Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group. THE NEXT 100 YEARS - MINI VISION NEXT 100.

BMW Group отбелязва своя вековен юбилей под мотото "Следващите 100 години". Ориентация към бъдещето и адаптивност винаги са дефинирали корпоративната идентичност на BMW Group. Така стогодишнината е естествен повод, Групата да погледне напред в бъдещето и да сподели визията си за индивидуалната мобилност две или три десетилетия напред. Всяка марка на BMW Group интерпретира мобилността на бъдещето по начин, който отразява нейните конкретни ценности. След представянето на BMW VISION NEXT 100 - поглед върху начина, по който ще изглежда в бъдеще "Радостта от шофирането" идва ред и на визионерският MINI автомобил MINI VISION NEXT 100, който предлага напълно индивидуализиранa, на разположение по всяко време форма на градската мобилност.

Предприятие
·
Събития за класически и исторически автомобили
·
Юбилей
·
Превозни средства с визия
·
MINI VISION NEXT 100
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(67x, ~340,4 MB)
  
Videos(2x, ~1,2 GB)

MINI се смята за идеален и гъвкав партньор в мобилността в големия град. Дигитализацията и свързаността постоянно променят начина, по който се придвижваме във всекидневието – а в града тези промени се случват най-бързо и най-осезаемо. С MINI VISION NEXT 100 марката MINI отговаря на най-важните въпроси за мобилността при градски условия на бъдещето: ще има ли в бъдеще в градовете достатъчно място за емоционална и индивидуална форма на мобилността? Какво ще се случи с основната идея на MINI – хитроумното оползотворяване на пространството? Какви решения предлага MINI за все по-дигитализирания и свързан свят на бъдещето?

Основната идея на MINI VISION NEXT 100 е щадящата ресурсите форма на индивидуалната мобилност. Под мотото „Every MINI is my MINI“ става дума за иновативната интерпретация на „Car Sharing“. В бъдеще почитателите на MINI ще могат винаги и навсякъде да имат достъп до своето напълно индивидуално MINI. MINI на бъдещето ще е винаги на разположение, то ще взима своя водач напълно автоматизирано от желаното местоположение и ще се адаптира към неговия напълно индивидуален стил на живот. Тази нова, изработена по мярка мобилност на MINI VISION NEXT 100 е базирана на всеобхватно свързаната дигитална интелигентност.

Адриан ван Хойдонк, главен дизайнер на BMW описва визията на бъдещето на MINI VISION NEXT 100 така: „MINI е олицетворение на умната и индивидуална мобилност в големия град, която докосва всички сетива. Затова в бъдеще вече може би няма да има нужда да притежавате собствен автомобил.“

Умни решения за мобилността на бъдещето с MINI:

  • „Digitally Mine“ – така всяко MINI става моето MINI.
  • „Cooperizer“: връзка между водача и дигиталната интелигентност.
  • „Urban Gokart“: малко, интелигентно, маневрено. Типичната радост от шофирането на едно MINI ще се запази и в бъдеще.
  • Новаторско използване на устойчиви материали в интериора.
  • „Experience Sharing“ – потребителят става член на MINI Community.

 Digitally Mine – така всяко MINI става моето MINI.

И в бъдеще много хора ще искат да се насладят на MINI и на свързаните с това усещания. За тази цел обаче вече не няма да е задължително за притежавате собствено MINI. Вълнуващата задача за дизайнерския екип на MINI: как трябва да изглежда едно MINI, което постоянно се променя за различните потребители и им дава усещането, че това е напълно индивидуален автомобил, който винаги и навсякъде е на тяхно разположение?

MINI VISION NEXT 100 е представено с дискретна сребриста каросерия. Дизайерският екип на MINI го оприличава на “екран за прожекция“. Визията се адаптира ситуативно към съответния потребител и неговото настроение. Според това се променят дори и цветът на покрива и светлинното настроение в интериора. С цветните, графични и съобразени с водача прожекции MINI предлага персонализирани предложения за шофиране и информация за съответния потребител.

Cooperizer: връзка между водача и дигиталната интелигентност

Типичният за всяко MINI централен кръгъл уред в кокпита при MINI VISION NEXT 100 е интерпретиран по нов начин и се нарича Cooperizer. При MINI VISION NEXT 100 той свети разнообразно подобно на калейдоскоп. Цветовете и графиките символизират богатата на нюанси дигитална интелигентност на автомобила. Тя предлага на съответния водач индивидуални базови настройки по отношение на развлеченията, комуникациите, активния и автономен режим на движение. По време на шофиране чрез Cooperizer водачът може проактивно с въртящи се бутони да избира атмосферата в интериора, както и режима на шофиране. MINI на бъдещето като цяло предлага всички възможни опции на един напълно оборудван и движещ се автономно автомобил. Особеното при него е, че съответният потребител може гъвкаво и ситуативно да избира съответните опции според собствените си предпочитания.

Една особена функция на Cooperizer може да бъде активирана с бутона „Inspire Me“: с нея MINI възпроизвежда интересни данни за съответния водач на базата на вече запазени негови потребителски данни. По този начин водачът може лесно да бъде вдъхновен: MINI VISION NEXT 100 например му предлага индивидуалните MINI настройки на предпочитан от него творец, чиято изложба той е посетил наскоро. Или му предлага маршрут с много завои до излизане от града, като по време на шофирането MINI VISION NEXT 100 от само себе си променя настройките си с тези на едно John Cooper Works.

Urban Gokart – малко, интелигентно, маневрено. Типичната радост от шофирането на едно MINI ще се запази и в бъдеще

И в бъдеще шофирането на едно MINI ще доставя толкова голямо удоволствие, че водачът ще предпочита да го шофира сам, и то колкото се може по-често. Механичното изживяване на скоростта и бързите атаки на завоите са скрити в гените на MINI. И още нещо: в бъдещия свят на автономното шофиране този аспект може да придобие ново значение и особености. Различните аспекти на MINI VISION NEXT 100 интензифицират типичното за всяко MINI Gokart усещане: интериорът е оформен пуристки с намален брой уреди за управление и дисплеи. Освен това остъклената предна част на автомобила осигурява чудесна видимост към пътя. Персонализираните проектори в тази част, например за маршрута или идеалната линия, повишават спортното усещане при шофиране за водача.

Освен особената динамика MINI е и олицетворение на интелигентни решения в детайлите и максимално предлагане на място в комбинация с минимални външни размери. Компактното задвижване без вредни емисии и ненужните в бъдеще краш-зони благодарение на интелигентната свързаност и предвиждащата техника позволяват каросерията да е компактна почти колкото на първото MINI от 1959 година. Разточителното усещане за простор се подсилва от цялата седалка и педалите, които се местят заедно с волана. Воланът винаги присъства в интериора, въпреки че автомобилът естествено може да се движи и автономно. Когато например искате да ползвате времето си да други задачи или актуалната ситуация на пътя не обещава голяма радост от шофирането.

При MINI VISION NEXT 100 автономното шофиране играе важна роля при пътуванията без водач, например до станцията за зареждане, за почистване, до паркинга или по пътя към следващия потребител. За преминаване от активен в автономен режим на шофиране водачът просто трябва да премести волана по средата между себе си и спътника си. По този начин се осигурява и повече пространство за краката на пътниците и се облекчава качването и слизането във все по-задръстените големи градове. Същото важи и за цялата предна седалка и пространството за краката без средна конзола. Пътниците могат лесно да се качват от двете страни и след това да изберат предпочитаната позиция на седене. При спортен стил на шофиране активните елементи в седалката на водача и пътника до него осигуряват оптимална странична опора. Вратите демонстрират хитроумно решение върху най-малко пространство. Благодарение на специалната кинематика те могат да се отварят максимално широко и в най тесни пространства.

Новаторско използване на устойчиви материали в интериора.

При MINI VISION NEXT 100 концепцията за отговорно отношение към ресурсите се демонстрира и от избора на материали. Те трябва да запазят високото си качество дълги години, да стареят стилно и да предлагат особено усещане при допир. Колкото повече хората в бъдеще са оградени от дигитализацията, толкова по-важни стават аналоговите и тактилните усещания. За разлика от днес интериорът ще се ползва от значително повече хора и за по-дълъг период, и то осезаемо по-интензивно.

Освен най-модерните материали от рециклирана пластмаса или алуминий в областта на дъното, тавана или страничните тапицерии при MINI VISION NEXT 100 ще се използват и необичайни материали като месинг, базалт и целулоза.

Така например преминаващия по цялата широчина на автомобила носач със закрепването на плъзгащия се волан и Cooperizer е с тънка месингова структура. Зад волана е разположена мрежа за предмети от лек базалт, докато подобният на хартия материал от рециклирана целулоза покрива долната част на седалките. Това новаторско използване на познати материали впечатлява и целенасочено образуващата се при ползване патина, както и особено дълготрайната и висококачествена визия. С оглед на естественото усещане на повърхностите дизайнерският екип е интегрирал съответните материали или методи на обработка с целенасочени неравномерности, за да се осигури необикновен дизайн. Това важи най-вече за тапицериите на седалките от плетена Alcantara – здрав и леко променящ цвета си материал. От друга страна, дизайнерският екип на MINI напълно се е отказал от традиционните материали за интериора като дърво и кожа. Друг пример за много специален аналогов дизайнерски елемент при визионерския автомобил на MINI е оформлението на колелата. При тяхното въртене се създава „Ombro-Cinema“ ефект: външната повърхност на джантата е неподвижна, а с гумите се върти само разположеният отдолу диск. През отворите отстрани се вижда равномерно движещата се и блестяща с месингов ефект графика. Благодарение на това цялото колело прилича на висококачествено механично бижу.

„Experience Sharing“ – потребителят става член на MINI Community.

Съвместното ползване на автомобили, жилища и други стоки придобива все по-голямо значение. Дигитализацията, свързаността и изкуствената интелигентност облекчават и автоматизират тези процеси. MINI VISION NEXT 100 е пример за това какви услуги могат разумно да бъдат свързани с индивидуалната мобилност. При това не става дума само за шофиране от точка А до точка Б, а и за интелигентна връзка между интереси и предпочитания. Благодарение на това може да бъде създадена нова общност между хора с еднакви възгледи, свързани от общия MINI стил на живот.

Така например бъдещият потребител на MINI може да се интересува от определен вид изкуство, докато негов приятел осигурява билети за съответната изложба. Визионерският автомобил разпознава важните връзки, координира и организира целия процес. А пътуването се превръща в перфектно организирана услуга. Тази визия за бъдещето на MINI се нарича Experience Sharing.

Като ръководител на дизайнерския екип на MINI Андерс Уорминг обобщава най-важните аспекти: „MINI VISION NEXT 100 представя нашата идея за типичната за MINI интелигентност на бъдещето. Изживяването при шофиране остава най-важният емоционален фокус, около който се предлагат безпроблемни и гъвкави услуги.“

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg ; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria ;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria ; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.