Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Състезателно усещане с традиция: John Cooper Works Tuning на Essen Motor Show 2016

Актуалният избор от Оригинални аксесоари John Cooper Works създава допълнителни възможности за екстремна радост от шофирането – в рамките на международното специализирано изложение за тунинг и моторни спортове MINI представя най-новите компоненти за допълнителен монтаж за новото поколение модели.

MINI
·
Опции, принадлежности
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,65 KB)
  
Photos(13x, ~58,05 MB)

От 55 години името John Cooper Works е олицетворение на опит в моторните спортове, който осигурява по-осезаем темперамент и най-висока пъргавина в стила на MINI. Най-новото моделно поколение също се възползва от богатата на традиции връзка между конструктора на спортни автомобили и британската марка. На Essen Motor Show 2016 MINI ще представи гамата от Оригинални аксесоари John Cooper Works. С цяла серия изработени по мярка компоненти за допълнителен монтаж в областите задвижване, окачване, аеродинамика, екстериор и интериор, традиционната за бранда радост от шофирането може да бъде повишена до екстремна динамика, която винаги е основана на автентичен, персонален стил.

Също като моделите John Cooper Works, Оригиналните аксесоари John Cooper Works, интегрирани под марката MINI, прокарват пътя към интензивно състезателно усещане. Международното специализирано изложение за тунинг и моторни спортове е идеалната сцена за представянето на актуалната гама от продукти. Състезателните ентусиасти ще могат да се информират за последните новости и разнообразието в програмата на John Cooper Works в зала 3 на панаира в Есен от 26 ноември до 4 декември 2016 г.

 

Прецизни оптимизации в стила на John Cooper

Предложенията в областта John Cooper Works Tuning и другите компоненти за допълнителен монтаж от гамата на Оригинални аксесоари John Cooper Works се отличават с прецизно адаптираните си към характера на MINI качества. Като такива те продължават традицията на фитнес програмата, която навремето е разработена от конструктора на Формула 1 Джон Купър за classic Mini. Представеното през 1961 г. Mini Cooper въодушевява с повишената си от 34 до 55 к.с. мощност, модифицираната скоростна кутия и съответно оптимизираната спирачна система. Успоредно с това стартира и кариерата на classic Mini в моторните спортове, която достигна своя връх още през 1964 г. с първата от общо три победи в Rally Monte Carlo. Опитът от моторните спортове продължава да предизвиква фурор и на пътя. През 70-те години на миналия век тунинг комплектите на John Cooper Works за серийни автомобили се радват на голям успех. Това позволяваха още по-интензивно подчертаване на спортния дух на classic Mini.

 

Тунинг за MINI John Cooper Works и новото MINI Cabrio

Символ на върхова динамика е представеното на Essen Motor Show 2016 ново MINI John Cooper Works (комбиниран разход на гориво: 6,3 л/100 км; СО2 емисии: 147 г/км). То серийно се оборудва с цялостен пакет от задвижване, окачване, аеродинамика и оформление на кокпита, насочени към екстремно спортна радост от шофирането и прецизно контролируема управляемост. Освен турбодвигателя с мощност 170 кВт/231 к.с. серийното оборудване включва и спортна изпускателна система, спортно окачване със спортна спирачна система Brembo, аеродинамичен комплект John Cooper Works и спортни седалки John Cooper Works. Като опция за допълнителен монтаж се предлага изпускателна система с клапи John Cooper Works, която обогатява екстремно спортното изживяване при шофиране с подходящо звучене. Освен това представеният в Есен автомобил е оборудван и със спортно шаси John Cooper Works. Окачването позволява регулиране на височината между 10 и 30 мм и включва червени пружини.

В Есен на представяното на MINI Cooper S Cabrio ще бъдат показани и множество други продукти на Оригинални аксесоари John Cooper Works, разработени за новото поколение модели в премиум сегмента на малките автомобили. За този модел, както и за MINI Cooper S 3 врати и MINI Cooper S 5 врати се предлага John Cooper Works Tuning Kit за повишаване на мощността от 141 кВт/ 192 к.с. до 155 кВт/ 211 к.с. Включената в комплекта изпускателна система с клапи осигурява характерно акустично подчертаване на повишаването в темперамента. Такива характеристики като алуминиевите джанти John Cooper с размери 17 и 18 инча, налични в множество дизайнерски варианти, създават характерна комбинация от повишена динамика и визуално присъствие. Спортната спирачна система John Cooper Works включва 4-бутални спирачни апарати с перфорирани и прорязани дискове на предната ос, както и 1-бутални спирачни апарати на задната ос, всеки в цвят Chili Red.

Също така John Cooper Works Pro спойлерите с черни ленти се предлагат за предната и задна броня в комбинация с предлагания от завода или за допълнителен монтаж аеродинамичен пакет John Cooper Works. Характерната продуктова линия John Cooper Works Pro освен това включва и корпуси на външните огледала, карбонова бленда на въздухозаборника, странични стикери и странични ленти, Side Scuttles рамки на страничните мигачи и Track Fix стойка за GoPro камера.

Индивидуалната атмосфера на спортен автомобил в интериора се осигурява най-вече от спортния кожен волан John Cooper Works, както и спортния скоростен лост John Cooper Works в изпълнение кожа/хром. В допълнение към това гамата на продуктовата линия John Cooper Works Pro за интериора включва и текстилни и всесезонни стелки, LED лайстни на праговете, корпус на вътрешното огледало, и други детайли като бутон на вратата, корпус на ключа, пръстен на ключа и ключодържател в типичния за марката дизайн.

 

Аксесоари и лайфстайл продукти вече и в новия MINI Shop

В новия MINI Shop на разположение на всеки водач на MINI онлайн се предлага всеобхватна гама от Оригинални MINI части, аксесоари и лайфстайл продукти. В този официален MINI Shop всеки клиент на MINI може да закупи продуктите си директно от дилъра и те да бъдат изпратени у дома му, както и да ги получи лично от дилърството. Чрез въвеждане на номера на шасито клиентът може винаги да е сигурен, че е избрал подходящия за своя автомобил продукт.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.