Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Лукс, който определя тенденции: BMW Серия 7 със специални модели посветени на стогодишния юбилей на марката "BMW Серия 7 Individual THE NEXT 100 YEARS"

Специален модел на луксозния седан, създаден от BMW Individual и посветен на вековния юбилей на BMW, ще отбележи своята световна премиера в рамките на годината, в която BMW Group навършва 100 години. Серията е ограничена до 100 автомобила, които могат да бъде предпочетени в един от три изключителни варианта на задвижването, включително и в комбинация с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive.

G12
·
Юбилей
·
Brands
·
BMW
·
Серия 7
·
Дълга колесна база
·
Hybrid-7
·
Автомобили BMW M Performance
·
M760Li xDrive
·
740e iPerformance
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~382,46 KB)
  
Photos(18x, ~197,43 MB)

За да отбележи стогодишнината на компанията, BMW представя специален т.нар.„Centennial“ модел, който олицетворява историческата еволюция на технологичната компетентност на водещия световен производител на премиум автомобили и води по пътя към бъдещето на радостта от шофирането. Моделът на BMW Серия 7 посветен на стогодишнината ще бъде произведен в лимитирана серия от общо 100 автомобила и ще се предлага с три варианта на задвижването:

BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS

BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS.

BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS.

BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS.

BMW Individual M760Li xDrive Модел V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS.

 

Юбилейните модели BMW Серия 7 съчетават характерните за луксозен седан иновации, ефективност и динамика с изключителни и хармонично подбрани дизайн и функционално оборудване от BMW Individual.

Независимо от избора на двигател, външният вид, усещането при шофиране и атмосферата в интериора на луксозния седан се отличават с уникален, отличителен характер, благодарение на ексклузивния за модела външен цвят, 20-инчовите колела BMW Individual, изцяло кожена тапицерия „Merino“ с фина структура от BMW Individual и интериорни декоративни детайли BMW Individual. Диапазонът на оборудване включва и писалка Montblanc с цвят и дизайн прецизно адаптирани към юбилейното издание на BMW Серия 7, произведена също в ограничено количество и предлагана, като подарък само в комбинация със специалния модел. Цялостната концепция и излъчване на "BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS " въплъщава едно ново разбиране за лукс във високия сегмент на моделната гама на BMW, както и дълбоко вкоренена ориентация към клиентите, неподвластен на времето дизайн и ненадминато качество.

Комбинацията от традиционни конструкторски умения и изключителна иновативна сила формират основата на успеха на компанията и отличителния характер на автомобилите BMW. Технологичното know-how на автомобилния производител е автентично отразено в характеристиките на новото BMW Серия 7, което е по-завършено и завладяващо от когато и да било в историята на марката. Новият луксозен седан впечатлява с дизайн, който се определя от стилно присъствие, елегантност и върховна динамика, многобройни иновации оптимизират спортния дух, комфорта и ефективността. В същото време, шестото поколение на BMW Серия 7 поставя нови стандарти по отношение на интуитивното и комфортно управление, интелигентната свързаност на автомобила с околната среда и усещането за уют в интериора. С технологични и дизайнерски акценти като структурата Carbon Core, BMW технологията eDrive, лазерните фарове с функция против заслепяване BMW Laserlight, система за контрол на окачването с активно стабилизиране на каросерията срещу накланяне и предвиждащи настройки на амортисьорите Executive Drive Pro, системата за управление, чрез жестове BMW gesture control, Паркиране от дистанция, Executive Lounge и панорамния покрив Sky Loung BMW Серия 7 заявява в юбилейната за компанията година претенциите си за лидерство в сегмента на луксозните седан повече от всякога.

Ексклузивен цвят на екстериора, избрани технологии и оборудване BMW Individual.

BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS се произвежда в завода на BMW Dingolfing в лимитирана серия от 100 автомобила. Те са оборудвани с ексклузивни опции и детайли от BMW Individual, създадени в рамките на производствен процес, подчинен на безкомпромисни стандарти за качество, съблюдаване на традиционни изисквания за стил, както и занаятчийска прецизност. Видният статус на юбилейния модел е разпознаваем от пръв поглед благодарение на отличителния и запазен само за него BMW Individual цвят на екстериора Centennial Blue – син металик и ръчно изработено моделно обозначение. Специфичният нюанс, в който ще бъдат оцветени само стоте автомобила от серията, се постига чрез особено сложен процес на нанасяне, който спомага за подчертаване на експресивния дизайн на седана с изключителен блясък и интензивна дълбочина. Технология и дизайн на най-високо ниво се комбинират отново при 20-инчовите двуцветни Silver/Ferric Grey BMW Individual ковани алуминиеви джанти с различен размер гуми за преден и заден мост.

Ексклузивно, ръчно изработено обозначение " THE NEXT 100 YEARS" краси B колоната, интериорните декоративни лайстни над жабката, както и предните и задни подглавници на седалките. Благородният произход на представителите на лимитираната серия е обозначен на капака на поставките за чаши, разположен в предната част на централната конзола, с гравюра "1 от 100".

Луксозното усещане при шофиране и изключителния комфорт при пътуване, предлагани от "BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS " достигнат необикновено високо ниво благодарение на интериорния дизайн, който е ориентиран към най-високите стандарти до най-малкия детайл. Изцяло коженият салон BMW Individual с кожа с фина структура Merino в цвят "Smoke White" с черни акценти е централният елемент в интериора. Кожата използвана за седалките, панелите на вратите, включително B колоните, горната и долна част на арматурното табло, централната конзола, подлакътниците и дръжките на вратите е изключително приятна на допир, благодарение на нейната плътност и мека, фина повърхност. Внимателно подбран, материал и изключително нежната му обработка гарантират естествена, отворена пореста структура. Това позволява кожата да продължава „да диша“, с което се постига изключителен комфорт. Ватираната повърхност на седалките е оформена в изискана плетка, ръчно сплетени декоративни кожени кантове и контрастни шевове свидетелстват за процес на производството, който се определя от прецизност и внимание към детайла. Подовото покритие и стелките, предпазните колани и тавана BMW Individual са изработени от Alcantara също в цвят "Smoke White". Стилната атмосфера в интериора на юбилейния модел се допълва от кожен волан с фина дървена вложка и декоративни интериорни лайстни BMW Individual Piano Finish.

Писалка Centennial „Montblanc за BMW“.

Montblanc и BMW създават писалка, която отговаря на уникалността на "BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS": писалка Centennial „Montblanc за BMW“.

Писалка Centennial „Montblanc за BMW“ следва безкомпромисните принципи на Maison Montblanc по отношение на качество, стил и иновации. В продължение на повече от 110 години, името Montblanc е синоним на епистоларна култура и висококачествена изработка. В сътрудничество с дизайнерския отдел на BMW, Montblanc разработва тази уникална писалка, от която ще бъдат произведена само 100 броя, които ще бъдат предоставени на всеки собственик на новото "BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS".

Безспорната икона на Montblanc Montblanc Meisterstück, идва с BMW дизайн, който отразява характерни елементи от лимитираната серия Individual: Структурата на повърхността на Meisterstück писалката напомня тази на седалките на BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS. Прозрачните елементи са изпълнени в ексклузивния за модификацията цвят BMW Individual Centennial. Покритият с родий, Au750 златен Montblanc писец е гравиран с десена на уникалните шевове също запазени за BMW Individual Merino кожния салон на юбилейния модел.

Със съвместното създаване на Centennial писалката „Мontblanc за BMW", BMW и Montblanc продължават успешното си партньорство. Базираната в Хамбург компания, основана през 1906 г. е един от водещите производители на висококачествени инструменти за писане и аксесоари в луксозния сегмент в света. Подобно на BMW, Montblanc следва най-високи стандарти, както за самата компания, така и за своите продукти със страст за качество, любов към детайла, уважение и връзка към създадените традиции, както и иновативна сила, комбинирани със стремеж към постоянно преоткриване. През есента на 2015 г. специалната колекция "Montblanc за BMW", в която са включени избрани аксесоари от кожа и инструменти за писане и вдъхновена от дизайна на новото BMW Серия 7, бележи началото на сътрудничеството.

Три варианта на задвижването и интелигентна система за задвижване на четирите колела за върховно преживяване зад волана.

Стилният уверен вид на " BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS" е синоним на върховна радост от шофирането и изключителен комфорт по време на пътуване. Тези качества се дължат на трите варианта на задвижващи агрегати, налични за модела посветен на стогодишнината, които помагат на всеки от луксозни седани да постигне отличителен характер. Изборът на варианти на двигателите представлява традиция, върхово представяне и напредък, в които се отразява несравнимия капацитет на BMW Group в областта на технологиите за задвижване. Освен това, моторите, предлагани за юбилейните модели BMW Серия 7 могат да бъдат комбинирани с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, която постоянно, електронно контролира, разпределението на мощността между предните и задните колела в зависимост от пътните условия, за постигане на оптимално сцепление, оптимизиране на стабилността и подобрение на динамиката при завиване с висока скорост.

Новият осемцилиндров двигател, с който е оборудвано "BMW Individual 750Li THE NEXT 100 YEARS " (с xDrive) съчетава най-новата версия на BMW TwinPower Turbo технология с конструктивен принцип, който има особено дългогодишна традиция сред задвижващите агрегати, проектирани за луксозните седани на марката BMW. Още през 1954 г., BMW 502 е представено с V8 мотор, отличаващ се с революционната за това време алуминиева конструкция и мощност от 100 к.с. Двигателят с обем 4.4 литра доставя максимална мощност от 330 кВт / 450 к.с. и максимален въртящ момент 650 Нм. Ускорението от 0 до 100 км / ч отнема само 4.7 сек. (0-100 км / ч: 4.5 т). Средният разход на гориво е 8.3 л/ 100 км * и CO2 емисии 192 г/ км * (комбиниран разход на гориво: 8.5 л / 100 км, 197 г / км *) (данни в ЕС тестови цикъл с 20-инчови алуминиеви джанти за "BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS ").

Останалите два варианта на моторизация за юбилейната серия BMW Серия 7 се въвеждат на пазара за първи път в стотната година на BMW Group. Технологията BMW eDrive, която се основава на опита, придобит при развитието на BMWi автомобилите в plug-in хибридния луксозен седан "BMW Individual 740Le iPerformance следващите 100 години" ("BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS"), постига емблематична ефективност. Четирицилиндров бензинов двигател с BMW TwinPower Turbo технология и синхронен електродвигател постигат обща система мощност от 240 кВт/ 326 к.с.* "BMW Individual 740Le iPerfomance THE NEXT 100 YEARS" (с xDrive) постига среден разход на гориво от само 2.1 л/ 100 км * и вредни емисии от 49 г/ км * (комбиниран разход на гориво: 2.3 л / 100 км, 53 г / км *) (данни в ЕС тестови цикъл със стандартни гуми).

Като израз на превъзходство, най-високо ниво на представяне и престиж, 12-цилиндровият двигател на "BMW Individual M760Li xDdrive Модел V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS" завършва селекцията. V12 моторът също е от историческо значение за BMW Серия 7. През 1987 г. върховата модификация на второто поколение на флагмана на BMW е първият модел оборудван с дванадесетцилиндров двигател произведен в Германия в следвоенния период. С обем от 6.6 литра, V12 двигателят от последно поколение, оборудван също с BMW TwinPower Turbo технология, постига максимална мощност от 448 кВт / 610 к.с. * и позволява на BMW M760Li xDrive да спринтира от 0 до 100 км / ч за 3.7 сек.* Впечатляващите работни характеристики на автомобила са съчетани с превъзходно предаване на мощността и очарователна плавност на работа, както и среден разход на гориво от 12.6 л/ 100 км * и ниво на емисиите на CO2 на 294 г/ км * (данни в ЕС тестови цикъл, с 20-инчови алуминиеви джанти)

Ексклузивно, иновативно, индивидуално: Богато стандартно оборудване и висок клас допълнителни опции за индивидуален лукс и радост от шофирането.

Изключителното разнообразие от оборудване и технологии в "BMW Individual Серия 7 THE NEXT 100 YEARS" осигурява несравнимо ниво на лукс и радост от шофирането в премиум автомобил. Усещането при шофиране на BMW Серия 7 се определя от специфичния баланс между спортен дух и комфорт на возене. Технологията на окачванетовключва въздушно окачване на предната и задната ос с автоматично регулиране на нивото и динамичен контрол на амортисьорите (Dynamic Damper Control). Допълнително повишаване както на комфорта, така и на динамиката и увереността на новото BMW Серия 7 се постига с Integral Active Steering (което може да се комбинира със системата за задвижване на четирите колела) и Executive Drive Pro, която включва предвиждащо управление на окачването, на база от анализа на стила на шофиране, данните от навигационната система, както и от стереокамера. В допълнение към режимите за шофиране COMFORT, SPORT и ECO PRO, за пръв път е включен и режим ADAPTIVE за автоматично адаптиране на настройките на автомобила към стила на шофиране и профила на трасето. Освен това, новото BMW Серия 7 е първия автомобил в сегмента, който може да бъде оборудван с иновативни лазерни фарове включително BMW Selective Beam, като алтернатива на стандартните Full LED фарове.

В комбинация с опционалната навигационна система Professional бордовият монитор на iDrive за пръв път е в изпълнение Touch Display. Като опция системата iDrive се допълва и с представеното за пръв път при новото BMW Серия 7 BMW gesture control - управление с жестове. Чрез дефинирани движения на ръката в областта на средната конзола, които се регистрират от 3D сензор, е възможно особено интуитивно и комфортно управление на често използваните функции на Infotainment системата. Други иновативни опции от BMW ConnectedDrive са най-новото поколение на BMW Head-Up дисплей, Асистент за водене в и поддържане на лентата, включително Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу странични удари, Предупреждение за удар отзад и отпред, Предупреждение за напречен трафик. Асистентът при задръствания облекчава водача при бавно движение и задръствания от всякакъв вид. Като частично автоматична функция за шофиране той облекчава водача чрез асистиране с кормилното управление, стига поне една от ръцете му да е на волана. Новото поколение на системата Surround View освен функцията Top View вече включва и 3D View изглед на контролния дисплей, както и функцията Panorama View за видимост върху случващото се отстрани респективно зад автомобила.

Други допълнителни опции като Дифузно осветление включително светлинна проекция Welcome Light Carpet в зоната за качване и слизане, Дифузно осветление за задната седалка, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System и системата за ароматизиране на интериора Ambient Air Package са на разположение за особено луксозен управление и изживяване при пътуване. С новоразработеното оборудване на задната седалка Executive Lounge луксозната атмосфера в интериора на новото BMW Серия 7 се допълва с уникални възможности за повишаване на комфорта при пътуване и индивидуалния уют. Този пакет оборудване освен четиризонова автоматична климатична инсталация, комфортни седалки с електрически регулировки и масажна функция отзад, както и активна вентилация на всички места включва и опциите Executive Lounge Seating, Executive Lounge задна конзола и развлекателна система за задните места Experience включително BMW Touch Command. Свободностоящият таблет с диагонал 7 инча, може да бъде ползван на всички места в автомобила, както и извън него позволява управление на комфортните функции като регулиране на седалката, осветлението н интериора и климатизацията, както и на Infotainment, навигационните и комуникационните функции. Стандартно за "BMW Individual 740Le iPerformance THE NEXT 100 YEARS " и "BMW Individual 740Le xDrive iPerformance THE NEXT 100 YEARS " включват също стационарна климатизация.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

-- -

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2015 г. е приблизително 9,22 млрд. евро при приходи от 92,18 млрд. евро. Към 31 декември 2015 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 122 244 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.