Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI JOHN COOPER WORKS PERFORMANCE ACADEMY представя: НОВОТО MINI JOHN COOPER WORKS.

MINI JOHN COOPER WORKS PERFORMANCE ACADEMY представя за първи път в България новото MINI John Cooper Works. Върховият спортист в сегмента на малките автомобили демонстрира възможностите си на специално изграден полигон на летище Лесново. Участие в тридневната академия ще вземат повече от 120 души, любители на скоростта и индивидуалния стил, които освен, че ще се запознаят отблизо с новия модел ще имат възможност и да подобрят личния си стил на шофиране, под ръководството на инструктори от MINI Training. В тестовете участват модели MINI (Hatch) с три врати, MINI Countryman и MINI Paceman с общо близо 2000 к.с., като акцентът е върху новото MINI с три врати, което е и най-мощното MINI в историята на марката. София е последната спирка от обиколката на Performance aкадемията.

R60
·
MINI
·
MINI 3 door
·
John Cooper Works
·
John Cooper Works
·
John Cooper Works Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,65 KB)
  
Photos(65x, ~142,7 MB)

MINI John Cooper Works Performance Academy  представя за първи път в България новото MINI John Cooper Works. Върховият спортист в сегмента на малките автомобили демонстрира възможностите си на специално изграден полигон на летище Лесново. Участие в тридневната академия ще вземат повече от 120 души, любители на скоростта и индивидуалния стил, които освен, че ще се запознаят отблизо с новия модел ще имат възможност и да подобрят личния си стил на шофиране, под ръководството на инструктори от MINI Training . В тестовете участват модели MINI ( Hatch ) с три врати , MINI Countryman и MINI Paceman с общо близо 2000 к.с. , като акцентът е върху новото MINI с три врати, което е и най-мощното MINI в историята на марката. София е последната спирка от обиколката на Performance a кадемията .

Новото MINI John Cooper Works гарантира екстремна радост от шофирането и ексклузивно излъчване благодарение на заимстваната директно от моторните спортове технология на задвижването, окачването и аеродинамиката, както и специфични за модела дизайнерски елементи в екстериора и интериора.

Мощта, която гарантира новия максимум на радостта от шофирането, се генерира от двулитров четирицилиндров двигател, който е разработен на базата на най-новото поколение двигатели с технология MINI TwinPower Turbo. Той развива максимална мощност от 170 кВт/231 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм и ускорява новото MINI John Cooper Works за 6,3 сек. от 0 до 100 км.  Това отговаря на подобрение на ускорението с 0,2 сек. респективно 3 % в сравнение с предишния модел. Еластичността е повишена с 10 %. Със стойността от 5,6 сек. за ускорение от 80 до 120 км/ч новото MINI John Cooper Works може да изпревари дори расови спортни автомобили.

Оптимизираната еластичност е комбинирана с образцова ефективност. Средният разход на гориво и СО2 емисиите в ЕС тестови цикъл са 6,7 л/ 100 км и 155 г/ км. В комбинация с опционалната шестстепенна трансмисия Steptronic Sport съответните стойности са 5,7 литра и 133 г/км – близо 20 % по-ниски в сравнение с предишния модел. Заимстваните непосредствено от моторните спортове технологии на двигателя, окачването, каросерията и интериора определят ексклузивния, ориентиран към максимална динамика характер на новото MINI John Cooper Works. В комбинация с модернизираната продуктова субстанция на новото MINI е създаден върхов атлет за феновете, които в еднаква степен ценят състезателното усещане, премиум качеството и високата пригодност за всекидневието. Екстремно мощният двигател, спортната изпускателна система, спортното окачване с ексклузивни, 17-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти и разработената съвместно със специализирания производител Brembo спортна спирачна система, аеродинамичният пакет John Cooper Works включително специфичен за модела заден спойлер и индивидуалното оформление на интериора с новоразработени John Cooper Works спортни седалки с интегрирани подглавници образуват прецизно съгласуван цялостен пакет.

Всичко това позволява на новото MINI John Cooper Works да впечатлява с въодушевяващи динамични възможности, които освен вихреното ускорение включват и изключителна пъргавина, висока прецизност на кормилното управление и точно контролируема управляемост в особено спортни ситуации на пътя, както и великолепни спирачни възможности. Тази неподражаема характеристика е отражение на дългогодишния опит в моторните спортове и богатата на традиции връзка между MINI и John Cooper Works. Откакто през 1959 година легендарният конструктор Джон Купър откри спортния талант на класическото Mini, неговото име е олицетворение на най-голяма радост от шофирането и сензационни състезателни успехи на малкия британски автомобил.

MINI John Cooper Works e самостоятелна подмарка на MINI от 2008 г. Тя продължава традициите за доразвиване на спортните качества на малките автомобили още от края на 50-те години на миналия век, когато John Cooper открива спортния потенциал на Mini и го усъвършенства, за впечатляващи успехи по състезателните трасета. От създаването й до днес повече от 43 100 автомобила с обозначението MINI John Cooper Works са доставени на клиенти в целия свят, като около 40% от тях са MINI с три врати. Очакванията са в средносрочен план делът на най-вълнуващото MINI в общите продажби на марката да продължи да расте и да достигне до 5% от световната реализация.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети в света със своите марки. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2014 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,118 млн. автомобила и над 123 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 70,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

 Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.