Разстоянието от 50 000 мили на „Ride of Smiles“ е символ на онези 50 000 евро, които Хенинг Бюцов иска да събере в полза на нуждаещите се от помощ. Освен това планирания маршрут през Северна, Централна и Южна Америка, както и Австралия и Нова Зеландия символично чертае цифрата 50 върху картата на света. Движението по маршрута може да бъде проследено чрез GPS LIVE Tracking с блога на „Ride of Smiles“ ( www.ride-of-smiles.de).

Който иска да дари средства, може да то направи на уеб-страницата на „Ride-of-Smiles“ или директно чрез дарителските уеб-сайтове на партньорските организации „Лекари без граници”, „Christoffel Blindenmission“, „Gemeinsam für Afrika“ и „Sternstunden“ на Bayerische Rundfunk. Всички дарения се предоставят без удръжки на благотворителните организации, които от своя страна предоставят квитанции за данъчни облекчения. Самото пътуване не ползва дарения, то се финансира изцяло от Хенинг Бюцов със собствени средства. Още преди старта на пътуването бяха събрани над 11 000 евро. Актуалното състояние на сметката с дарения може да бъде проследено на уебсайта или с „Ride-of-Smiles“-App.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2014 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,118 млн. автомобила и над 123 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 70,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.