Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Concept X2. Новата визия на радостта.

BMW Group избра Mondial de l'Automobile Париж 2016, за да представи една вълнуваща автомобилна концепция предназначена за активните хора, които търсят връзка между радостта и функцията.

BMW
·
Корпоративни
·
Дизайн на BMW Group
·
Превозни средства с визия
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(18x, ~136,68 MB)

С BMW Concept X2 BMW Group представя нова вълнуваща автомобилна концепция по време на международното изложение в Париж през 2016 година. Това е автомобил с индивидуален, различен от другите Х-модели дизайн, повлиян от историята на купетата на BMW Group. Резултатът е спортна, градска и урбанистична концепция. 

„BMW Concept X2 е автомобил за активни хора, които търсят връзката между радостта и функцията“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design. „Концепцията представя нова, вълнуваща визия на марката BMW в компактния сегмент.“ 

Дизайнът – сполучлива комбинация между динамика и солидност.

В дизайна на BMW Concept X2 привидните противоречия се сливат в едно. „BMW Concept X2 комбинира дръзките линии и ниските пропорции на купе със стабилната каросерия на Х-автомобил. То е спортен автомобил с впечатляващ характер, с който откриваме въодушевяващи нови възможности за дизайна на марката BMW“, казва Карим Хабиб, ръководител на BMW Design. Индивидуалният характер на BMW Concept X2 проличава още в пропорциите. И докато големите колела и типичният двуобемен дизайн подчертават функционалния Х характер, то издължената линия на покрива, късите надвеси и насочената силно напред задна колона позволяват каросерията да изглежда спортна и ниска. Чрез взаимодействието между по-тъмните повърхности и изразителния цвят на каросерията „Luminous Red“ силуетът изглежда още по-строен.

В горните странични части доминират спортните дизайнерски елементи. Издължената линия на покрива и ниската графика на прозорците осигуряват усещане за дължина. Пътническата клетка се стеснява назад и по този начин оформя атлетичните форми на раменете. Рамките на прозорците, както и интегрираната двойна основа на огледалата, изработени от матиран алуминий, поставят висококачествени акценти. При това дебелината на алуминиевия профил гарантира интензивен контраст. Графиката на прозорците завършва в динамично интерпретирана извивка на Хофмайстер. В комбинация с логото на задната колона – класически спортен елемент на купетата на BMW – това е един неповторим детайл. Големият спойлер на покрива в цвета на автомобила се изпъва ниско над черното задно стъкло. 

Долните странични части се фокусират върху типични BMW Х елементи. Мощните повърхности, големите арки на колелата и загатнатата защита на дъното в праговете са във вълнуващ контраст с динамичните елементи над тях. Характерната работа с повърхностите подчертава и почти квадратните арки на колелата, които са типични за BMW X моделите. В тях са разположени 21-инчови алуминиеви джанти. Характерният им дизайн с двойни спици със силно триизмерно оформление и Bicolor визия осигурява контраст между динамиката и солидността. Гумите с големи грайфери подсказват за радостта от шофирането извън пътя. Праговете в цвета на автомобила с моделирани, хексагонални елементи допълват внушителната визия. 

Динамика и присъствие в предната част

Оформлението на предната част на BMW Concept X2 комбинира динамичните елементи със солидния език на формите. Ясно оформените обеми и острите ръбове оформят впечатляваща и спортна визия на предната част. Ниското предно стъкло сякаш се слива с тъмния панорамен покрив и в комбинация с интерпретираната по нов начин бъбрековидна радиаторна решетка и големите въздухозаборници осигурява усещане за по-ниска предна част. Бъбрековидната радиаторна решетка е разположена малко по-ниско от фаровете, централният въздухозаборник също е по-ниско от страничните. Това визуално снишава средната част на автомобила към пътя и подчертава динамиката на предната част. Двойната бъбрековидна радиаторна решетка отпред е с обърната трапецовидна форма и е по-широка в долната си част. По този начин тя подчертава както индивидуалността на BMW Concept X2, така и широчината на предната част и солидната стойка на автомобила. Пластично моделираните и силно наклонени пластини на бъбрековидната радиаторна решетка оформят характерния Sharknose и придават дълбочина на тази част на автомобила.

Ниските тръби на фаровете са с типичната за BMW визия на двойни фарове в хексагонална интерпретация. Лазерната технология позволява особено ниска графика на светлините. Синият Х в средата на хексагоналните тръби поставя допълнителен технически акцент.

В предната броня доминира големият централен въздухозаборник, който осигурява достатъчно въздух за охлаждане под бъбрековидната радиаторна решетка. Отляво и отдясно широката стойка на автомобила се подчертава от по един по-малък, триъгълен въздухозаборник. Големите хоризонтални ламели са солиден контрапункт на динамичното оформление на предната броня и подчертават Х-характера на предната част на автомобила. 

Мощно изявление в задната част

Задната част на BMW Concept X2 допълва екстериорния дизайн с характерната си визия. Подчертаващите широчината елементи като ниското задно стъкло и хоризонталните линии визуално понижават височината на автомобила и подчертават спортния дух на BMW Concept X2. От тази перспектива се вижда как задното стъкло е разположено елегантно под задния спойлер и подчертава спортния характер. В същото време силно впечатление прави и силното странично стесняване на пътническата клетка. То оформя силни рамене и с това подчертава широката и мощна стойка на автомобила. Задните светлини с остри контури намекват за динамиката. При новата интерпретация на характерните L-образни светлини LED елементът е оформен като триизмерна скулптура, която впечатляващо изпъква в задната част.

Между задните светлини е разположено логото на BMW. Под него сливането на задния капак и задната броня осигурява завършена цялостна картина, която силно подчертава ясния език на оформлението на повърхностите. Тъмните елементи отдолу визуално повдигат задницата, като в същото време позволяват тя да изглежда по-тясна в горната си част. Задната броня в цвета на каросерията оформя динамичната насоченост към пътя: двете големи, разположени странично ауспухови тръби подчертават широката стойка, докато заобикалящите ги повърхности цитират разделеното на три части оформление на предните въздухозаборници.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.