Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI с ново иновативно предложение за допълнително оборудване – MINI Scissor Doors.

С въвеждането на нова опция в богатата гама от допълнително оборудване на MINI - т.нар. “Scissor Doors”, британската марка предлага ефикасно решение за предизвикателствата на градската среда и в унисон с легендарната MINI концепция.

Специални автомобили
·
MINI
·
Принадлежности
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(8x, ~28,99 MB)

С въвеждането на нова опция в богатата гама от допълнително оборудване на MINI - т.нар. “Scissor Doors”, британската марка предлага ефикасно решение за предизвикателствата на градската среда и в унисон с легендарната MINI концепция.

Първоначално новото оборудване ще се предлага за MINI с 3 врати, MINI Paceman и новото MINI Кабриолет, а от моделната 2017 г. ще е налично и за MINI с 5 врати, шествратото MINI Clubman и MINI Countryman на цена от 1 959 Евро.

Иновативната опция е създадена на базата на особено рафинирана концепция на каросерията с две „летящи“ врати, които се отварят вертикално нагоре, осигурявайки ефективно решение за паркиране в ограничени пространства, особено в многоетажни обществени паркинги.

Благодарение на прилагането на водещия за марката принцип “clever use of space” при разработването на вратите и използването на електрохидравличен механизъм, който активира вратите, необходимата широчина за паркомясто, включително пространството за достъп на водача и пътника до него, е редуцирана с почти 30% от 2 681 до само 1 930 мм. Със ширина само 1 727 мм MINI с 3 врати може да се побере в практически всяко паркомясто, колкото и тясно да е то, без да се правят компромиси с комфорта

От инженерна гледна точка, концепцията на крилатите врати е снабдена серийно с множество функции за комфорт, а също така е технически подготвена за инсталиране на нови технологии в бъдеще. DALF Rietmann, Ръководител на Управление на специалното оборудване на MINI коментира: "Серийно вратите могат да се отварят и затварят с помощта на дистанционно управление. В комбинация с опцията Комфортен достъп, всяко MINI оборудвано със “scissors doors” може да се отваря и затваря с помощта на бутон на дръжката на вратата, при условие, че ключа за запалването е в непосредствен контакт с неговия водач. В бъдеще достъпът до автомобила може да бъде осигурен чрез смартфон с апликацията MINI Excitement."

"За да се постигне максимална пасивна безопасност, крилатите врати не само разполагат с много твърди елементи за защита от страничен удар," казва Malph Rahler, ръководител на MINI Производствени Иновации, „Но и със система за пиротехническо аварийно отваряне “Pyrotechnic Emergency Exit” или PEE". При нея мощни пропеленти гарантират аварийното отделяне на вратите в рамките на милисекунди, при инцидент, за да осигурят достъп на екипите за бърза помощ до пътниците, в случай на нужда.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Spartanburg. Monday 26. June.
09:30 EST / 15:30 CEST. 

Here you can see the live transmission of the event.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.