Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad представя новия K 1600 GTL. Луксозният и динамичен туринг байк е оптимизиран и още по-рафиниран

С ненадмината лекота на движение, несравним звук и свръх мощност на своя шестцилиндров двигател, развиващ 160 к.с., BMW K 1600 GTL вече предлага несравнимо удоволствие при динамично пътуване в настоящата си форма. В подобрената версия, BMW Motorrad вече е усъвършенствала представянето на луксозният туринг байк дори отвъд очакванията.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Серия K
·
K 1600 GTL
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~151,44 KB)
  
Photos(35x, ~163,56 MB)

С ненадмината лекота на движение, несравним звук и свръх мощност на своя шестцилиндров двигател, развиващ 160 к.с., BMW K 1600 GTL вече предлага несравнимо удоволствие при динамично пътуване в настоящата си форма. В подобрената версия, BMW Motorrad вече е усъвършенствала представянето на луксозният туринг байк дори отвъд очакванията.

Преглед на новостите при новия BMW K 1600 GTL

 • Оптимизиран към еко нормата EU4 байк;
 • Шестцилиндров редови двигател, включващ нов катализатор и мощност от 160 к.с. при 7750 об/мин. Максимален въртящ момент от 175 Нм при 5250 об/мин.
 • Подсилено визуално присъствие;
 • Оптимизирана защита от вятър и атмосферни условия, с нов дизайн на страничните елементи и дефлекторите;
 • Комфортна и изправена позиция на каране с изтеглено назад кормило (в сравнение с K 1600 GT), по-ниско разположени степенки;
 • Серийно с топкейс с интегрирана облегалка за пасажера;
 • Електронен контрол на окачването Dynamic ESA с адаптивни амортисьори, част от стандартното оборудване;
 • Асистент за движение назад, наличен като допълнителна опция;
 • Shift Assistant Pro за смяна на предавките в двете посоки, без използване на съединител (допълнителна опция);
 • Intelligent Emergency Call интегрирана система за ранно оповестяване в случай на инцидент, като допълнителна опция (в момента се предлага за Европа, съвместима с активна ConnectedDrive услуга).
 • Нови атрактивни цветове:

- Lightwhite неметалик;

- Thundergray металик;

- K 1600 GTL Elegance: Ebony металик/Blackstorm металик;

  • Още по-богато серийно оборудване (ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), ксенонов фар, подгряване на ръкохватките и седалката, Multi-Controller джойстик, три режима на каране, криуз контрол и други);
  • Широка гама допълнително оборудване (адаптивен фар, дневни светлини, Keyless Ride, Hill Start Control, централно заключване, ковани колела и други);
  • Нови и познати Оригинални BMW Motorrad аксесоари, в това число комфортни степенки за пасажера, допълнителна стоп светлина за топкейса, HP спортни заглушители, хромирани елементи, краш бар и други.

 

Подсилено визуално присъствие , подобрена защита от вятър и атмосферни условия и оптимизирана ергономия за още по- добър комфорт

Благодарение на по-елегантните и динамични линии, присъствието на новия K 1600 GTL e особено забележително. Страничните панели са променени и уголемени, което допринася за по-доброто обтичане на мотора и подобрява защитата на водача и пасажера от вятъра и атмосферните условия. Също така байкът има дефлектори, пазещи ръцете на водача. Огледалата също са с нов дизайн и по-голяма огледална площ, а панелът носещ емблемата на мотора е покрита с висококачествен хром.

Нов е и дизайнът на предпазителите за краката и отделенията за вещи (вече част от стандартното оборудване), намиращи се от двете страни на мотоциклета, в ниската част около двигателя. Гарантирана е оптимална стабилност по време на път със стандартния топкейс, снабден със задна облегалка, която позволява на пътника да си почива по време на дълги пътувания.

 

Електронно окачване Dynamic ESA с адаптивни амортисьори като част от стандартното оборудване

Новият K 1600 GTL издига комфорта, стабилността и динамиката на каране на съвсем ново ниво до несравнимо изживяване. Серийно мотоциклетът идва с електронно-контролирано окачване Dynamic ESA и два режима на каране - “Road” и “Dynamic”.

При стандартния режим “Road” адаптивните амортисьори са изцяло автоматични и позволяват оптимален комфорт и сцепление, независимо от пътната настилката.

В зависимост от предпочитанията на водача, натоварването върху пружината може да се адаптира към товара върху мотоциклета с натискане на бутон и независимо от амортисьорите. По същия начин, с натискането на бутон, стандартно разположен отстрани на дръжките, водачът може да превключи в режим “Dynamic” като по този начин амортисьорите се втвърдяват.

 

Нов асистент за движение назад, улесняващ маневрирането

Новият K 1600 GTL среща изискванията в луксозния туринг сегмент, дори при режим на маневриране. Асистентът за движение назад може да бъде активиран удобно от левия панел на ръкохватката чрез натискане на бутон. Самото движение се инициира от водача при натискане на стартовия бутон.

 

Shift Assist Pro за качване и сваляне на предавки без използването на лоста на съединителя

Shift Assist Prо се предлага като допълнително оборудване. С него водачът може да превключва удобно предавките както възходящо, така и низходящо, без да ползва съединителя или газта, като може да бъде използван за повечето операции по смяна на предавките

 

Intelligent Emergency Call като допълнителна опция в случай на инцидент или при необходимост от бърза помощ

Системата подсигурява най-бързата възможна помощ в случай на инцидент или на спешни ситуации или опасност и може да спаси човешки живот – нещо, което определено засяга мотоциклетистите. Поради тази причина, новият K 1600 GTL може да бъде свързан към електронната система за обаждания Intelligent Emergency Call като част от допълнителното оборудване.

Опцията ще бъде представена на различни европейски пазари през 2018 г.

Системата Intelligent Emergency Call първоначално ще се предлага на пазарите с ConnectedDrive съвместимост.

 

Комфортни бордове за краката и ексклузивни ковани колела като част от програмата за персонализация

Широката гама Оригинални BMW Motorrad аксесоари гарантира, че K 1600 GTL може да бъде персонализиран по всеки вкус. Новите основи на местата за краката позволяват монтиране на комфортни пасажерски степенки. С новия дизайн, кованите колела по поръчка, всяко от които с единадесет двойни спици, допълнително подсилват ексклузивното излъчване на K 1600 GTL.

 

Три ексклузивни цв етови варианта - от “Sport” до “Elegance”

Новото BMW K 1600 GTL се предлага в три цветови схеми: Lightwhite неметалик, Thundergray металик и Ebony металик/ Blackstorm металик.

В допълнение с двигателя и рамата в Platinum металик и контрастиращите части, щлифовани в Monolith металик мат, цветът Lightwhite неметалик подчертава пропорциите и емоционалния дизайн на мотора.

За разлика от това, Thundergray металикът придава на K 1600 GTL класическа изтънченост и непреходност на излъчването.

K 1600 GTL Elegance, изпълнен в Ebony металик/Blackstorm металик, подчертава рафинираност и ексклузивност. Тук специалните хромирани акценти на предните калници и дефлектори придават на визията му по- изтънчен и луксозен вид.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.