Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100 – ГРАНДИОЗНА ВИЗИЯ ЗА ЛУКСОЗНАТА МОБИЛНОСТ В БЪДЕЩЕТО

В рамките на впечатляващо събитие в Roundhouse, Лондон бе представен визионерският автомобил Rolls-Royce VISION NEXT 100. Автомобилът определя бъдещето на луксозната мобилност. С кодово име 103EX, това е първият изцяло визионерски автомобил в 112-годишната история на марката.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(24x, ~142,13 MB)
  
Videos(2x, ~-732561408 B)

Related Links.

"Rolls-Royce водещата световна луксозна марка, определя бъдещето на луксозната мобилност. Представянето на Rolls-Royce VISION NEXT 100 смело сочи към светло бъдеще за нашата марка, в което индивидуалните изисквания на нашите клиетни за цялостна и автентична персонализация ще бъдат удовлетворени чрез изискана комбинация от технология, дизайн и характерната за Rolls-Royce перфектна занаятчийска изработка."

Торстен Мюлер-Отвос, Главен изпълнителен директор, Rolls-Royce Motor Cars

 

„С Rolls-Royce VISION NEXT 100 ние не искахме да създадем реминисценция на миналото. Желанието ни бе да бъдем максимално иновативни и в същото време да покажем може да се развие дизайнерската история на марката.“ 

Гил Тейлър, Директор Дизайн, Rolls-Royce Motor Cars

 

Няма друга марка, която като Rolls-Royce да е олицетворение на автомобилния лукс. Само няколко години след основаването си през 1904 година Rolls-Royce е признат за най-добрия автомобил на света, напълно в духа на мотото на сър Хенри Ройс: „Стреми се към съвършенство във всичко, което правиш. Избирай най-доброто решение и го подобри. А ако такова не съществува, изобрети го.“

„Rolls- Royce VISION NEXT 100 е олицетворение на пионерски дух и е оформен като визионерски прототип за луксозната мобилност на бъдещето. Автомобилът разкрива въодушевяващи перспективи за бъдещето на Rolls-Royce.“

Адриан ван Хойдонк, главен дизайнер на BMW Group:

 

Rolls-Royce VISION NEXT 100 е първата чисто автомобилна визия в 112-годишната история на марката. Изходната точка за дизайнерския процес на автомобилния Rolls-Royce Vision са следните основни въпроси:

  • Как ще изглежда луксът на бъдещето?
  • Как ексклузивният характер на един Rolls-Royce може да бъде пренесен в бъдещето?
  • Как ще се развиват в бъдеще изискванията на клиентите на Rolls-Royce? Ще могат ли те дори да бъдат надминати от типичния за Rolls-Royce стремеж съм съвършенство?
  • Как традиционните характеристики на Rolls-Royce – занаятчийска прецизност, новаторски дух и любов към съвършенството могат да бъдат комбинирани с технологиите и модата на бъдещето, така че да дефинират нови стандарти за лукса пред следващите десетилетия?
  • Как и в бъдеще пътуването с един Rolls-Royce да остане уникално изживяване?

 

Още днес Rolls-Royce Motor Cars може да отговори на най-разнообразните желания на клиентите. Няма граници пред индивидуалното оборудване на един Rolls-Royce. В бъдеще клиентите ще получат още по-разнообразни възможности да превърнат собствения Rolls-Royce в истински уникат.

Техническата база на Rolls-Royce VISION NEXT 100 е напредничава платформа с олекотена конструкция, оборудвана с мощна електрическа задвижваща система. От междуосието до формата на каросерията – характерът на автомобила и неговото оборудване могат да бъдат адаптирани към индивидуалните желания на клиента. Дизайнерският екип на Rolls-Royce е на мнение, че напредъкът при композитните материали и технологии ще играе важна роля в бъдеще при индивидуализирания процес на производството в бъдеще, което ще осигури вдъхновение на нови възможности за оформление, за да може да се отговори и на най-ексклузивните индивидуални желания на клиентите на Rolls-Royce. Целта е създаването на изработен по мярка автомобилен еквивалент на Haute Couture (висшата мода). Rolls-Royce VISION NEXT 100 демонстрира само част от възможните оформления на един Rolls-Royce на бъдещето. При това Rolls-Royce VISION NEXT 100 издига следните централни аспекти на новото измерение на автомобилния лукс:

  • „Personal Vision“: Безброй възможности за създаване на бъдещи индивидуални уникати на Rolls-Royce
  • „Grand Sanctuary“: Интериорът като лично пространство за усамотяване
  • „Effortless Journey“: „Eleanor“ като виртуална асистенция
  • „Grand Arrival“: Rolls-Royce VISION NEXT 100 осигурява перфектната графика на елегантното излъчване при слизане от автомобила.

Personal Vision: безброй възможности за създаване на бъдещи индивидуални уникати на Rolls-Royce

Rolls-Royce VISION NEXT 100 представя само една от безбройните възможности за създаване на напълно индивидуален уникат на Rolls-Royce. Той е последователното развитие на вече уникалното изживяване в Rolls-Royce: ново измерение на лукса. На базата на традициите от миналото Rolls-Royce разработи шаси на бъдещето, изработено по мярка от най-модерни материали и със задвижване, което не отделя никакви вредни емисии. Иновативните методи на производство и материалите разкриват пред клиентите нови възможности за оформлението на техния индивидуален Rolls-Royce: те могат за избират от междуосието до характеристиките и оборудването. Въз основа на това дизайнерите на Rolls-Royce ще създадат индивидуално цялостно творение, един индивидуален уникат.

„Grand Sanctuary“: интериорът като лично пространство за усамотяване

Решаващи при един Rolls-Royce са уютът и желанията на пътниците. Поради това фокусът е поставен върху оформлението на интериора: пътникът трябва да може да се наслади на напълно индивидуалната интерпретация на лукса, интериорът да се превърне в негово лично пространство за усамотяване. При оформлението му дизайнерите са заложили на заострени йерархични линии, висококачествени, устойчиви и автентични материали, както и на дискретното използване на светлината. Така се създава оазис на спокойствието и лекотата, идеална атмосфера на разпускане на пътниците. Дизайнерите са създали гостоприемно, пуристко пространство, на фона на който перфектно изпъква собствената красота на материалите.

При Rolls-Royce VISION NEXT 100 например се ползва филигранното гладко дърво Makassar; подът е постлан с килим от ръчно тъкана коприна, седалките са тапицирани с изключително мек копринен плат. Концепцията на автономно „плъзгащия“ се автомобил прави излишни седалката на водача, волана и уредите и осигурява напълно ново усещане за простор при един автомобил.

Пътниците на Rolls-Royce VISION NEXT 100 се наслаждават на най-добрата гледка благодарение на големият панорамен прозорец. Никой не може да смути личната атмосфера на пътниците. Разположеният по средата на панорамният прозорец аналогов хронометър е олицетворение на спечеленото време като най-високата форма на лукса.

Effortless Journey: Eleanor като виртуална асистенция

Друга основна цел на дизайнерите е била да интегрират технологиите в Rolls-Royce VISION NEXT 100 колкото се може по-ненатрапчиво и в същото време да гарантират на пътниците безупречна свързаност. Управлението на автомобила и изпълнението на желанията на пътниците по време на пътуване е поверено на виртуалната интелигентност. Тя се олицетворява от естетичната дигитална визуализация на Spirit of Ecstasy върху големия прозрачен OLED дисплей. Нейното име Eleanor е почит към Елинър Торнтън, която вдъхновява скулптора Чарлз Робърт Сайкс за създаването на иконичната фигура на Rolls-Royce върху радиаторната решетка. Колкото по-дълго Eleanor съпровожда пътниците, толкова по-добре тя се запознава с техните интереси и нужди; например техните любими ресторанти, предпочитаните изкуства или маршрути. Естествено, това важи за предпочитанията и нуждите на всички пътуващи в автомобила пътници. Благодарение на гласовото управление пътниците могат по всяко време да комуникират с Eleanor и да оформят пътуването си индивидуално.

Grand Arrival: Rolls-Royce VISION NEXT 100 осигурява перфектната графика на елегантното излъчване при слизане от автомобила.

Външността на Rolls-Royce VISION NEXT 100 впечатлява с непреходната си естетика. При дължина на автомобила от 5,9 метра силуетът му изглежда мощен и елегантен. Формата на купе и свободно стоящите калници отдясно и отляво на Pantheon радиаторната решетка придават на екстериора както динамика, така и лекота.

Тази елегантност и лекота се подчертава допълнително и от цвета на каросерията „Crystal Water“ и моделираната на ръка от кристално стъкло и осветена отвътре фигура на Spirit of Ecstasy върху радиаторната решетка.

Още при появата си Rolls-Royce VISION NEXT 100 привлича погледите върху себе си с впечатляващото си присъствие и външното си оформление. Това се подчертава от перфектната инсценировка при слизането на пътниците. Покривът и страничната врата на автомобила се отварят с един разточителен жест и позволяват да погледнете в интериора. Пътниците могат да станат от местата си и да слязат от автомобила изправени. Това допълнително се подпомага от светлинни проекции, които като червен килим показват пътя за слизане от автомобила. По този начин всяко пристигане с автомобила се превръща в Grand Arrival. Ако е необходимо, интегрираните в отворите на вратите чадъри осигуряват защита на пътниците от метеорологичните условия. Благодарение на автомобилната концепция в предната част на автомобила има място за индивидуално създадените чанти и куфари на пътниците. Интелигентна механика отваря капак между предното колело и страничната врата и подава багажа в ръцете на портиера или пиколото.

 

 

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.