Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad ревизира F 800 R и F 800 GT

Спортно удоволствие и динамично туринг усещане в подобренa формa

Brands
·
BMW Motorrad
·
Серия F
·
F 800 GT
·
F 800 R
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~146,02 KB)
  
Photos(173x, ~1,12 GB)

BMW Motorrad подсилва популярния среден сегмент от гамата си, обновявайки роудстъра F 800 R и спортния туринг байк F 800 GT. Двуцилиндровите машини на BMW Motorrad винаги са се характеризирали с прекрасен баланс от качества - без значение дали става въпрос за придвижване в града, за динамично спортно каране по извитите извънградски пътища или за ефективни пътувания на по-дълги разстояния с пътник и багаж. Нещо, което важи в още по-голяма степен за новите изпълнения, чиято многоцелева функционалност е допълнително подобрена.

 

Обобщение на новостите :

  • Адаптация към изискванията на EU4 стандарт;
  • Накрайник на стандартната изпускателна система с нов дизайн;
  • Електронно управление на газта за по-добър контрол и отзивчивост;
  • Стандартни режими на каране “Rain” и “Road”;
  • Режим “Dynamic” за още по-спортно поведение, наличен като опция;
  • Инструментален панел с нови уреди, MIL индикатор и дисплей за режимите на каране;
  • Слюда с матово моделно означение (F 800 GT);
  • Ново моделно означение с галванизирана визия (F 800 GT);
  • Нови атрактивни цветови схеми:

F 800 R: Racing Red неметалик, Blackstorm металик, BMW Motorsport (Lightwhite неметалик/Lupine Blue металик/Racing Red неметалик).

F 800 GT: Gravity Blue матов металик, Lightwhite неметалик, Blackstorm металик;

 • Нови опции за допълнително вграждане, като по-високо кормило (F 800 R) и Design Option джанти (F 800 R);
 • Нова гама от Oригинални BMW Motorrad аксесоари, включително HP спортно гърне.

 

Адаптация към изискванията на EU4 стандарт и електронно управление на газта. По-добър контрол и отзивчивост.

 

Двуцилиндровият паралелен двигател с водно охлаждане и обем от 798 куб. см, продължава да осигурява висок въртящ момент и динамично задвижване на двата модела. Максималната му мощност е 90 к.с. при 8000 об/ мин. Докато при спортния роудстър F 800 R мотоциклетът предава тягата си чрез верига, то F 800 GT разполага с ремък, чието предназначение е насочено към по-дълги пътувания.

За 2017 моделна година мотоциклетите са адаптирани да покриват EU4 стандарта. В резултат са направени и визуални изменения, съсредоточени в накрайника на изпускателната система, който е изработен от неръждаема стомана. Като част от процеса, спортният HP заглушител Akrapovic е с усъвършенстван дизайн и се предлага като Оригинален BMW Motorrad аксесоар.

Командите, подавани от водача с ръкохватката на газта, вече се насочват от сензор в нея чрез кабели към контролния модул на двигателя. В резултат отзивчивостта е още по-прецизна, а контролът - подобрен. Системата също позволява интегрирането на режимите “Rain” и “Road” за каране по мокра настилка и в нормални условия, както и на режима “Dynamic”, който подпомага по-спортното каране като последният се предлага като опция.

 

Табло с нови циферблати и още повече информация

Новият инструментален панел на F 800 R и F 800 GT е съставен от два аналогови дисплея за оборотомера и скоростомера, както преди. В допълнение има и многофункционален дисплей. За 2017 г. е наличен и т.н. MIL (Malfunction Indicator Light) индикатор, в съзвучие с изискванията на EU4 стандартите. Циферблатите също са с нов дизайн, а дисплеят е разширен за да предостави информация за режимите на каране.

 

Нови разцветки, подчертаващи динамичния характер на двата модела

Трите нови цветови схеми на BMW F 800 R и F 800 GT дават още по-отличително и характерно присъствие.

Blackstorm металик изпълнението подчертава мъжествената линия на F 800 R, докато Racing Red неметаликът изкарва на показ динамичния характер на роудстъра. BMW Motorsport цветовете Lightwhite неметалик/Lupine Blue металик/Racing Red неметалик, демонстрира връзките на машината с моторните спортове. Допълнително могат да бъдат поръчани “Design Option” колела, в цветовете на BMW Motorsport с червен декоративен кант по ръба на джантата.

F 800 GT изглежда изумително атлетичен и динамичен в Lightwhite неметалик, докато Gravity Blue матовия металик му придава мощен и мъжествен вид. За разлика от това, Blackstorm металикът прави излъчването на мотора изключително стилно, в комбинация със сивите декоративни елементи на страничните и задни панели. Високото качество на новия F 800 GT е подчертано от новото моделно означение, разположено в горната част на страничните панели. То идва под формата на релефна емблема с галванизиран вид. Ревизираният модел предлага и ново предно стъкло, с матирано “F 800 GT” означение, което придава по-зрял и изискан вид.

 

Още по-богата гама допълнително оборудване

Като допълнителна опция се предлага ново по-високо кормило, което осигурява по-комфортна позиция на каране. В комбинация с възможността за по-ниската седалка, това кормило прави мотора по-удобен и за хора с по-нисък ръст.

Тези, които предпочитат моторите с подчертано спортна визия, ще харесат опционалните “Design Option” колела. Червеният им декоративен кант подсилва спортното излъчване на мотоциклета, създавайки асоциации със супербайка BMW S 1000 RR.

 

Нови Оригинални BMW Motorrad аксесоари, за още по-подчертана индивидуалност

Опциите за персонализация на мотоциклетите на BMW Motorrad са на практика безгранични, благодарение на постоянно разширяващата се гама от оригинални аксесоари. Сега палитрата включва още повече варианти за индивидуализация на F 800 R и F 800 GT, като например новият HP спортен заглушител. Той не само предлага изумителен и гърлен звук, но и подчертано спортен дизайн. Накрайникът от карбонов композит също придава отличителна завършеност на техническия силует на мотоциклета.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.