Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW ConnectedDrive разработва решения за интелигентно търсене на паркоместа. Прогнозата за паркоместа на пътното платно допълва изживяването Connected Navigation.

BMW своевременно разпозна голямото значение на свързаността между водача, автомобила и заобикалящата среда и днес с BMW ConnectedDrive е сред водещите автомобилни производители при тези технологии. С интелигентните услуги и приложения като ChargeNow, ParkNow или интермодалното водене по маршрута BMW устойчиво затвърждава позицията си на водещ доставчик на мобилни услуги.

Технологии
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~243,08 KB)
  
Photos(1x, ~901 KB)

BMW своевременно разпозна голямото значение на свързаността между водача, автомобила и заобикалящата среда и днес с BMW ConnectedDrive е сред водещите автомобилни производители при тези технологии. С интелигентните услуги и приложения като ChargeNow, ParkNow или интермодалното водене по маршрута BMW устойчиво затвърждава позицията си на водещ доставчик на мобилни услуги. С изследователския проект „Динамична прогноза за вероятността за паркиране” BMW Group демонстрира как в бъдеще в големите градове може по-бързо да бъде намерено свободно паркомясто за автомобила. По време на TU-Automotive Detroit (по-рано Telematics Detroit), едно от най-големите изложения за свързана мобилност, BMW съвместно с партньора си INRIX, водещ световен доставчик на информация за трафика в реално време, демонстрира изследователския прототип на приложението. Системата ще бъде демонстрирана в BMW i3. 

Откриване на паркоместа, намаляване на трафика при търсене.

BMW демонстрира преимуществата на свързаните автомобили с интелигентни решения. Основната тема е Connected Navigation. Още днес системата RTTI (Real Time Traffic Information), която своевременно и точно разпознава задръстванията и пречките за трафика и информира за алтернативни маршрути, помага на водача да се справи по-добре, по-сигурно и по-комфортно с големите предизвикателства в градското движение. Новият изследователски проект „Динамична прогноза за вероятността за паркиране” е базиран на данните за движението на автомобилите. По този начин с това приложение е възможно да бъдат открити райони със свободни паркоместа в центровете на градовете и така да се избегне трафика от автомобили, търсещи място за паркиране. 

Изграждано от дълги години Know - how на BMW Group .

Още от 2011 година BMW Group търси решения за удобно паркиране и бързо откриване на свободни паркоместа. За тази цел в големите градове е създадена актуална дигитална карта на наличните, свободно достъпни паркоместа. Няколко хиляди тестови автомобили са осигурили анонимни данни за движението си при паркирането на тези паркоместа. И то не само когато автомобилът е напуснал паркомястото, но и когато търси свободно място. Въз основата на дигиталната карта, комбинирана с локалния прогнозен модел и информацията на паркоместата изследователското приложение изчислява актуално възможните опции за паркиране в определена област, например квартал, които се изобразяват на бордния дисплей. При това се взима предвид както броят на свободните паркоместа, както и броят на водачите, търсещи свободно място. Резултатите са много надеждни дори и на базата на опита от тестовите автомобили. Но точността на прогнозата се увеличава успоредно с броя на автомобилите, които подават данни. По този начин „Динамичната прогноза за вероятността за паркиране” ще помогне на водачите на BMW целенасочено да бъде осигурена информация за паркиране и те да търсят точно в онези области, в които в момента няма други водачи, които също търсят паркоместа. По този начин се облекчават както водачите, така и местните жители. 

Освен това до днес BMW Group е събрала важен практичен опит с подбрани потребители и автомобили на DriveNow. Информационната паркинг услуга в бъдеще може да бъде разширена и за всички автомобили от програмата Carsharing. 

BMW и INRIX комбинират компетентността си да серийно приложение.

На едно от най-големите изложения за свързана мобилност, TU-Automotive Detroit, BMW ще представи изследователски прототип за прогнозиране на паркоместа по уличното платно. На 3 и 4 юни 2015 на изложбения щанд на INRIX новата система ще бъде представена в едно BMW i3. INRIX е сред водещите световни доставчици на информация за трафика в реално време и ще комбинира опита си с този на BMW, за да може прототипът съвместно да бъде приложен при серийните автомобили.

„Индикацията на вероятността за паркиране на пътното платно е категорично изискване на клиентите големите градове. При сътрудничеството си с INRIX BMW Group формулира своята амбиция в бъдеще да поеме лидерската роля и по отношение на градската мобилност. Това се дължи и на оптималната изходна ситуация от големия брой автомобили, които са оборудвани с възможности за свързаност”, казва Мартин Хаусшилд, ръковидител на транспортна техника и управление на транспорта при BMW Group. 

Иновативно, свързано, маневрено: BMW i 3 като изследователски прототип.

BMW i3 е не само първият премиум електромобил, благодарение на серийната вградена SIM карта то постига ненадминато високо ниво на свързаност. Тази всеобхватна свързаност позволява услуги като интермодално водене по маршрута, която освен навигацията включва в изчисленията на трасето и обществения транспорт, ако по този начин целта може да бъде достигната по-добре. Освен това с иновативното си електрическо задвижване с нулеви локални емисии, пъргавината и компактните си размери BMW i3 е пригодено перфектно за движение в големите градове. Поради това то е идеалният автомобил, с който за пръв път да бъде демонстрирано изследователското приложение „Динамична прогноза за вероятността за паркиране”. 

Първите тестове на прототипа в Мюнхен вече са преминали успешно. Системата се самообучава и може да бъде ползвана и в други градове. Със собствената си разработка „Динамична прогноза за вероятността за паркиране” BMW ConnectedDrive за пореден път демонстрира как откликва с интелигентни решения на желанията на клиентите. 

BMW демонстрира устойчив ангажимент при Mobility Services

С тази услуга BMW Group подчертава своя ангажимент в областта на иновативните мобилни услуги на BMW i. Паркирането е едно от основните предизвикателства в мобилното всекидневие. Поради това още от 2012 година се предлага премиум услугата за търсене на паркомясто ParkNow. ParkNow осигурява на клиентите комфортно търсене и резервиране на паркоместа в натоварените центрове на градовете, включително и безкешово заплащане на дължимите такси за паркиране. ParkNow се предлага съвместно с Parkmobile, водещ световен доставчик на мобилни On-Demand системи за разплащане на паркоместа по обществените пътища.

 

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2014 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,118 млн. автомобила и над 123 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 70,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.