Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW M2 със „Златен волан на AUTO BILD 2016“ в престижния конкурс на едноименната медия в България

BMW M2 е носител на „Златен волан на AUTO BILD 2016“ за България в категория „Спортни автомобили“, а BMW i3 взе статуетката в категория „Алтернативни задвижвания“ за Европа на тържествена церемония, организирана от списание Auto Bild България, която се състоя снощи в София.

Корпоративни
·
Корпоративни награди
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~118,99 KB)

BMW M2 е отличено с първа награда в категория „Спортни автомобили“ в престижния конкурс „Златен волан на AUTO BILD 2016“ на популярното издание в България. Автомобилът стана фаворит в класа си, бележейки сериозно читателско доверие и интерес в страната. Наградата е отражение и на все по-нарастващия интерес към BMW M автомобилите на българския пазар в последните години.

BMW M2 моделът се характеризира с изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила – всичките предпоставки за ултимативна радост от шофирането. Автомобилът е базиран на високи технологии и е тестван при най-екстремни условия, а резултатът е автентичното изживяване, което носи един типичен представител на BMW M гамата. Високата мощност се допълва и от екстровертния му дизайн, който допълнително подчертава силно динамичния характер на автомобила и изключителната му пригодност за състезателната писта.

На тържествената церемония „Златен волан на AUTO BILD 2016“ BMW Group България беше удостоена и с европейското отличие в категория „Алтернативни задвижвания“ за електрическия модел BMW i3. Това е втората награда от престижния конкурс, за най-успешния електрически автомобил в премиум компакт сегмента в света. BMW i3 получи „Зелен волан“ през 2013 г. за уникалната си концепция, която включва щадящ ресурсите избор на материали и начин на производство, които са част от цялостната концепция за устойчиво развитие на компанията. BMW i3 се радва на широка популярност и интерес за своите три години пазарно присъствие като демонстрира изключително успешната комбинация между напълно електрическата мобилност с нулеви локални емисии и типичната за марката радост от шофирането.

Ежегодният конкурс „Златен волан“, организиран от „Auto Bild“ и „Bild am Sonntag, е сред най-престижните отличия в автомобилния бранш в Европа. Наградите се връчват за пръв път през 1976 г. в Германия като по настоящем 20 редакции на Auto Bild участват в селекцията на годишните премиери, разделени в шест класа. При подбора на победителите гласовете си дават както читатели на списанието, така и специализирано жури, състоящо се от автомобилни състезатели, инженери, редактори, дизайнери, експерти по дигитална техника и известни личности.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

Article Offline Attachments.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.