Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

100 шедьовъра. BMW Group – 100 години иновации и предприемаческа смелост“ в музея на BMW

2016 е важна година за BMW Group: наскоро фирмата отпразнува 100-годишния си юбилей. Сега в музея на BMW в Мюнхен можете да се насладите на изложбата „100 шедьовъра. BMW Group – 100 години иновации и предприемаческа смелост“.

Събития за класически и исторически автомобили
·
Наследство
·
Корпоративно наследство
·
Предприятие
·
Юбилей
·
Заводи, съоръжения
·
Музей на BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: +359-2-80-607-33

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~156,01 KB)
  
Photos(11x, ~29,97 MB)

2016 е важна година за BMW Group: наскоро фирмата отпразнува 100-годишния си юбилей. Сега в музея на BMW в Мюнхен можете да се насладите на изложбата „100 шедьовъра. BMW Group – 100 години иновации и предприемаческа смелост“. До края на септември 2017 година посетителите ще имат възможността да научат всичко за най-важните автомобили, успехи в моторните спортове, както и важните предприемачески решения в историята на BMW Group. Новата изложба е вълнуващ преглед на историята на мобилността от 1916 до 2016 година и чрез 100-те подбрани шедьовъра води посетителя през отделните епохи от миналото столетие до днес.

100 години иновации и предприемаческа смелост

Историята на BMW Group започва през 1916 година с производството на авиационни двигатели. От 1923 година BMW произвежда и мотоциклети, а само пет години от завода излиза и първия автомобил. От тогава марките и продуктите въодушевяват, будят емоции и са олицетворение на най-високо качество. Но успехът на подобна фирма не се измерва само с най-важните инженерни постижения и автомобили: решаващи фактори са смелостта и готовността за поемане на рискове на най-високо управленско ниво, крайъгълните камъни в моторните спортове, както и особената отдаденост и иновационната сила на служителите – това са т. нар. „шедьоври“. Точно тези 100 шедьовъра ще разкажат на посетителите 100-годишната история на фирмата. „За нас беше много отговорна и приятна задача да съберем на едно място цялата мобилна история на BMW Group. С тази уникална изложбена концепция ние успяхме да представим многообразието на всяка епоха и на всички детайли на фирмата“, казва Габриеле Финк, ръководител на музея на BMW и на маркетинга на BMW Group Classic. 

Пътешествие във времето през 100-годишната история на фирмата

В началото на разположената на голяма площ изложба е разположен първия шедьовър, основаването на Bayerische Motoren Werke през 1916 година. Чрез един „тунел във времето“ посетителите влизат в залата, където могат да се насладят на прегледа на последните 100 години история на мобилността, илюстриран с плакати от съответната фаза в развитието на фирмата. След това кратко пътешествие във времето следват първите експонати. По-голяма част от тях са аранжирани хронологично на 5 платформи, всяка от които олицетворява определен период от историята на фирмата. При това тези „100 шедьовъра“ не са разположени само в изложбените зали на музея, а преминават като червена нишка през всички зони на постоянната експозиция на музея на BMW. 

Посетителите могат да се насладят на повече от 30 автомобила като BMW 328 (1936), легендарния роудстър BMW 507 (1955) или култовия автомобил BMW Isetta (1955). Сред експонатите са и дизайнерски прототипи като „Gina“ (2008) с известната си външна „кожа“ от подвижен текстил. Тематични табла информират за важни крайъгълни камъни в историята като въвеждането на здравните служби на BMW (1936) или на BMW EfficentDynamics (2007). Освен това изложбата преди всичко подчертава и факта, служителите винаги са били и ще бъдат гарант за успеха на BMW благодарение на своето въодушевление и страст. Отдадена е почит и на инженерните и технически постижения и на най-важните успехи в моторните спортове като спечелването на ралито Париж-Дакар през 1981 година. Особен акцент в изживяването за посетителите на „100 шедьовъра“ са и интересните истории, ценните дребни експонати, непоказвани досега филмови и фотоматериали, както и изключителни рисунки.

Експозицията „100 шедьовъра. BMW Group – 100 години иновации и предприемаческа смелост“ ще е открита от 10 март 2016 година до 30 септември 2017 година в музея на BMW. Входът е 10 евро, а музеят на BMW работи от вторник до неделя (включително и празничните дни) от 10 до 18 часа.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

-- -

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2015 г. е приблизително 9,22 млрд. евро при приходи от 92,18 млрд. евро. Към 31 декември 2015 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 122 244 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.