Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Страст към моторните спортове в бизнес класа: новото BMW Серия 5 Седан с BMW M Performance аксесоари

Специфичните за модела опционални компоненти осигуряват допълнителна динамика и индивидуална атлетичност на най-спортния и иновативен седан в своя сегмент

BMW
·
Опции, принадлежности
·
Серия 5
·
Brands
·
Автомобили BMW M Performance
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~130,48 KB)
  
Photos(15x, ~41,91 MB)

Готово за интензивна радост от шофирането и перфектно подготвено за всички предизвикателства на модерната мобилност – това е новото BMW Серия 5 Седан. Най-спортният и иновативен бизнес седан в сегмента ще бъде въведен на пазара през февруари 2017 г. Само няколко седмици по-късно по пътищата ще се появи и BMW M Performance автомобилът BMW M550i xDrive, като успоредно с това ще стартира и въвеждането на пазара на всички аксесоари на BMW M Performance за новото BMW Серия 5 Седан. Специално разработените, благодарение на опита от моторните спортове на BMW M GmbH, компоненти за допълнителен монтаж в областите задвижване, окачване, аеродинамика и кокпит позволяват индивидуално и оформено по мярка повишаване на атлетичността в екстериора, пъргавината на пътя и спортната атмосфера в интериора на новото BMW Серия 5 Седан.

За предлаганите веднага след старта на продажбите модели на новото BMW Серия 5 Седан BMW 540i (среден разход на гориво: 6.9 – 6.5 л/100 км; СО2 емисии: 159 – 149 г/ км) и BMW 540i xDrive (среден разход на гориво: 7.4 – 6.9 л/100 км; СО2 емисии: 169 – 159 г/ км) се предлагат BMW M Performance Power и Sound Kit, които повишават мощността на редовия 6-цилиндров двигател с 25 кВт/ 34 к.с. до 265 кВт/ 360 к.с. и максималния въртящ момент с 50 Нм до 500 Нм. Това, от своя страна, повишаване на спонтанността на реакциите, ускорението и тягата не се отразяват на разхода на гориво и емисиите при тестовия цикъл на ЕС. Повишаването на мощността е комбинирано с перфектно адаптирана изпускателна система, която осигурява характерен спортен звук. За BMW M Performance изпускателната система се предлагат ауспухови накрайници с хромирана, респективно, карбонова повърхност.

Освен това като отделна опция за допълнителен монтаж BMW M Performance изпускателна система Active Sound се предлага за моделите BMW 540i и BMW 540i xDrive, както и за BMW 530i (среден разход на гориво: 5.9 – 5.5 л/100 км; СО2 емисии: 136 – 126 г/ км) и BMW 530i xDrive (среден разход на гориво: 6.4 – 6.0 л/100 км; СО2 емисии: 147 – 137 г/ км). В допълнение към мощната акустика на задвижването съответните спортни изпускателни гърнета от неръждаема стомана поставят и изразителен визуален акцент в задната част на автомобила, където в зависимост от двигателя и оборудването са монтирани кръгли или трапецовидни ауспухови накрайници с хромирана, респективно, карбонова повърхност.

Особено емоционална звукова картина създава и предлаганата за дизеловите модели на новото BMW Серия 5 Седан BMW M Performance изпускателна система Active Sound. Тя е изработена от неръждаема стомана и в зависимост от дизеловия двигател може да бъде оборудвана с кръгли или трапецовидни ауспухови накрайници с хромирана или карбонова повърхност. Трапецовидните ауспухови накрайници се предлагат и като отделна опция за допълнителен монтаж и за всички варианти на новото BMW Серия 5 Седан.

Освен това от лятото на 2017 г. за моделите BMW 530d (среден разход на гориво: 4.9 – 4.5 л/ 100 км; СО2 емисии: 128 – 118 г/ км) и BMW 530d xDrive (среден разход на гориво: 5.4 – 5.0 л/100 км; СО2 емисии: 142 – 132 г/ км) ще се предлага и BMW M Performance Power Kit. Той повишава мощността на редовия 6-цилиндров дизелов двигател с 20 кВт/ 27 к.с. до 215 кВт/ 292 к.с. и максималния въртящ момент от30 до 650 Нм. И при тези модели повишението на мощността осигурява най-вече оптимизация на ускорението и на еластичността при непроменени стойности на разхода на гориво и емисиите при тестовия цикъл на ЕС.

За индивидуализираната динамика и прецизната управляемост освен особено спортното разгръщане на мощността допринася и оптимизираната мощност на спирачките. BMW M Performance спортната спирачна система се отличава с особено висока температурна устойчивост и осигурява константно отрицателно ускорение дори и при високодинамични ситуации на пътя. Тя включва вентилирани и перфорирани олекотени спирачни дискове с четирибутални алуминиеви спирачни апарати на предната ос и еднобутални спирачни апарати на задната ос. Ексклузивната им визия се подчертава от лакираните в червен цвят спирачни апарати.

Освен това продуктовата гама в областта на окачването включва и 20-инчови BMW M Performance алуминиеви джанти с двойни спици с дизайнерско оформление на две нива. Кованите джанти с оптимизиран дизайн се предлагат във вариантите Orbitgrey и Bi-Color. Особено впечатляваща е комбинацията между фрезовани елементи и полирания до блясък ръб на джантата. Двуцветните колела преминават специален процес на фрезоване след лакиране в матово черен цвят, което значи че алуминиевата повърхност става отново видима. BMW M Performance алуминиевите джанти се комбинират с гуми с различен размер на предната и задната ос - 245/ 35 R20 отпред и 275/ 30 R20 отзад.

С типичната М прецизност са настроени и екстериорните компоненти, разработени за оптимизиране на аеродинамичните качества на новото BMW Серия 5 Седан. Като допълнение към предлагания от завода М спортен пакет, както и към предлагания за допълнителен монтаж М аеродинамичен пакет, на разположение са и специфични за модела BMW M Performance аеродинамични компоненти. Гамата включва допълнителни детайли за предната броня, заден дифузор и заден спойлер от карбон. Предлагат се и черни елементи за праговете, както и – алтернативно на карбоновия вариант – заден спойлер и заден дифузор от полиуретан (PUR). Компонентите от лекия високотехнологичен материал карбон се изработват старателно на ръка.

M Performance аеродинамичните компоненти не само подчертават спортната визия на автомобила, но и оптимизират поведението му на пътя. Допълнителни визуални акценти мога да бъдат поставени от BMW M Performance корпусите на страничните огледала от карбон, черната BMW M Performance предна декоративна решетка, черните BMW M Performance декоративни лайстни на каналите за охлаждане на спирачките, фолиото на страничните прагове с надпис BMW M Performance, както и BMW M Performance акцентиращите ленти.

От лятото на 2017 г. вдъхновената от моторните спортове атмосфера в кокпита ще се осигурява от BMW M Performance спортния волан с тапицерия от Alcantara със сребристо-сив кръстосан шев и червена маркировка на 12 часа. При автомобилите, оборудвани с 8-степенна трансмисия Steptronic Sport, BMW M Performance спортният волан е комбиниран с лостчета за превключване.

Цялата продуктова гама е част от програмата на Оригинални BMW аксесоари и се предлага от дилърската мрежа на BMW, сервизните бази на BMW и BMW Service Partner. По отношение на избора на материали, дизайна и високото качество на изработката всички BMW M Performance компоненти отговарят на безкомпромисните стандарти за качество на BMW Group. Техният монтаж изобщо не се отразява на валидните за съответния автомобил гаранционни условия.

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 30 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2015 г. BMW Group е реализирала приблизително 2,247 млн. автомобила и над 137 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2014 г. е приблизително 8,71 млрд. евро при приходи от 80,40 млрд. евро. Към 31 декември 2014 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 116 324 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.