Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group дни на иновациите 2015: задвижващи системи за бъдещето.

BMW Group представя насочени към бъдещето задвижващи технологии по време на презентация и шофиране на тестовия полигон в Мирамас/Южна Франция.

Технологии
·
Technology, Research & Development
·
Efficient Dynamics
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~301,13 KB)
  
Photos(142x, ~436,22 MB)

 

  • BMW Group представя насочени към бъдещето задвижващи технологии по време на презентация и шофиране на тестовия полигон в Мирамас/Южна Франция. 
  • Най-големият тестови полигон на BMW Group предлага идеални условия за интензивни, близки до практиката тестове на задвижването и динамиката на управлението.
  • Технологията BMW eDrive от автомобилите BMW i продължава да навлиза в серийните модели на BMW. 
  • Прототипът на BMW Серия 2 Active Tourer с Plug-in хибридно задвижване демонстрира високата гъвкавост на технологията BMW eDrive; първиPlug-in хибриден автомобил на BMW с монтиран напречно отпред двигател с вътрешно горене, високоволтова батерия и двойно задвижване благодарение на електрифицираното задно задвижване. 
  • Директното впръскване на вода повишава ефективността на двигателите с вътрешно горене при висока мощност и освен това води до значително понижаване на разхода на гориво и емисиите. 
  • Задвижването с водородна горивна клетка като насочен към бъдещето вариант на технологията BMW eDrive; позволява чисто електрическо шофиране с висок пробег и кратки времена за зареждане; дългогодишната развойна и изследователска работа на BMW Group в тази област получава нови импулси благодарение на сътрудничеството с Toyota Motor Corporation. 

С интеграцията на технологията BMW eDrive в други модели на марката BMW, постоянното усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене с технология TwinPower Turbo и дългосрочната концепция на Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) BMW Group е подготвена за предизвикателствата на бъдещето. Това е възможно благодарение на гъвкавата архитектура и увеличаващото се разнообразие в областта на задвижващите технологии: с ефективните бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридните системи, електрическите задвижвания с батерия, както и бъдещите водородни горивни клетки BMW разполага с подходящи технологии за всеки сегмент и всяка потребност.

BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип: технологията BMW eDrive навлиза при други модели на BMW

Моделната програма на BMW се допълва от електрическата мобилност. Разработената за BMW i автомобилите технология BMW eDrive е част от Plug-in хибридното задвижване, което навлиза при нови автомобилни концепции и по този начин доказва високата си гъвкавост. Сега то за пръв път е комбинирано с разположен напречно отпред двигател с вътрешно горене. Представеният в Мирамас BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип е оборудван с трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, високоволтова батерия отпред и електромотор, чиято мощност се подава към задните колела. Резултатът е двойно задвижване – подобно на това при Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, само че с огледално разположение.

Високата ефективност на Plug-in хибридното задвижване, възможността за чисто електрическо шофиране, както и спонтанното разгръщане на мощността при работа на електромотора бяха допълнени с уникално за сегмента двойно задвижване. BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибридният прототип може да изминава чисто електрически до 38 км, ускорява за около 6,5 сек. от 0 до 100 км/ час и има разход на гориво от около 2 л/ 100 км. в ЕС тестови цикъл на EС за Plug-in хибридни автомобили, което отговаря на СО2 емисии под 50 г/км. 

Директно впръскване на вода : охладителен ефект за по-висока мощност и ефективност

След премиерата на впръскването на вода в BMW M4 MotoGP Safety Car сега директното впръскване на вода при бензиновите турбомотори за пръв път навлиза и при новото поколение двигатели на BMW Group. Тази иновативна технология, при която благодарение на понижаване на температурата на процеса на горене се постига по-висок коефициент на полезно действие, ще бъде представена за пръв път при трицилиндровия бензинов двигател на BMW Серия 1 в рамките на дните на иновации на BMW Group. И при този мотор благодарение на постигнатия охладителен ефект от директното впръскване на вода се реализира значително увеличение както на мощността, така и на ефективността. Особено голямо е понижаването на разхода на гориво при по-високо натоварване на двигателя. Благодарение на това повишаването на ефективността е значително, особено при спортен стил на шофиране – със съответния положителен ефект върху средния разход на гориво във всекидневието. Освен това директното впръскване на вода осигурява и по-малко топлинно натоварване на множество компоненти на двигателя и оптимизирани нива на вредните емисии. 

Водородна горивна клетка : насочена към бъдещето комбинация с BMW eDrive, дългосрочна възможност за мобилност при нулеви емисии

От над 15 години BMW Group извършва изследователска и развойна работа по отношение на задвижването с водородна горивна клетка. След договореното през 2013 година сътрудничество с Toyota Motor Corporation се откриват нови възможности до 2020 година да стартира вграждането на тестваните компоненти в един Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Горивната клетка, която превръща водорода в електрическа енергия и водна пара, позволява шофиране с нулеви локални емисии при типичната за марката динамика, висока пригодност за пътувания на дълги разстояния и кратко време за зареждане. С това тя е идеалното допълнение на технологията BMW eDrive.

В рамките на дните на иновации 2015 за пръв път се представят демонстрационни автомобили със задвижване с водородна горивна клетка, за да може при шофирането им да се покаже потенциала на тази технология.

В дългосрочен план задвижването с водородна горивна клетка ще се превърне в интегрална част от технологията Efficient Dynamics. Така се увеличава и разнообразието в портфолиото от задвижващи системи на BMW Group, което може гъвкаво да се адаптира към различни автомобилни концепции, желания на клиентите, както и законовите изисквания на международните автомобилни пазари. Освен това задвижването с водородна горивна клетка позволява и интегрирането в специфична автомобилна архитектура. По този начин – също като при LifeDrive архитектурата на BMW i автомобилите с eDrive – при бъдещите FCEV се гарантира още по-голяма свобода за иновативни решения по отношение на дизайна и пространствената концепция. 

Тестови полигон на BMW Group в Мирамас : идеални условия за тестване на иновативни технологии на задвижването и окачването

От близо 30 години тестовият полигон в Мирамас, Южна Франция, играе централна роля при разработката на автомобили и мотоциклети на BMW. Благодарение на стабилните климатични условия и разнообразните възможности съоръжението с площ около 473 хектара предлага идеални условия за интензивни изпитания на технологиите на задвижването и окачването. През 1986 година Autodrome de Miramas е закупен от BMW France и оттогава се разширява и модернизира постоянно. Освен изпитателни отсечки с обща дължина над 50 км. днес там има и най-модерни офиси и сервизи за разработка и настройки на нови модели и технологични компоненти. 

Сърцето на полигона е дългият 5 км. асфалтов овал на някогашната състезателна писта. Освен това на разположение са и магистралният пръстен за високоскоростни тестове, различни отсечки за оценка на управляемостта, изкачвания, както и серпентини, лоши пътни настилки и офроуд маршрути за изпитания и продължителни тестове. Сред особеностите на полигона е и копие на част от Нюрбургринг. При обновяването на „Petit Ovale“ в Мирамас бяха направени близки до оригиналите копия и на отсечките, познати като „Завоя на Карачиола“ и „Карусел“. С екстремно взискателните си отсечки тази част от изпитателния полигон вече служи като ултимативен измервател за оптимизирането на фините настройки на компонентите на окачването и на електронните системи за неговия контрол.

 

Подробна информация в документа за изтегляне.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.