Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Повече простор, повече X-арактер. Дълга версия на новото BMW X1

Първото поколение на BMW X1 постигна глобален успех – от модела са продадени повече от 800 000 екземпляра. В Китай са доставени близо 200 000 екземпляра, като около 140 000 от тях са произведени в завода BMW Brilliance Tiexi. При новото BMW X1 е направен всеобхватен анализ на индивидуалните изисквания на клиентите и новото поколение на модела е по-силно от всякога е фокусирано върху своята целева група и по този начин дава нова дефиниция на своя клас. Поради това за Китай специално бе разработена дълга версия на BMW X1.

F48
·
X1
·
BMW
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(6x, ~108,88 MB)

Първото поколение на BMW X1 постигна глобален успех – от модела са продадени повече от 800 000 екземпляра. В Китай са доставени близо 200 000 екземпляра, като около 140 000 от тях са произведени в завода BMW Brilliance Tiexi. При новото BMW X1 е направен всеобхватен анализ на индивидуалните изисквания на клиентите и новото поколение на модела е по-силно от всякога е фокусирано върху своята целева група и по този начин дава нова дефиниция на своя клас. Поради това за Китай специално бе разработена дълга версия на BMW X1. 

Дългата версия на новото BMW X1 отговаря на особено високите изисквания по отношение на пространствения комфорт отзад и поставя стандарти в дисциплините гъвкавост и качество. Със значително увеличените си размери, характерния за BMW X моделите дизайн на каросерията, високата функционалност и повдигнатата позиция на седене за водача и пътника до него то още по-интензивно от всякога олицетворява типичните качества на Sports Activity Vehicle. Изключителната радост от шофирането и ефективността се гарантират и от напълно новото поколение двигатели с технология BMW TwinPower Turbo и най-новия вариант на интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive. Напредъкът, постигнат от дългата версия на новото BMW X1 в сравнение с предишния модел, се вижда и по множеството иновативни детайли на оборудването, интелигентната свързаност и модерните качества на материалите и изработката, както и премиум атмосферата в интериора. Новото BMW X1 с дълго междуосие се произвежда в завода на BMW Brilliance Tiexi в Шенянг. При въвеждането на пазара в Китай дългата версия на BMW X1 (среден разход на гориво: 7,3 – 6,3 л/100 км; СО2 емисии: 173 – 146 г/км) ще се предлага с три варианта на двигателите. BMW X1 sDrive18Li се задвижва от трицилиндров бензинов двигател мощност 100 кВт/136 к.с. Моделите BMW X1 sDrive20Li и BMW X1 xDrive20Li се задвижват от четирицилиндров бензинов двигател с мощност 141 кВт/192 к.с. Върховата версия е BMW X1 xDrive25Li с четирицилиндров бензинов двигател с мощност 170 кВт/231 к.с. Всички варианти на модела се отличават с типичния за марката спортен дух, както и с много ниския разход на гориво и нива на вредните емисии. Трицилиндровият двигател на новото BMW X1 sDrive18Li серийно се комбинира с шестстепенна трансмисия Steptronic, другите модели серийно се оборудват с осемстепенна трансмисия Steptronic. Моделите BMW X1 sDrive18Li и BMW X1 sDrive20Li са динамично предно задвижване, а новите BMW X1 xDrive20Li и BMW X1 xDrive25Li са с ефективно двойно задвижване за оптимизирано и променливо разпределение на задвижващия момент между предната и задната ос.

Дългата версия на новото BMW X1 ще се предлага като модел xLine и модел Sport Line във всички варианти на двигателите и задвижванията. С хармонично съгласуваните детайли на оборудването и дизайна по избор се подчертава или стабилния всестранен характер или пъргавия спортен дух на автомобила.

Новото BMW X1 предлага всеобхватно оборудване включително панорамен покрив, RunFlat гуми, пакет странични огледала (включително функция за сгъване, подгряване, памет и автоматично наклоняване към бордюра), Park Distance Control (PDC) отзад, комфортен достъп, електрическо регулиране на седалките с функция памет, автоматична климатична инсталация за водача и пътника до него и вентилация отзад, вертикален цветен дисплей с диагонал 6,5 инча и висока разделителна способност, система за управление iDrive, спортен мултифункционален волан, интериорен светлинен пакет, електромеханична паркинг спирачка, контрол на шофирането, интелигентно аварийно телефонно обаждане. Особено приятно усещане за простор осигурява големия панорамен стъклен покрив и светлинният пакет вкл. дифузно осветление с променящ се между оранжев и бял цвят.

Оборудването включва и BMW Head-Up дисплей, който проектира важната за пътуването информация директно върху предното стъкло. Тази система се комбинира с пакета Navigation Plus, който включва навигационна система, 8,8-инчов дисплей и Touch контролер. Освен това оборудването включва и динамичен контрол на амортисьорите, LED фарове, Асистент за шофиране, музикална система Harman Kardon Surround Sound, автоматично отваряне и затваряне на задния капак, камера за обратно виждане, подгряване на предните седалки, система за автоматично паркиране, автопилот, ConnectedDrive, Real Time Traffic Information и т.н.  

Увереност и гъвкавост в стила на моделното семейство BMW X

Повдигнатата позиция на седене, оптимизираният пространствен комфорт, още по-фината премиум атмосфера и по-високата гъвкавост на интериора подчертават позицията на дългата версия на новото BMW X1 като уверен всестранен талант в своя сегмент. На предлаганите от BMW в по-високите автомобилни класове Sports Activity Vehicles и Sport Activity Coupés отговарят е само опционалните асистиращи системи, но и стилът на оформлението на интериора. С дължината си от 4,56 м, широчината от 1,82 м и височината от 1,62 м дългата версия на новото BMW X1 има типичните за Sports Activity Vehicle пропорции. В сравнение с предишния модел дължината е увеличена с около 8 см, широчината с около 2 см, а височината – с около 4 см. В комбинация с новата автомобилна архитектура това създава идеалните предпоставки за значително увеличен пространствен комфорт.

По-висок комфорт на седене и значително повече място

Дългата версия на новото BMW X1 разполага с изключително гъвкав интериор. В сравнение с предишния модел значително е оптимизиран комфортът на седене отзад, където пътниците разполагат със значително повече място. Особено разточително е пространството за коленете на пътниците на втория ред седалки. В зависимост от позицията на серийно регулируемата надлъжно с 13 см задна седалка мястото за коленете е между 5 и 18 см повече в сравнение с BMW X1 от първо поколение. Облегалката на задната седалка с регулируем наклон повишава функционалността и комфорта при пътуване. В същото време на разположение на пътниците са множество поставки и джобове във вратите. Освен това пътниците се наслаждават на луксозна премиум атмосфера, която се дължи и на високото качество на материалите и изработката, както и на прецизното оформление на интериора. Подредбата на индикаторите и уредите за управление отговаря на типичната за BMW насоченост на кокпита към водача. Интериорните и акцентиращите лайстни преминават и във вратите, така че пътниците на всички места са обгърнати от повърхности с единна материална и цветова структура.

В зависимост от положението на задната седалка вместимостта на багажника е от 465 до 675 л, при стандартна позиция вместимостта е 505 л. – или минимум 45 л. повече в сравнение с предишния модел. При сгъване на разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка вместимостта може да бъде увеличена до 1 650 литра. Допълнителен комфорт при ползването на транспортните възможности създава опционалното автоматично задвижване на задния капак. В комбинация с опционалния комфортен достъп освен това е възможно и безконтактно отваряне и затваряне на задния капак.

Мощно присъствие, масивни пропорции, динамични линии

Масивните пропорции, мощното присъствие и динамичните линии осигуряват уверено излъчване на дългата версия на новото BMW X1. Характерното лице се оформя от голямата, изправена бъбрековидна радиаторна решетка, тройният долен въздухозаборник и двойните кръгли фарове с разположените под тях фарове за мъгла. Визуалната защита на дъното отпред и отзад, квадратните контури на арките на калниците и разточителните обеми на разположените над повърхности подчертават солидната стойка на компактния модел на BMW. Атлетичното излъчване се допълва от динамичния клиновиден силует, оформен от линията на покрива, характерните странични извивки и линията на прозорците. Спортни акценти отзад поставят черните вертикални Aeroblades, свързани със спойлера на покрива. Ниските контури на двойните, L-образни задни светлини и широките арки на калниците подчертават широката следа на дългата версия на новото BMW X1.

За целенасочена индивидуализация: модел xLine и модел Sport Line

В профил моделът xLine се разпознава по дъгите на покрива и матираните рамки на прозорците. Съгласуваните с тях лайстни на праговете са в матово сребрист цвят, а 18-инчовите алуминиеви джанти с Y-образни спици са в изпълнение Bi-Color. Внушителният характер се подчертава и от защитата на дъното отпред и отзад от матиран алуминий. Оборудването на интериора включва спортни седалки с перфорирана кожена тапицерия с декоративни шевове, които продължават и по средната конзола и тапицериите на вратите, както и ексклузивни интериорни лайстни и контурно осветление на вратите и акцентираща лайстна на арматурното табло в цвят Perlglanz Chrom. Матовите дървени елементи създават луксозна и комфортна атмосфера в интериора.

Сред особеностите на екстериора на модела Sport Line е индивидуално оформената бъбрековидна радиаторна решетка, чиито пластини, както и специфичните въздухозаборници, рамките на страничните прозорци и корпусите на страничните огледала са в блестящо черен цвят. При модела Sport Line защитата на дъното на автомобила отпред и отзад, както и страничните лайстни на праговете са в цвета на каросерията. 18-инчовите алуминиеви джанти с двойни спици и изпълнение Bi-Color допълват спортното излъчване на екстериора. В интериора моделът Sport Line също е оборудван с перфорирани спортни кожени седалки с контрастни декоративни шевове, които продължават и по средната конзола и тапицериите на вратите. Предлага се и специална комбинация от черна естествена кожа с червени шевове и блестящо черни интериорни лайстни с акценти в коралово червено, която осигурява динамична и спортна атмосфера.

Ново поколение двигатели: спортен дух и ефективност благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo

За дългата версия на новото BMW X1 се предлага напълно нова гама от двигатели. Задвижванията са от новото поколение двигатели на BMW Group и се отличават със спонтанно разгръщане на мощността и оптимизиран коефициент на полезно действие. Благодарение на технологията BMW TwinPower Turbo и всеобхватните мерки на BMW EfficientDynamics всички варианти на моделите на компактния BMW X модел се отличават с особено изгодно съотношение между спортен дух и разход на гориво.

Гъвкаво, с бързи реакции и по-ефективно от всякога: интелигентното двойно задвижване xDrive

И докато при новото BMW X1 sDrive20Li и новото BMW X1 sDrive18Li мощността на двигателите се подава към пътното платно от модерно предно задвижване, то при другите два модела се монтира най-новото поколение на системата BMW xDrive. При новото BMW X1 xDrive20Li и новото BMW X1 xDrive25Li оптималната, оптимизирана по отношение на теглото и ефективна версия на интелигентното двойно задвижване винаги осигурява перфектно разпределение на задвижващия момент между предната и задната ос в зависимост от ситуацията на пътя. Благодарение на свързаността със системата за контрол на стабилността DSC системата може предвиждащо да се противопостави на всяка тенденция към презавиване или недозавиване, като насочва мощността натам, където тя най-ефективно може да се пренесе върху пътното платно. По този начин системата BMW xDrive осигурява уверено сцепление, оптимизирана стабилност по курса и повишена динамика в завоите при всякакви метеорологични и пътни условия. Освен това системата DSC в комбинация с xDrive включва и асистента при спускане по наклон Hill-Descent-Control.

Благодарение на интелигентната комбинация от материали структурата на каросерията на дългата версия на новото BMW X1 се отличава с повишена устойчивост към усукване, както и с оптимизирано тегло. Напредъкът по отношение на пъргавината и ефективността е свързан и с великолепната защита на пътниците. Благодарение на прецизно дефинираните усилващи греди и разточителните деформационни зони силите при сблъсък се отклоняват и абсорбират. Интериорът е оборудван с безупречно мерки за сигурност, които освен предни и странични въздушни възглавници включват и странични въздушни възглавници за глави, въздушни възглавници тип завеси и триточкови предпазни колани за всички места. Всички варианти на модела серийно се оборудват с RunFlat гуми.

Иновативни асистиращи системи: по-висока радост от шофирането благодарение на интелигентната свързаност

Разширената спрямо предишния модел гама от асистиращи системи на BMW ConnectedDrive подчертава напредъкът, постигнат от дългата версия на новото BMW X1 и по отношение интелигентната свързаност. Опционалната навигационна система подпомага воденето към целта чрез изобразяването на стрелки и висококачествената графика на картите в различни перспективи на серийния 6,5-инчов контролен дисплей. Като допълнителна опция се предлага навигационната система Plus, която включва 8,8-инчов контролен дисплей, арматурно табло с разширени възможности, Split-Screen изображение на контролния дисплей, iDrive Touch контролер, върху който можете да пишете на ръка, както и BMW Head-Up дисплей. При тази система указанията на High Guidance включително препоръката за платното за движение могат да се изобразяват по избор на TFT дисплея на арматурното табло или чрез проекция на предното стъкло. BMW Head-Up дисплеят показва и друга информация, например скоростта, контролните съобщения и указанията на Speed Limit Info, директно в зрителното поле на водача.

Прецизното и комфортно маневриране се облекчава от камерата за обратно виждане, чието изображение се предава на контролния дисплей, както и асистента за паркиране, който подпомага водача при избор и ползване на паркоместа, разположени успоредно на пътното платно. Асистентът за шофиране включва предупреждение при напускане на лентата, Speed Limit Info включително индикатор за забраните за изпреварване, незаслепяващ асистент за дългите светлини, както и предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци с аварийна спирачна функция при градски условия.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2015 г. е приблизително 9,22 млрд. евро при приходи от 92,18 млрд. евро. Към 31 декември 2015 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 122 244 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.