Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Films представя “The Escape”

В неделя, 23 октомври, в 24 часа ексклузивно на BMW Films.com стартира “The Escape” на номинирания за Academy Award® режисьор Нийл Бломкамп. В “The Escape” играят номинираният за Oscar® актьор Клайв Оуен, който отново е в ролята на шофьора, Дакота Фанинг, Джон Бернтал, както и номинираната за Oscar® Вера Фармига. Изборът на автомобил на Клайв Оуен и другите участници във филма е новото BMW Серия 5 Седан.

Корпоративни
·
Продажби и маркетинг
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~244,29 KB)
  
Photos(23x, ~202,73 MB)

Tribute Film с Клайв Оуен, Дакота Фанинг, Джон Бернтал и Вера Фармига продължава легендарната поредица на BMWFilms.com

 

В неделя, 23 октомври, в 24 часа ексклузивно на BMW Films.com стартира “The Escape” на номинирания за Academy Award® режисьор Нийл Бломкамп (“District 9”, “Elysium”). В “The Escape” играят номинираният за Oscar® актьор Клайв Оуен (“Closer”, “Children of Men”), който отново е в ролята на шофьора, Дакота Фанинг (“War of the Worlds”, “I am Sam”), Джон Бернтал (“The Punisher,” “Daredevil”), както и номинираната за Oscar® Вера Фармига (“The Departed”, “Up in the Air”). Изборът на автомобил на Клайв Оуен и другите участници във филма е новото BMW Серия 5 Седан.

“The Escape” отдава почит към 15-годишния юбилей на оригиналната филмова поредица “The Hire”, която включва 8 кратки филма през 2001 и 2002 година. Във всеки от тези филми играят най-популярните и талантливи актьори от Холивуд, а Клайв Оуен винаги заема ролята на тайнствения шофьор в различни мисии.

„Когато стартирахме “The Escape”, нашата единствена цел бе да поставим историята във фокуса – и да отговорим на стандартите, поставени от "The Hire“,“ казва Хилдегард Вортман, Ръководител на марката BMW. “Нийл, Клайв и всички участници свършиха изключителна работа и ние сме настроени оптимистично, че “The Escape“ не само ще отговори на очакванията ни, но и ще ги надхвърли.“

Освен Клайв Оуен в продукцията отново са привлечени Брус Билдщайн като Творчески директор , Браян ДиЛоренцо като изпълнителен продуцент и Дейвид Картър, който освен ролята си на Творчески консултант е и съавтор на Нийл Бломкамп. Триото събира и група от продуценти и дизайнери, които да претворят историята в реалност. Другите изпълнителни продуценти са създателите на поредицата "The Hire“: Стийв Голин и Ерик Щерн от Anonymous Content.

 

“The Hire” – оригиналната поредица от кратки филми на BMW с 8 уникални епизода

Първият сезон на "The Hire” стартира на 26 април 2001 година на BMWFilms.com с "Ambush“ на Джон Франкенхаймър, последван от "Chosen“ на Анг Лий, която след това печели Academy Award® за „Планината Броукбек“ и „Животът на Пи“. В третата част, "The Follow“ на Уонг Кар-вай, играят звезди като Форест Уитакър, Адриана Лима и Мики Рурк. Първият сезон на "The Hire“ приключва блестящо с "Star“ на Гай Ричи с поп-иконата Мадона, както и "Powder Keg“ със Стелан Скарсгорд от новака по онова време и междувременно многократен носител на Academy Award® Алехандро Иняриту. Първият сезон, който в рамките на 4 месеца е гледан над 11 милиона пъти, е продуциран от Дейвид Финчър ("The Social Network“, "The Girl with the Dragon Tattoo“).

Вторият сезон на “The Hire” е продуциран от Тони и Ридли Скот. Той стартира през октомври 2002 година с "Beat the Devil“ на Тони Скот с участието на соул-легендата Джеймс Браун и Гари Олдман като дяволи. Поредицата е допълнена с "The Hostage“ на Джон Ву с Мори Чайкин и "The Ticker” на Джо Карнахан с Дон Чийдъл.

Успехът на филмовата поредица "The Hire“

Поредицата "The Hire“ е публикувана онлайн ексклузивно на BMWFilms.com. Още тогава, във времената преди високоскоростния интернет и YouTube, филмите са гледани над 100 милиона пъти. След като първите два филма на "The Hire“ отпразнуват своята премиера онлайн, третият епизод "The Follow“ на Уонг Кар-вай е представен на филмовия фестивал в Кан през май 2001 година, където получава изключително положителни оценки от критиците. Пресата също публикува много високи оценки. The New York Times пише, че филмите са вълнуващо удоволствие, докато Time Magazine подчерта, че поредицата заслужава вниманието и на най-взискателните почитатели на киното.

“The Hire” вдъхновява Cannes International Advertising Festival 2003 да създаде едно ново отличие: Титановият лъв, който се връчва за пионерски, нови и креативни идеи. След първите получили изобщо Титанов лъв са филмите от поредицата "The Hire“, които печелят практически всички отличия за креативност. През 2011 година The One Show ги избира за „The Best of the Digital Decade“, а от 2009 година те присъстват и в "Clios Hall of Fame“. От 2003 година "The Hire“ е част от постоянната колекция на „Museum of Modern Art“ (MOMA).

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.