Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Motorrad представя концепцията ConnectedRide.Следващото достижение в света на мотоциклетната свързаност, което подобрява сигурността и комфорта

Днес живеем в свят на масова дигитализация и свързаност, независимо дали става въпрос за личния живот или професионалната сфера. Автомобилната индустрия отдавна следва тази тенденция, развивайки я с различни иновативни решения. BMW вече предлага персонализирани дигитални услуги като приложението Connected App – дигитален мобилен асистент, който помага на водача да планира срещите и пътуванията си.

BMW Motorrad
·
Brands
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~126,8 KB)
  
Photos(4x, ~14,8 MB)

Днес живеем в свят на масова дигитализация и свързаност, независимо дали става въпрос за личния живот или професионалната сфера. Автомобилната индустрия отдавна следва тази тенденция, развивайки я с различни иновативни решения. BMW вече предлага персонализирани дигитални услуги като приложението Connected App – дигитален мобилен асистент, който помага на водача да планира срещите и пътуванията си.

През 2009 г. BMW Motorrad представи BMW ConnectedRide, демонстрирайки широките възможности за ползване на асистиращи мотоциклетиста системи, базирани на интелигентната връзка и комуникацията между превозните средства.

 

BMW Motorrad представя ConnectedRide с ново решение за смартфон интеграция като с ледваща стъпка в свързаност та при мотоциклет ите

 

BMW Motorrad представя следващата стъпка в свързаността при мотоциклетите на изложението EICMA: TFT инструментален панел, осъществяващ връзка със смартфон, който може да бъде приложен в стандартните BMW Motorrad модели за в бъдеще. BMW Motorrad и Robert Bosch GmbH си партнират в областта на иновативните дисплей и мрежови технологии, откакто се наблюдава растяща нужда от пълна свързаност в мотоциклетното производство.

Щефан Шалер, Президент на BMW Motorrad обобщава: „Свързаността и наличността на дигитални услуги стават все по-важни за мотоциклетистите. Точно заради това насочваме усилията си в тази посока. В бъдеще ще предлагаме все повече възможности, които да обогатят преживяването от карането на мотор. Новите приложения и функции посредством смартфон връзка и бекенд услуги ще разкрият нов свят от възможности за интелигентна мрежова свързаност, превръщайки карането по-вълнуващо, комфортно и сигурно“.

Благодарение на мощната синергия с автомобилите BMW, BMW Motorrad е в добра позиция да ускори процеса по внедряване на нови услуги. По този начин различни дигитални технологии, приложими в автомобилите като TFT дисплеи, ECALL и V2x комуникацията и бекенд инфраструктурите, могат да бъдат адаптирани за употреба при мотоциклетите.

Вече налични при BMW автомобилите, BMW мотоциклетите също ще предлагат все повече опции за интелигентна и лесна свързаност, както и ще позволяват постоянно обновяване чрез смарт телефони и навигационни устройства.

 

Премиера на EICMA 2016 за TFT инструменталния панел, който свързва машината с каската на мотоциклетиста и неговия смартфон

BMW Motorrad представя TFT дисплей, които демонстрира възможностите за връзка между самия панел, каската на водача и смартфона, обединявайки ги като интегрирани елементи в BMW Motorrad ConnectedRide.

Освен информацията, пряко касаеща карането (скорост, обороти и т.н.), смартфон-базирани функции като навигация, телефония и забавление са налични в мултифункционалното инструментално табло и се използват чрез безопасно и удобно управление на мулти контролера. Каската BMW System 7 е снабдена с микрофон и говорители, които служат като своеобразен център на мотоциклетиста за звуково подаване на навигационни цели, телефонни обаждания и музика.

 

Интелигентна свързаност за бърза помощ в случай на инцидент или спешна ситуация

Тази година BMW Motorrad въведе ECALL функционалността за пръв път в мотоциклетния сектор. Опцията Intelligent Emergency Call позволява бърза реакция в случай на инцидент или спешна ситуация. Системата е предложение за допълнително вграждане в моторите на BMW от 2017 г. При наличие на катастрофа или друга опасна ситуация, системата се активира автоматично или ръчно, изпращайки данни с точното местонахождение на мотоциклета, до телефонния център на BMW, което на свой ред незабавно задейства спасителна процедура.

 

Съвременни технологии за свързаност на BMW Motorrad обществото

Още една стъпка към свързаността в мотоциклетния свят е обединяването на световната общност от мотористи чрез стратегическо партньорство с технологичния стартъп Rever. От 2015 г. насам, Rever абонати от 199 страни са покрили хиляди километри като използвайки приложението и сайта на Rever, мотористите могат да намерят най-добрите пътища за каране в света, да конфигурират свои маршрути, да записват пътешествията си и да ги споделят чрез социалните платформи. В бъдеще това ще позволи на BMW Motorrad да разширява и оптимизира гамата си, на база директния контакт с различни целеви групи.

BMW Motorrad счита, че простото и плавно внедряване на съществуващите дигитални решения в мотоциклетния свят, е ключово за приемствеността на тези нови технологии. Това може да се случи в бъдеще чрез свързване на съществуващи системи като DriveNow и ChargeNow, предлагайки услуги отвъд пътуването с мотоциклет и дори свързването с приложения за интелигентни домове.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.