Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото MINI John Cooper Works.

Продажбите на Новото MINI John Cooper Works в България започват от 26 юни 2015 г.+++Първа среща с българска публика по време на представяне пред медиите в Картинг София Ринг, като директна препратка към корените на MINI и успехите в моторните спортове на най-вълнуващия малък автомобил+++ MINI John Cooper Days в София и Варна демонстрират на феновете на марката,под ръководствтото на специалисти от MINI Driver's Training, как едно MINI може да бъде още по-вълнуващо.

John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(9x, ~13,2 MB)

В продължение на повече 55 години MINI носи страстта към моторните спортове в гените си, а в най-новото си поколение залага по-интензивно от всякога на екстремната радост от шофирането. С най-новото поколение на MINI John Cooper Works богатата на традиции британска премиум марка въвежда на пазара актуалния модел на върховия спортист в сегмента на малките автомобили. Изключителната позиция на новото MINI John Cooper Works се дължи на най-мощния двигател монтиран някога в MINI, усъвършенстваното благодарение на опита от моторните спортове окачване и специфичните за модела дизайнерски елементи, които оптимизират не само аеродинамиката, но и подчертават ексклузивното му излъчване. С неустоимия си темперамент и впечатляващите динамични възможности най-спортния вариант на новото MINI значително изпреварва предишния модел с логото на John Cooper Works на радиаторната решетка.

Доставките на MINI John Cooper Works в България започват от 26 юни 2015 г, а първата среща на модела с българска публика бе, неслучайно, в Картинг София Ринг. По време на представянето представителите на медиите имаха възможност не само да се запознаят с особеностите на върховия атлет в гамата на MINI, но и да изпитат истинксо "go-kart" усещане в състезание на пистата. Кампанията за въвеждане на модела на българския пазар продължава със специални събития MINI John Cooper Days в София и Варна, по време на които, феновете на моторните спортове ще могат да изпитат най-вълнуващото MINI на писта и в реални условия на шофиране.

Под предния капак на новото MINI John Cooper Works работи най-спортният вариант на последното поколение агрегати на MINI. Благодарение на технологията MINI TwinPower Turbo монтираният по традиция напречно четирицилиндров бензинов двигател на върховия спортист се отличава с подобрено разгръщане на мощността, спокоен ход и ефективност и комбинира тези качества с характеристика на мощността, ориентирана категорично към моторните спортове.

Двигателят на новото MINI John Cooper Works реагира спонтанно на най-малките движения на педала на газта. Той разгръща максималният въртящ момент от 320 Нм още от 1 250 об/мин и го поддържа до 4 800 об/мин.  Агрегатът развива максималната си мощност от 170 кВт/231 к.с. при 5 200 об/мин и я поддържа до 6 000 об/мин. Повишението на мощността в сравнение с MINI Cooper S вече е по-високо с 30 кВт спрямо предишния модел, като задвижването на новото MINI John Cooper Works заема изключителна позиция и по отношение на еластичността. Тягата му осигурява не само темпераментно ускорение от място, но и особено динамични междинни ускорения. MINI John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек. (автоматична трансмисия: 6,1 сек.), ускорението от 80 до 120 км/ч отнема 5,6 сек, максималната скорост е 246 км/ч. 

Насоченото към максимална мощност задвижване на новото MINI John Cooper Works е допълнено със специфична изпускателна система. С ниското си насрещно налягане на отработените газове тя подобрява спонтанното разгръщане на мощността на двигателя, като в същото време генерира и типичния за моделите на John Cooper Works звук на двигателя, който подчертава Performance-характера на задвижването с емоционална звукова картина при всякакви обороти и натоварване.

Подаването на мощността към предните колела серийно е поверено на старателно адаптирана към мощностната характеристика на двигателя шестстепенна механична скоростна кутия. Тази специално новоразработена скоростна кутия се отличава с ниско тегло, къси ходове на скоростния лост и оптимизирани акустични и вибрационни качества, като освен това предлага и една иновация, която изпъква особено впечатляващо при спортно шофиране на новото MINI John Cooper Works.

Като опция за MINI John Cooper Works се предлага шестстепенна трансмисия Steptronic Sport. Тази автоматична трансмисия комбинира  високия коефициент на полезно действие и високия комфорт на превключване с повишена динамика на превключването и екстремно бързи смени на предавките. В ръчен режим е възможно превключване на предавки с лостчета на волана. Освен това на разположение е и автоматичната функция Старт/Стоп, която предотвратява ненужния разход на гориво при спиране на кръстовища или в задръствания, като за новото MINI John Cooper Works тя се предлага и в комбинация с автоматична трансмисия. В комбинация с навигационната система MINI шестстепенната трансмисия Steptronic Sport може да адаптира превключванията на предавките съобразно профила на трасето. Въз основа на навигационните данни непосредствено преди кръстовища или завои се включва най-подходящата за тази ситуация на пътя предавка. По този начин се предотвратява например ненужното възходящо превключване между два близки последователни завоя.

Дизайнът на каросерията на новото MINI John Cooper Works подчертава ексклузивния и ориентиран към максимална динамика характер на върховия спортист в сегмента на малките автомобили. Отпред силно впечатление правят големите въздухозаборници, които още на пръв поглед говорят както за високите нужди на двигателя, спомагателните агрегати и спирачките от въздух за охлаждане, така и за изключителните динамични възможности на автомобила. За да може да се осигури оптимална работна температура дори и при шофиране по състезателна писта, специфичната за модела концепция на охлаждането на новото MINI John Cooper Works включва допълнителни въздухозаборници във външните части на предната броня. Те заемат мястото на фаровете за мъгла при новото MINI и осигуряват подаване на въздух до допълнителните радиатори, които контролират температурното ниво на спомагателните агрегати и спирачките. 

Хексагоналната радиаторна решетка в центъра на предната част на автомобила е с характерен дизайн „пчелна пита” и червена напречна пластина в долния край. Освен това там – както и на капака на багажника в задната част на автомобила – е разположено логото на John Cooper Works. Серийните LED фарове са оградени с LED светлинния пръстен на дневните светлини, чиято долна част е бяла и изпълнява ролята на мигачи. 

Прецизно оформените аеродинамични елементи в областта на предната броня, както и оформените по специфичен за модела начин странични прагове също допринасят за оптимизирането на аеродинамиката. Всички други свързани с обтичането на въздуха елементи на каросерията са настроени прецизно към динамичния потенциал на новото MINI John Cooper Works при интензивни тестове при състезателни условия, за да може винаги да се осигури прецизна и сигурна управляемост. Поради това задният спойлер на новото MINI John Cooper Works, който осигурява аеродинамично притискане, е с индивидуална форма. За оптимизиране на аеродинамичния баланс допринася и задната броня с Flaps и дифузор в долната част.

Благодарение на увеличените в сравнение с предишния модел размери новото MINI John Cooper Works предлага осезаемо оптимизиран пространствен комфорт на всичките четири места за седене. Вместимостта на багажника вече е 211 литра. Повишената функционалност и новата концепция на индикаторите и управлението са комбинирани със специфични дизайнерски елементи в стила на John Cooper Works, които повишават интензивното динамично изживяване. Оптималната странична опора в особено динамични ситуации на пътя се осигурява от новоразработените спортни седалки John Cooper Works с интегрирани подглавници и специфична за модела тапицерия Dinamica/текстил в цвят Carbon Black. Като опция новите седалки се предлагат и с тапицерия Dinamica/кожа Carbon Black.

Ексклузивното серийно оборудване включва и новоразработен John Cooper Works кожен волан с мултифункционални бутони, както и John Cooper Works лайстни на праговете, John Cooper Works скоростен лост респективно селектор на трансмисията, педали и опора за крака на водача от неръждаема стомана и антрацитен таван.

Серийното оборудване на новото MINI John Cooper Works включва и MINI Driving Modes, които позволяват индивидуални настройки на автомобила. С въртящия се превключвател в основата на скоростния лост респективно селектора на трансмисията водачът може да избира между стандартната настройка MID Mode, както и SPORT Mode и GREEN Mode, за да активира подчертано спортни, балансирано комфортни или ориентирани към максимална ефективност настройки на автомобила. С помощта на MINI Driving Modes се променят настройките на педала на газта и кормилното управление, както и акустиката на двигателя.

При съответното оборудване на автомобила се променят и характеристиката на превключване на автоматичната трансмисия, настройките на динамичния контрол на амортисьорите, дифузното осветление и индикациите на централния уред.

Освен това състезателното усещане в кокпита на MINI John Cooper Works се повишава и от опционалните спортни уреди. Трите уреда с класическа кръгла форма осигуряват информация, която е от особено значение при спортно-амбициозен стил на шофиране. Спортните уреди включват индикатори за налягането на маслото и нагнетявания въздух, както и хронометър с разширени функции. 

Освен това за новото  MINI John Cooper Works се предлага и пълната гама от асистиращи системи. Те включват системата Асистент за шофиране включително работещ с камера активен автопилот, Предупреждение за опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция, Асистент за дългите светлини, Разпознаване на пътни знаци и Park Distance Control, Асистент за паркиране и камера за обратно виждане. Опционалният, издигащ се над кормилната колона MINI Head-Up дисплей е оборудван с допълнителни, специфични за модела функции. Освен данни за скоростта, разпознатите ограничения на скоростта и забраните за изпреварване, актуалните указания на навигационната система и контролните съобщения, съобщенията на асистиращите системи, както и списъците с телефонни номера и развлекателни програми на дисплеят могат да се изобразяват и актуално включената предавка и многоцветна скала на оборотомера, която в зависимост от избрания размер на шофиране е допълнена и от сигнал за превключване за особено динамични ускорения.

Висококачествено допълнително оборудване за по-висока радост от шофирането, комфорт, премиум излъчване и индивидуалност.

Заради специфичните за модела елементи на дизайна и оборудването новото MINI John Cooper Works дори и със серийното оборудване  е хармоничен цялостен пакет за екстремна радост от шофирането в премиум сегмента на малките автомобили. Със специфичното за MINI разнообразие в програмата от допълнително оборудване и аксесоари върховият спортист предлага всеобхватни възможности за прецизно и съобразено с личния стил индивидуализиране.  Като алтернатива на серийната климатична инсталация се предлага и двузонова автоматична климатична инсталация. Освен това се предлага и подгряване на седалките за водача и пътника до него, панорамен стъклен покрив, дифузно осветление с безстепенно регулиране на цвета, светлинен пакет с подгряване на предното стъкло, сензор за дъжд и автоматично управление на светлините, странични огледала с електрическо сгъване и подгряване, както и автоматично затъмняващи се вътрешно и странични огледала. Индивидуалното оформление на интериора и екстериора се осигурява от различните декори за покрива и страничните огледала, лентите на предния капак, тапицериите на седалките, повърхностите в интериора и Colour Lines.

Серийното оборудване на новото MINI John Cooper Works включва и радиото MINI Boost включително AUX-In букса и USB интерфейс.  То може да бъде допълнено с опционалната система HiFi високоговорители Harman Kardon. В комбинация с радиото MINI Visual Boost и навигационната система MINI се предлагат и опциите MINI Connected респективно MINI Connected XL.  Те гарантират всеобхватната интеграция на смартфони в автомобила и позволяват ползването на интернет-базирани услуги в областите Infotainment, комуникация и изживяването при шофиране. MINI Connected XL включва и функциите Journey Mate включително иновативните функции за подготовка за пътувания, както и Traffic Radar в реално време с особено прецизни и актуални информации за трафика.

Множество други функции от областите социални мрежи и Infotainment, които могат да бъдат интегрирани в автомобила чрез приложения, се предлагат както за Apple iPhone, така и за смартфони с операционна система Android. Управлението им е интуитивно и в типичния за марката стил чрез MINI контролера на средната конзола и цветния дисплей на централния уред. Оборудването навигационна система MINI Professional включва и 8,8-инчов борден монитор и MINI Touch Controller с чувствителна на допир повърхност. Освен това новото MINI John Cooper Works може да бъде оборудвано с монтирана в автомобила SIM-карта. Тя осигурява ползването на интелигентното аварийно телефонно обаждане с автоматична локализация и разпознаване на тежестта на инцидента, както и на MINI TeleServices.

 

 

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.