Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

НОВОТО BMW СЕРИЯ 5 ТУРИНГ

Динамика на управлението, естетичен екстериор и интелигентна функционалност са характеристики, с които BMW Серия 5 Туринг е добре известно. При новото поколение моделът използва тази комбинация като достига ненадминато до този момент ниво.

F11 LCI
·
Туринг
·
Серия 5
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~1,23 MB)
  
Photos(78x, ~843,76 MB)

Както и BMW Серия 5 Седан, чиято премиера беше скоро, вторият вариант на каросерията на традиционното моделно семейство впечатлява с изключителен дисплей и концепция за управление, иновативни асистиращи системи и забележителни предимства по отношение на дигиталната свързаност.

„BMW Серия 5 Туринг бе разработено специално за европейския пазар, където отбелязва големи успехи през последните 25 години. Убеден съм, че с многофункционалността на новото пето поколение, моделът ще се докаже дори като по-успешен сред клиентите, които ценят Серия 5 Туринг, заради големия и гъвкав багажник в комбинация с открояващо се присъствие и, разбира се, типичната за марката радост от шофирането“, казва д-р Иън Робъртсън, член на Управителния съвет на BMW.

Новото BMW Серия 5 Туринг ще отпразнува световната си премиера през март 2017 г. на Международното автомобилно изложение в Женева. При въвеждането на пазара през юни 2017 г. ще се предлага избор между четири двигателя от актуалното поколение задвижвания на BMW Group като в началото интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive ще може да се комбинира с два двигателя. В рамките на годината ще бъдат въведени и други варианти както с класическото задно задвижване, така и със задвижване на всички колела.

 

Намалено тегло, повишена пъргавина, оптимизирана ефективност

Спортните динамични характеристики при шофиране на новото BMW Серия 5 Туринг са резултат от новоконструираното окачване и последователното понижаване на теглото. Автомобилът е със серийно въздушно окачване на задната ос. Като опция се предлагат: Динамичен контрол на амортисьорите, стабилизация срещу наклоняване, Интегрално активно кормилно управление (вече и в комбинация с BMW xDrive) и М спортно окачване включително със снижаване на каросерията с 10 мм.

Надлъжните носачи на окачването и задният капак вече са изработени от алуминий. Лекият метал, както и високоякостните стомани се използват и при множество други компоненти на окачването, както и при особено устойчивата на усукване каросерия. В комбинация с ефективното задвижване и оптимизираната аеродинамика е постигнато понижаване на разхода на гориво и емисиите с11% в сравнение с предшественика му.

Атлетичен дизайн за един всестранен спортен автомобил

С ясно дефинираната си атлетичност при оформлението на повърхностите и динамично издължените линии дизайнът на каросерията на новото BMW Серия 5 Туринг демонстрира характерното за този модел съчетание между спортен дух и многостранност. Предната част е доминирана от прецизни контури. Серийните LED фарове достигат до изпъкналата бъбрековидна радиаторна решетка на новия Туринг. В профил индивидуалната геометрия на автомобила е комбинирана с хармонични пропорции. За спортното излъчване на новото BMW Серия 5 Туринг допринася и дългата линия на покрива, която завършва в силно наклонените D-образни колони. Задното стъкло е оградено от спойлер на покрива с интегрирана допълнителна спирачна светлина и странични елементи за насочване на въздушния поток. Широчината на каросерията се подчертава от хоризонталните линии и достигащите до страничните части L-образни задни светлини.

Оптимизиран пространствен комфорт и интелигентна функционалност

В интериора на новото BMW Серия 5 Туринг ориентираното към водача оформление на кокпита е съчетано с облагородена с модерна елегантност, висококачествени, прецизно изработени материали и любов към детайла премиум атмосфера. По-ниското спрямо предишния модел арматурно табло повишава усещането за разточителен простор. Контролният дисплей вече е оформен като свободно стоящ плосък екран. На всички места за седене пътниците разполагат с осезаемо повече място на главите и свобода за раменете и краката. Оптимизираният контур на облегалките, по-дългите седалки и увеличеното пространство за коленете повишават комфорта на пътниците на задната седалка. Акустичният комфорт на новото BMW Серия 5 Туринг е на нивото на седан версията, благодарение на оптимизираната шумоизолация на предното стъкло, на тавана и в областта на багажника. Повишената широчина на интериора позволява сигурното и комфортно закрепване на до три детски седалки отзад.

Увеличената вместимост на багажника до 570-1 700 л позволява полезен товар до 120 кг в зависимост от моделния вариант (до 720 - 730 кг). Впечатлява и високата функционалност, която се дължи на множество практични решения: разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка, електрически активираното от бутон в багажника освобождаване на облегалките, отварящият се самостоятелно заден прозорец и автоматичното задвижване на задния капак, което опционално позволява и безконтактно отваряне и затваряне. Щората над багажника и разделителната мрежа са разположени в отделни касети, които могат да бъдат прибрани в подходящите отделения под пода на багажника.

Радост от шофирането по мярка : старт с четири двигателя и BMW xDrive

Предлаганите при въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Туринг двигатели с технология BMW TwinPower Turbo комбинират подобрени динамични характеристики с понижен разход на гориво и нива на емисиите. При новото BMW 530i Туринг двулитровият четирицилиндров бензинов двигател развива максимална мощност от 185 кВт/ 252 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм. BMW 530i Туринг серийно се оборудва с осемстепенна трансмисия Steptronic и ускорява от 0 до 100 км/ ч за 6.5 сек. Средният му разход на гориво е от 6.3 до 5.8 л на 100 км, СО2 емисиите са от 143 до 133 гр/ км.

Новото BMW 540i xDrive Туринг се задвижва от трилитров редови шестцилиндров двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентно задвижване на всички колела. Върховата мощност от 250 кВт/ 340 к.с. и максималният въртящ момент от 450 Нм позволяват ускорение от 0 до 100 км/ ч за 5.1 сек. BMW 540i xDrive Туринг изразходва средно 7.7 до 7.3 л на 100 км при СО2 емисии от 177 до 167 гр/ км.

Четирицилиндровият дизелов двигател на новото BMW 520d Туринг извлича мощност от 140 кВт/ 190 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм от работен обем 2 литра. Той серийно се оборудва с шестстепенна механична скоростна кутия и опционално с осемстепенна трансмисия Steptronic и ускорява BMW 520d Туринг от 0 до 100 км/ ч за 8.0 сек (автоматична трансмисия: 7.8 сек). Образцовата ефективност на това задвижване личи от средния разход на гориво от 4.9 до 4.5 л (4.7 до 4.3 л) на 100 километра и СО2 емисиите от 129 до 119 гр/ км (124 до 114 гр).

Палитрата от двигатели при старта на продажбите е допълнена от един трилитров редови шестцилиндров дизелов двигател, който развива максимална мощност от 195 кВт/ 265 к.с. и максимален въртящ момент от 620 Нм. Той може да бъде комбиниран както със задно, така и с двойно задвижване и е свързан с осемстепенна трансмисия Steptronic. BMW 530d Туринг ускорява от 0 до 100 км/ ч за 5.8 сек, BMW 530d xDrive Туринг за 5.6 сек. Средният разход на гориво е от 5.1 до 4.7 л респективно 5.7 до 5.3 л на 100 км, СО2 емисиите са от 134 до 124 гр, респективно 149 до 139 гр/ км.

 

Системата за управление : интуитивна както обикновено, по-многостранна от всякога

При новото BMW Серия 5 Туринг контролният дисплей с висока резолюция и размер до 10.25 инча на системата за управление iDrive е с функция тъчскрийн. Както и преди, функциите на автомобила, навигацията, комуникацията и Infotainment услугите могат да бъдат управлявани и чрез Touch контролера – в зависимост от личните предпочитания на водача. Новото изобразяване на менютата с формата на плочки допринася за по-интуитивното управление при по-малко отклоняване на вниманието от случващото се на пътя. Допълнително разнообразие при начина на управление осигурява и модернизираното гласово управление, както и предлаганото вече и за BMW Серия 5 управление с жестове. С увеличената със 70% площ на проекцията BMW Head-Up дисплеят от най-ново поколение отбелязва още един напредък при концепцията за индикации и управление.

 

Последователен напредък по пътя към автоматизираното шофиране

Новото BMW Серия 5 Туринг бележи пътя към автоматизираното шофиране и с новите асистиращи системи и разширените функции. За последователния напредък в това отношение освен Предупреждението за страничен трафик и Предупреждението за предимство допринасят и Асистентът за смяна на лентата, Асистентът за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар и Асистентът за избягване на препятствие. Новите системи предлагат подпомагане при кормилното управление и при поддържане на лентата от най-ниска скорост до 210 км/ ч като по този начин осигуряват както допълнителен комфорт, така и подпомагане при сложни ситуации на пътя. При ползването на Активния автопилот с функция Stop & Go е достатъчно едно натискане на бутон, за да може системата да се съобразява с разпознатите от Speed Limit Info ограничения на скоростта.

 

Личен асистент за мобилност и интелигентно търсене на паркоместа

И при новото BMW Серия 5 Туринг BMW Connected осигурява пълна свързаност между автомобила и смартфона на водача. Тези технологии улесняват водача при е индивидуалното планиране на срещите и мобилността – както по време на път, така и у дома или на работното място. Възможно е пренасяне на навигационните цели от смартфона към автомобила, а идеалното време на потегляне се определя въз основа на Real Time Traffic Information. С Remote 3D View водачът може да следи на смартфона си изображения на зоната около автомобила си. Освен това в автомобила е възможно управление на календара, мейлите и контактите чрез Microsoft Exchange. Безжичното свързване на смартфони позволява и ползването на Apple CarPlay и е допълнено с възможността за индуктивно зареждане. Още по-висок комфорт предлагат и новите системи, свързани с паркирането: освен Асистента за паркиране вече е на разположение и функцията Паркиране от разстояние. Освен това може да бъде ползвана и услугата ParkNow за онлайн резервиране на паркомясто и безкешово разплащане. Иновативната услуга On-Street Parking Information помага при търсенето на свободни паркоместа по улиците.

 

Варианти на модела при въвеждането на пазара:

BMW 530i Туринг : четирицилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic.

Работен обем : 1 998 cm3,

Мощност : 185 кВт/252 к.с. при 5 200 – 6 500 об/мин

Максимален въртящ момент : 350 Нм при 1 450 – 4 800 об/ мин

Ускорение ( 0–100 км/ ч) : 6.5 сек

Максимална скорост : 250 км/ ч

Среден разход на гориво : 6.3 – 5.8 л/ 100 км

СО2 емисии : 143 – 133 г/ км.

 

BMW 540i xDrive Туринг : редови шестцилиндров бензинов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic.

Работен обем : 2 998 cm3

Мощност : 250 кВт/ 340 к.с. при 5 500 – 6 500 об/ мин

Максимален въртящ момент : 450 Нм при 1 380 – 5 200 об/ мин

Ускорение (0–100 км/ ч ): 5.1 сек

Максимална скорост : 250 км/ ч

Среден разход на гориво: 7.7 – 7.3 л/ 100 км

СО2 емисии: 177 – 167 г/км.

 

BMW 520d Туринг : четирицилиндров дизелов двигател, шестстепенна механична скоростна кутия (осемстепенна трансмисия Steptronic).

Работен обем : 1 995 cm3

Мощност : 140 кВт/ 190 к.с. при 4 000 об/ мин

Максимален въртящ момент : 400 Нм при 1 750 – 2 500 об/ мин

Ускорение (0–100 км/ ч ): 8.0 сек (7.8 сек)

Максимална скорост : 230 км/ ч (225 км/ ч)

Среден разход на гориво : 4.9 – 4.5 l/ 100 km (4.7 – 4.3 l/ 100 km)

СО2 емисии: 129 – 119 г/ км (124 – 114 г/ км).

 

BMW 530d Туринг / BMW 530d xDrive Туринг: редови шестцилиндров дизелов двигател, осемстепенна трансмисия Steptronic.

Работен обем : 2 993 cm3

Мощност : 195 кВт/ 265 к.с. при 4 000 об/ мин

Максимален въртящ момент : 620 Нм при 2 000 – 2 500 об/ мин

Ускорение (0–100 км/ч) : 5.8 сек / 5.6 сек

Максимална скорост : 250 км/ ч / 250 км/ ч

Среден разход на гориво: 5.1 – 4.7 л/ 100 км / 5.7 – 5.3 л/ 100 км

СО2 емисии: 134 – 124 г/ км / 149 – 139 г/ км.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2015 г. е приблизително 9.22 млрд. евро при приходи от 92.18 млрд. евро. Към 31 декември 2015 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 122 244 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.