Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 5 демонстрира възможностите си на специално събитие

Новото BMW Серия 5 беше представено пред представители на медиите на специално събитие по повод стъпването на модела на българския пазар.

G30
·
BMW
·
Седан
·
Серия 5
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(46x, ~276,55 MB)

Новото BMW Серия 5 беше представено пред представители на медиите на специално събитие по повод стъпването на модела на българския пазар. По време на пробното шофиране участниците имаха възможност да се запознаят с новите асистиращи системи на седмата генерация на технологичния модел, да усетят усъвършенстваната динамика на управление при разнообразни пътни участъци и режима на полуавтономно шофиране.Представителите на медиите също така тестваха паркирането от дистанция чрез BMW Display ключа, управлението чрез жестове и най-новото поколение iDrive с 10.25-инчов тъчскрийн дисплей.

Новото BMW Серия 5 е седмото поколение на най-успешния бизнес седан в света, който продължава да демонстрира неповторима динамика на управление, комфорт и спортно-елегантна визия, характерни за модела от самото му създаване. Новият модел въплъщава в себе си напредничави технологични решения, изключителна дигитализация и свързаност на автомобила, както и високо ниво на емоционално преживяване и радост от шофирането. От първите шест поколения на BMW Серия 5 са доставени над 7.9 млн. екземпляра до клиенти в световен мащаб като моделът е олицетворение на категорията „бизнес седан“.

 

Върхова динамика на управлението и оптимизирано тегло

Седмото поколение на BMW Серия 5 е с подчертано спортно издължен силует и с леко увеличение на външните размери като достига дължина от 4935 мм, широчина от 1868 мм и височина от 1466 мм. Новото моделно семейство също така е най-аеродинамично в гамата на BMW с коефициент на въздушно съпротивление от до cw = 0.22 за Седан.

Разработен специално с олекотената конструкция BMW EfficientLightweight моделът е с до 100 кг по-лек от предшественика си като в същото време е постигнато повишение на стабилността и устойчивостта на каросерията към усукване. Благодарение на ниския център на тежестта, разпределението на теглото между осите и допълнителното понижение на подресорните маси динамиката на управление и комфорта на пътуване са на изключително високо ниво. В допълнение моделът е разработен с новоконструирано окачване с нова технология на амортисьорите и олекотена спирачна система. Новата акустична концепция на интериора с интегрирани в тавана абсорбатори на шума, акустично предно стъкло и капсулиране на двигателя предлагат свръхвисоко ниво на акустичен комфорт в автомобила като едновременно с това спомагат за понижаване теглото му.

За пъргавината на новото BMW Серия 5 се грижи и прецизното кормилно управление, което осигурява точна обратна връзка по всяко време към водача. Електромеханичната система с променливо предавателно число работи със зависимо от скоростта сервоусилване.

Опционално автомобилът може да бъде оборудван с модернизираното Интегрално активно кормилно управление, благодарение на което новото BMW Серия 5 се движи по-стабилно на извънградски участъци, а в града запазва леко и пъргаво поведение. Интегралното активно кормилно управление може да бъде поръчано и с интелигентната система за задвижване на четирите колела xDrive.

 

Впечатляващо разнообразие от асистиращи системи

Седмата генерация на бизнес седана предлага разширена гама от асистиращи системи от най-високо технологично ниво, които повишават комфорта на возене и сигурността и позволяват на новото BMW Серия 5 да направи важна крачка по пътя към автономно шофиране. За изключителна степен на автоматизация, BMW Серия 5 серийно се оборудва със стереокамера, разположена в областта на огледалото за обратно виждане на предното стъкло, която във взаимодействие с опционалните радарни и ултразвукови сензори следи зоната около автомобила.

Опционалният пакет за сигурност Асистент за шофиране Plus на новото BMW Серия 5 разполага с множество нови функции като сред тях е и асистентът за поддържане на лентата, който помага на водача да предотврати опасните ситуации с коригираща намеса в кормилното управление: при опасност от напускане на пътното платно, при смяна на лентата, при която водачът не е забелязал автомобил по съседната лента, както и при доближаване до друг автомобил.

Благодарение на друга асистрираща система - Предупреждението за странични удари, водачът бива предупреден с визуален сигнал и вибрация на волана, когато друг автомобил се доближи прекалено близо отстрани и предприема завиване встрани, когато разпознае достатъчно място от другата страна.

Асистентът за завиване и водене в лентата при новото BMW Серия 5 надеждно води автомобила в неговата лента без да е необходимо водачът да държи кормилото през цялото време като на всеки 28 секунди системата алармира водача да постави ръцете си върху волана, за да гарантира .

 

Интелигентна свързаност и множество възможности с BMW ConnectedDrive

Новото BMW Серия 5 е еталон по отношение на свързаността на човека, автомобила и заобикалящата го среда с цел осигуряване на максимален комфорт по време на пътувания. С познатата технология от BMW Серия 7 за Паркиране от дистанция новото поколение на BMW Серия 5 позволява паркиране в много тесни паркоместа като движението на автомобила се управлява през BMW Displey ключа. Освен възможностите за дистанционно маневриране опционалният Displey ключ предлага и множество други функции. Оборудваният с цветен дисплей и тъчскрийн управление ключ дава информация за показатели на автомобила като нивото на горивото в резервоара и остатъчния пробег, сервизна информация, сигурността на автомобила и дали е заключен, възможно е дистанционно управление на вентилацията и управлението. На специална поставка, разположена в средната конзола пред поставките за напитки, може да се зареждат както Displey ключът, така и мобилни телефони, пригодени за индуктивно зареждане.

Допълнителни функции има и опционалният Асистент за паркиране, който предлага автоматично паркиране в паркоместа, разположени успоредно, перпендикулярно и странично спрямо пътното платно. Ултразвуковите сензори разпознават подходящите паркоместа при скорост до 35 км/ч. След това системата поема целия процес на паркиране включително необходимите намеси в кормилното управление, превключването на предавките, ускоряването и спирането.

Новото BMW Серия 5 е оборудвано и с навигационна система от най-ново поколение и подобрена графика, която стартира и изчислява маршрута още по-бързо и предлага реалистично 3D изображение на градовете.

 

Най-ново поколение iDrive и управление чрез жестове

Представените при BMW Серия 7 управление чрез жестове и гласови команди са пренесени днес в най-новото поколение на системата в новото моделно семейство на Новото BMW Серия 5. С опционален 10.25-инчов тъчскрийн дисплей водачът може да персонализира съдържанието според собствените си предпочитания чрез разместване на менютата под формата на „плочки“ или чрез iDrive контролера, но също така да задава команди чрез жестове или глас за изпълнение на необходимите функции. С леки движения на ръката или пръста, системата реагира мигновено на подадените команди и улеснява водача по време на път, създавайки едновременно комфорт и лекота на управление.

С подобрена графика от най-ново поколение многоцветния BMW Head-Up дисплей е с увеличена със 70% площ на проекция с висока разделителна способност и възможност за възпроизвеждане на повече информация като например актуалните условия на пътя, указания на навигационната система или предупреждения на асистиращите системи, ограничения на скоростта, информация от развлекателните системи и такава за постъпващите телефонни обаждания. Благодарение на възможностите на опционално предлагания Head-Up дисплей, цялата информация е пред очите на водача без да се налага да отклонява поглед от пътя.

 

Интериорен комфорт от най-ново поколение

Новото BMW Серия 5 вече предлага йонизация на въздуха от пакета Ambient Air, както и ароматизатор с подбрани общо 8 аромата. Едновременно могат да бъдат използвани по два пълнителя с аромати като интензивността на ароматизирането може да се регулира в три степени, според предпочитанията на водача.

За уюта в кокпита допринася и Дифузното осветление, което се предлага като опция. Цветната LED светлина осветява интериора хармонично и подчертава дизайнерските контури, най-вече в областта на арматурното табло и вратите. Предлагат се 11 различни светлинни варианта в 6 цвята и различна яркост.

За да се постигне оптимален комфорт на седене, разнообразните възможности за регулиране на седалката на водача и пътника до него са максимално лесни за управление, а промените на настройките се онагледяват с анимация на дисплея. Предлагат се опционални мултифункционални седалки с 20 въздушни камери, които предлагат осем масажни функции.

 

Стилно излъчване и усъвършенстван дизайн

Дизайнът на новото BMW Серия 5 е съчетание между функционалност и естетика, типични за спортния бизнес седан. Изтеглената назад върху дългото междуосие пътническа клетка насочва погледа към снижаващата се към задната част линия на покрива; късият преден надвес подчертава спортното излъчване. Страничната извивка е в посока нагоре и се превръща в светлинна повърхност като продължава към елемента на извивката на Хофмайстер. Това издигащо се нагоре движение се прилага за пръв път като придава на автомобила устремен напред характер и визуално му придава по-мускулест вид.

Динамичното поведение на новото BMW Серия 5 се постигат и чрез ниския, изразителен, подчертаващ дизайн на задната част на автомобила. Разположените силно встрани задни светлини осигуряват визуалната свързаност на страничната и задната част. Друг характерен елемент отзад са ауспуховите тръби, които вече при всички двигатели са разположени симетрично от двете страни като формата им варира в зависимост от двигателя и избрания пакет оборудване.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за 2015 г. е приблизително 9.22 млрд. евро при приходи от 92.18 млрд. евро. Към 31 декември 2015 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 122 244 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.