Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

ДИГИТАЛЕН ЛАЙФСТАЙЛ: MINI CONNECTED СЕ ДОПЪЛВА С НОВ ЛИЧЕН АСИСТЕНТ ЗА МОБИЛНОСТ

Със старта на новото поколение на MINI Connected свързаността между автомобила, водача и заобикалящата среда достига до ново измерение. С представянето на усъвършенстваната технология MINI тръгва по нови пътища, отвъд познатите функции на In-Car-Infotainment програмата, и въвежда личния асистент за мобилност. В рамките на една цялостна дигитална концепция той може да е от помощ при индивидуалното планиране на мобилността и извън автомобила.

MINI
·
Brands
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~99,97 KB)
  
Photos(7x, ~24,34 MB)

Със старта на новото поколение на MINI Connected свързаността между автомобила, водача и заобикалящата среда достига до ново измерение. С представянето на усъвършенстваната технология MINI тръгва по нови пътища, отвъд познатите функции на In-Car-Infotainment програмата, и въвежда личния асистент за мобилност. В рамките на една цялостна дигитална концепция той може да е от помощ при индивидуалното планиране на мобилността и извън автомобила. На база гъвкавата платформа Open Mobility Cloud, MINI Connected свързва автомобила чрез Apple iPhone, а в бъдеще и чрез смартфони с операционна система Android, с дигиталния свят на водача на MINI.

В основата на MINI Connected, което ще бъде налично за безплатно сваляне от Apple App Store от 3 ноември т.г., е иновативното управление на пътуването. Благодарение на пълната свързаност между MINI и iPhone смартфона то позволява индивидуално планиране на мобилността. MINI Connected се превръща в личен асистент за мобилност, който освен всичко друго облекчава и всекидневното планиране на срещи и споделяне на дестинации с автомобила, за да може още по-лесно и комфортно да ви осигури спокойна радост от шофирането и навременно пристигане до целта на пътуването.

При първата версия на MINI Connected, която стартира като приложение едновременно с представянето на новото MINI Countryman, дигиталният асистент решава множество задачи, свързани с мобилността. Такива са достъпът до календара и списъкът с напомняния на водача, търсенето на нови или скоро зададени дестинации или определянето на най-удачното време за тръгване на път – всички функции се управляват от MINI Connected технологията за управление на пътуването. Също като при BMW Connected , индивидуалният мобилен асистент е подпомогнат от гъвкавата платформа Open Mobility Cloud, при която чрез Bluetooth или USB връзка се свързват не само автомобилът, но и в зависимост от оборудването и поколението на автомобила, и всички други ползвани от водача устройства.

 

MINI Connected знае задачите, целите ви и очакваната продължителност на пътуване

Новите функции на MINI Connected взимат под внимание факта, че мобилността не започва едва в автомобила. Радостта от шофирането винаги е най-голяма, когато стресът, задръстванията и мъчителното търсене на правилния път могат да бъдат избегнати. За основа на индивидуалното планиране служат данните за адреси и срещи, които водачът е запаметил в своя календар. MINI Connected ги приема автоматично. Въз основа на актуалното местоположение и целта, както и на информацията за трафика в реално време, се изчислява идеалният момент за потегляне и водачът своевременно получава съобщение на своя смартфон.

 

MINI Connected стартира навигационната система и показва пътя напред

След като е създадена връзка между автомобила и смартфона на водача, адресите от въвежданията в календара се приемат автоматично и се стартира навигационната система. Така воденето към целта може да започне веднага и без повторно въвеждане на крайната дестинация. Освен това MINI Connected предлага и възможност за приемането на адреси и интересни за потребителя локации от други приложения, за да могат те заедно с желаното време за пристигане да бъдат прехвърлени като навигационна цел в автомобила.

 

MINI Connected се самообучава

MINI Connected може да запамети многократно посещаваните дестинации като любими и разпознава редовно ползваните маршрути, например всекидневното пътуване между работното място и дома. По този начин водачът своевременно получава информация за необичайни затруднения и трафик по маршрута. Освен това индивидуалното планиране на мобилността се подпомага и от информация за статуса на автомобила. Така например водачът на MINI може да провери на смартфона си колко гориво има в резервоара на автомобила и на база на резултата технологията пресмята километрите, които могат да се изминат с наличното гориво и да планира необходими спирки за зареждане на гориво . При MINI Cooper S E Countryman ALL4 тази услуга е допълнена със специфична за хибрида функция, която освен нивото на заряд на акумулатора и на горивото в резервоара показва както електрическия, така и общия пробег на автомобила.

MINI Connected вече може да бъде изтеглено безплатно от Apple App Store в следните държави: САЩ, Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Холандия, Белгия, Люксембург, Испания, Португалия, Италия, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Полша, Чехия, Великобритания, Ирландия, Малайзия, Нова Зеландия, Южна Африка, Бразилия и Сингапур. Редовни актуализации ще добавят други дигитални услуги и нови функции за подобряване на индивидуалната мобилност на водачите на MINI.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

 

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.