Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

ЕКСТРЕМНО СПОРТНО, ЕКСТРЕМНО ГЪВКАВО: НОВОТО MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN

MINI Countryman от второ поколение е най-големият и гъвкав модел в гамата на традиционната британска марка.

John Cooper Works
·
John Cooper Works Countryman
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~224,69 KB)
  
Photos(211x, ~1,44 GB)
  
Videos(5x, ~1,25 GB)

MINI Countryman от второ поколение е най-големият и гъвкав модел в гамата на традиционната британска марка. Суперлативи заслужава и задвижването на новото MINI John Cooper Works Countryman. Най-мощният монтиран някога в MINI двигател със 170 кВт / 231 к.с. в комбинация със серийното задвижване на четирите колела ALL4 и стабилната конструкция на автомобила гарантират, че най-новото попълнение в семейството на върховите спортисти на John Cooper Works ще постигне напълно различно ниво както на състезателното усещане на пътя, така и ще осигури екстремна радост от шофирането извън пътя.

Новото MINI John Cooper Works Countryman (среден разход на гориво: 7.4 л/100 км; CO2 емисии: 169 г/ км) ускорява от 0 до 100 км/ ч за 6.5 сек. както със серийната 6-степенна скоростна кутия, така и с опционалната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. При това то е с 0.8 респективно 0.7 секунди по-бързо от MINI Cooper S Countryman ALL4. Изключителните динамични възможности на новото MINI John Cooper Works Countryman проличават и от еластичността при междинно ускорение, от пъргавината в завоите и отрицателното ускорение при спиране. Те са резултат от цялостния пакет, комбиниран благодарение на състезателната експертиза на John Cooper Works, който освен двигателя и задвижването на четирите колела включва и спортно окачване с 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works и спортна спирачна система Brembo, индивидуални детайли по каросерията за оптимизиране на аеродинамичните качества и подаването на въздух за охлаждане, както и специфичен за модела кокпит със спортни седалки John Cooper Works. Изключителната позиция на новото MINI John Cooper Works Countryman в премиум компактния сегмент се подчертава и от ексклузивното серийно оборудване с MINI Режими на шофиране (MINI Driving Modes), LED фарове, комфортен достъп и Radio MINI Visual Boost.

 

Новото MINI John Cooper Works Countryman: преглед на данните и фактите

  • 4-цилиндров турбодвигател със 170 кВт / 231 к.с. и 350 Нм въртящ момент;
  • Серийно задвижване на четирите колела ALL4 с оптимизирана ефективност;
  • Спортно окачване със спортна спирачна система Brembo и 18-инчови алуминиеви джанти;
  • Двигателят, окачването и аеродинамиката са съгласувани взаимно с експертизата на John Cooper Works от моторните спортове;
  • Ускорение от 0 до 100 км/ ч за 6.5 сек., с 0.8 сек. по-бързо от MINI Cooper S Countryman ALL4, максимална скорост: 234 км/ ч.;
  • John Cooper Works аеродинамичен пакет с особено големи въздухозаборници отпред;
  • Специфичен за модела интериор със спортни седалки John Cooper Works;
  • Ексклузивно серийно оборудване включително LED фарове, MINI режими на шофиране и комфортен достъп;
  • Пет пълноценни седалки, значително увеличение на пространствения комфорт, багажника и гъвкавостта спрямо предишния модел;
  • MINI Connected като личен асистент за мобилност във всекидневието и при пътувания.

 

Повече мощ, повече пространство, повече състезателно усещане по всякакви терени

Новото MINI John Cooper Works Countryman е наследник на първия върхов спортист на марката, създаден за компактния сегмент и оборудван серийно със задвижване на четирите колела ALL4. Напредъкът спрямо предишния модел проличава не само от увеличената с 10 кВт/ 13 к.с. максимална мощност и новия вариант на системата ALL4 с оптимизирана ефективност, но и от увеличените външни размери и категоричното повишение на пространствения комфорт, гъвкавостта и функционалността. Увеличението на дължината с около 17 см. и на широчината с 3 см., както и удълженото със 7.5 см. междуосие осигуряват значителна оптимизация на петте пълноценни места за седене. В зависимост от нуждите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 450 до 1 390 л. Така новото MINI John Cooper Works Countryman се превръща във върхов атлет с всестранни възможности, който въодушевява с екстремна радост от шофирането и изключителна гъвкавост както на състезателните писти, така и извън пътя, във всекидневието и при дълги пътувания.

 

Световна премиера в Шанхай , въвеждане на пазара през пролетта на 2017 г.

Новото MINI John Cooper Works Countryman ще бъде представено за пръв път на обществеността през април 2017 г. на специализираното изложение Auto Shanghai. Моделът ще бъде въведен на пазара през април т.г..

 

Разработен с дългогодишния опит от състезателните писти и рали-състезанията

Освен от актуалният технологичен опит неподражаемият характер на новото MINI John Cooper Works Countryman е повлиян и от дългогодишните и успешни традиции на марката в моторните спортове. Преди 55 години класическото Mini постигна първия си триумф – с победата на Mini Cooper в British Touring Car Championship. От тогава името на легендарния конструктор на спортни автомобили Джон Купър е олицетворение на успешните представяния на марката в спортните надпревари и на екстремната радост от шофирането на пътя.

Точно 50 години след последната от трите победи на класическото Mini в Рали Монте Карло новото MINI John Cooper Works Countryman поема по пътя към нови успехи в тази дисциплина. Новото издание на всестранния талант служи като база за разработения от MINI и X-raid Team състезателен автомобил за ралита на дълги разстояния. Със старта на Рали Дакар 2017 MINI John Cooper Works Rally ще се изправи пред предизвикателствата на най-тежкото маратонско състезание в света. Така то се явява наследник на MINI ALL4 Racing, което бе разработено на базата на първото поколение на MINI Countryman и спечели Рали Дакар 4 пъти подред.

 

Перфектно съгласуван цялостен пакет за върхова динамика

От десет години марката John Cooper Works е интегрирана под бранда на MINI. Тази тясна връзка води началото си от ранните години на класическото Mini, чийто спортен талант бе открит и стимулиран от Джон Купър. Днес тя има положителен принос за екстремната радост от шофирането при MINI John Cooper Works Countryman. Двигателят, трансмисията, задвижването на четирите колела, окачването, както и аеродинамиката и оформлението на кокпита са насочени не само към върхова мощност, но и са съгласувани прецизно както помежду си, така и с автомобилната концепция на новото MINI Countryman. Благодарение на това най-новият модел на John Cooper Works е цялостен пакет за въодушевяваща динамика, съгласуван с опита от моторните спортове.

 

Двигателят : разгръщане на мощността и звук със състезателен характер

Разположеният напречно отпред двулитров, четирицилиндров двигател на новото MINI John Cooper Works Countryman има характеристики на мощността, вдъхновена от моторните спортове. Оборудвано е със специфичен вариант на технологията MINI TwinPower Turbo и турбокомпресор, интегриран в отлетия от стомана изпускателен колектор, директно впръскване на бензина, напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC и променливото управление на всмукателните и изпускателните разпределителни валове (двоен VANOS). Разработеният специално за двигателя от новото поколение модели на John Cooper Works турбокомпресор е изработен от особено устойчив на високи температури материал и осигурява повишено до 2.2 бара налягане на нагнетявания въздух. Той създава базата за едно особено енергично и използваемо в широк оборотен диапазон разгръщане на мощността.

Двигателят развива максималният си въртящ момент от 350 Нм в диапазона между 1 450 и 4 500 об/ мин, а максималната си мощност от 170 кВт/ 231 к.с. в диапазона между 5 000 и 6 000 об/ мин.

Сред другите особености на разработения за новите модели на John Cooper Works двигател са специфичните бутала, големият интеркулер и допълнителният радиатор за охладителна течност. Те са комбинирани със спортна изпускателна система, която не само подпомага мощностната характеристика на двигателя, но и я подчертава акустично и визуално. С помощта на регулируема клапа за отработените газове и специалната геометрия на крайното изпускателно гърне типичният за всички модели на John Cooper Works емоционален звук е гарантиран при всякакви режими на натоварване на двигателя. Спортната изпускателна система се разпознава по скосените хромирани накрайници на двете ауспухови тръби.

 

Серийна шестстепенна механична скоростна кутия, опционална осемстепенна трансмисия Steptronic Sport

Серийната шестстепенна скоростна кутия се отличава с конструкцията си с оптимизирано тегло, висок вътрешен коефициент на полезно действие и висок комфорт при превключване. Сензор за предавките осигурява изобразяване на активното адаптиране на оборотите за особено динамичните превключвания. Специфичният за модела скоростен лост и късите му ходове осигуряват бърз и прецизен избор на предавките. Като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, която може да се управлява както с индивидуално оформения селектор, така и с лостчетата на волана. Тя предлага особено бързо превключване и функция Launch Control за ускорения от място с оптимизирано сцепление. Това се отразява положително и на ефективността. Със серийната механична скоростна кутия новото MINI John Cooper Works Countryman харчи средно 7.4 л./ 100 км при СО2 емисии от 169 гр./ км. В комбинация с осемстепенната трансмисия Steptronic Sport стойностите намаляват до 6.9 л. и 158 гр. (предварителни данни при тестовия цикъл на ЕС).

 

С ALL4 от прашния път до състезателната писта

Мощността на новото MINI John Cooper Works Countryman е не само особено висока, но и може да се използва изключително гъвкаво. Това се дължи на задвижването на четирите колела ALL4, което освен сцеплението по лоши настилки като макадам повишава и стабилността по курса при лоши метеорологични условия и оптимизира пъргавината при динамично движение по завоите на състезателната писта. Свързаното със стабилизиращата програма Динамичен контрол на стабилността (DSC), електронното управление на системата реагира бързо и прецизно и осигурява адаптиращо се към съответната ситуация на пътя разпределение на мощността между предните и задните колела.

Благодарение на компактната си конструкция с оптимизирано тегло актуалният вариант на двойното задвижване ALL4 осигурява особено ефективна форма на променливото разпределение на мощността. Той се състои от ъглов редуктор на трансмисията на предната ос, двоен карданов вал и заден многодисков съединител с електрохидравлично управление. За да се намалят загубите при пренасянето на мощността към задната ос, при нормални ситуации на пътя с активен DSC новото MINI John Cooper Works Countryman се движи с типичното за марката предно задвижване. Само при нужда многодисковият съединител с помощта на електрохидравлична помпа осигурява подаване на мощност към задните колела за части от секундата.

 

Спортно окачване за максимална пъргавина при ускорение, в завои и при спиране

Висококачествената технология на окачване на новото MINI John Cooper Works Countryman осигурява идеалните предпоставки за максимална динамика и въодушевяваща управляемост. То е адаптирано както към екстремно високата мощност на двигателя, така и към дългото междуосие, широката следа и ниският център на тежестта на гъвкавия върхов спортист. В специфичния за модела вариант предното окачване с един носач и пружинна стойка е комбинирано с многораменна конструкция отзад. Освен това серийното спортно окачване на новото MINI John Cooper Works Clubman се отличава с особено стегнати настройки на пружините и амортисьорите. Серийното зависимо от скоростта сервоусилване на кормилната система Servotronic подобрява прецизната управляемост в завоите и комфорта при маневриране при ниска скорост.

Създадената в сътрудничество със специализирания производител Brembo спортна спирачна система с 4-бутални апарати на предната ос гарантира постоянна и висока ефективност на спирането дори и при интензивно натоварване на състезателна писта. Спирачните апарати са лакирани в червен цвят и носят логото на John Cooper Works. Оптималното сцепление при ускорение, пъргавината в завоите и сигурното отрицателно ускорение се осигуряват и от контрола на стабилността (DSC). Неговата функционалност включва динамичен контрол на сцеплението (DTC), работещата като електронен блокаж на предния диференциал функция Електронен блокаж на диференциала (EDLC), както и Performance Control, който подпомага пъргавото завиване при динамично шофиране по завои. Серийното оборудване включва и 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти в изпълнение Black Thrill Spoke. Като опция се предлагат и други John Cooper Works алуминиеви джанти с размер 18 и 19 инча.

 

MINI режимите на шофиране и динамичният контрол на амортисьорите позволяват индивидуални настройки на автомобила

Серийните MINI режими на шофиране позволяват настройки на автомобила, ориентирани към ситуацията на пътя и индивидуалните предпочитания на водача. Настройките SPORT, MID и GREEN се активират с въртящия се превключвател в основата на скоростния лост респективно селектора на трансмисията. Променят се характеристиките на педала на газта и кормилното управление, акустиката на двигателя, а при съответното оборудване и на характеристиките при превключване на осемстепенната трансмисия Steptronic Sport и на динамичния контрол на амортисьорите. В режим GREEN се осигурява комфортно и в същото време ефективно шофиране. За това допринася и функцията безмоторно движение, която може да се ползва в комбинация с осемстепенната трансмисия Steptronic Sport. В режим GREEN при скорости между 50 и 160 км/ ч двигателят се отделя от задвижването, когато водачът отнеме газта.

 

Екстериорът : ясен сигнал за гъвкав спортен дух

Екстериорният дизайн на новото MINI John Cooper Works Countryman изразява неподражаемата комбинация между екстремен спортен дух и изключителна гъвкавост. С дължината си от 4 299 мм, широчина от 1 822 мми височината от 1 557 мм то категорично е най-големият върхов атлет сред моделите John Cooper Works. Типичните пропорции на спортиста с всестранни таланти се подчертават допълнително и от специфичните за модела елементи, особено от аеродинамичният пакет John Cooper Works. За мощното излъчване допринасят и големите въздухозаборници на предната броня, които и при новото MINI Countryman заемат мястото на габаритните светлини и фаровете за мъгла. Серийните дъги на покрива и специфичният за модела спойлер на покрива подчертават както височината на каросерията, така и дизайнът, насочен към оптимален аеродинамичен баланс.

Странични корпуси на огледалата, както и хексагоналната радиаторна решетка с характерна структура тип „пчелна пита“ са с червена напречна лайстна и логото John Cooper Works, каквото е разположено и на задния капак. За каросерията на новото MINI John Cooper Works Countryman се предлагат четири лакови покрития неметалик и шест варианта металик. Лаковото покритие в цвят Rebel Green, както и контрастният цвят Chili Red са опция, запазена ексклузивно за моделите на John Cooper Works.

 

Интериорът : повече простор за страстта към моторните спортове

В интериора на новото MINI John Cooper Works Countryman можете да се насладите на гъвкавите динамични възможности на пет пълноценни седалки в характерната атмосфера на спортен автомобил. За интензивното състезателно усещане допринасят и спортните седалки John Cooper Works с интегрирани подглавници, спортният волан John Cooper Works с мултифункционални бутони, John Cooper Works скоростният лост, респективно селектор на трансмисията, както и таванът в цвят антрацит. Индивидуалното оформление на кокпита е комбинирано с оптимизиран пространствен комфорт и висока гъвкавост.

В сравнение с предишния модел значително е увеличено и пространството за главите, раменете и краката. Задните седалки могат да се регулират надлъжно с до 13 см в съотношение 60:40, допълнителна гъвкавост се осигурява и от облегалката на задната седалка с регулируем наклон и сгъваемите в съотношение 40:20:40 елементи на облегалката. За спиранията в бокса в неподражаемия стил на MINI се предлага опционалната Picnic Bench – гъвкава повърхност за сядане на двама човека, която се изтегля от багажника. Освен това като допълнително оборудване се предлага и електрическо задвижване на задния капак, което в комбинация със серийния комфортен достъп позволява безконтактно отваряне и затваряне.

 

Изключителен спортист с ексклузивно оборудване

Изключителната позиция на MINI John Cooper Works Countryman както в премиум компактния сегмент, така и в моделната гама на марката, се подчертава и от ексклузивния обхват на оборудването. Серийните LED фарове оптимизират видимостта през нощта и подчертават излъчването на предната част на автомобила с характерните си контури. Дневните светлини също са LED под формата на светлинен пръстен, който напълно огражда фаровете. Освен това серийното оборудване включва и автопилот със спирачна функция и радио MINI Visual Boost включително USB интерфейс и управление чрез MINI Controller на средната конзола и 6.5-инчов монитор на централния уред, на който при качване се изобразява специфичен за John Cooper Works стартов мотив.

 

Модерни асистиращи системи, висококачествени опции за комфорт и индивидуален стил

Асистиращите системи, разработени за актуалното поколение модели, осигуряват допълнителен комфорт и сигурност и при новото MINI John Cooper Works Countryman. Серийното предупреждение при опасност от сблъсък със спирачна функция при градски условия може да бъде допълнено със системите Асистент за шофиране включително работещ с камера активен контрол на скоростта, разпознаване на пешеходци със спирачна функция, Асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци. Освен това се предлагат и Park Distance Control със сензори отпред, камера за обратно виждане и Асистент за паркиране. На специфичния за John Cooper Works Head-Up дисплей освен информациите за скоростта, разпознатите ограничения на скоростта и забрани за изпреварване, актуалните указания на навигационната система и контролните съобщения, обратната връзка с асистиращите системи, както и списъците с телефонни номера и развлекателни програми могат да се изобразяват и актуално включената предавка и многоцветна скала на оборотомер със сигнал за превключване.

Освен това за екстремно спортния вариант на модела се предлага и гамата от допълнително оборудване за новото MINI Countryman. По желание новото MINI John Cooper Works Countryman може да бъде оборудвано с панорамен стъклен покрив, двузонова автоматична климатична инсталация, подгряване на предните седалки, подгряване на предното стъкло, външни огледала с електрическо подгряване и сгъване, както и алармена инсталация с червена LED статус светлина във финката на покрива.

 

Централен уред с тъчскрийн , MINI Find Mate и MINI County Timer

Сред другите опции е системата за Hi-Fi високоговорители Harman Kardon, навигационните системи MINI и MINI Professional. Пакетът Wired включително навигационна система MINI Professional включва и Touch Controller на средната конзола и 8.8-инчов цветен тъчскрийн на централния уред, който позволява избора и управлението на функциите чрез докосване с пръст. Част от пакета Wired е и MINI Find Mate. Той е сред най-новите дигитални услуги, реализирани чрез MINI Connected. MINI Find Mate включва т. нар. тагове (Tags) с функция за безжична локализация, които могат да бъдат закрепени на често използвани предмети и принадлежности за пътуване като чанти, куфари, връзки с ключове или раници. След това по избор всеки от свързаните с MINI Find Mate предмети, които водачът не иска в никакъв случай да забрави, могат да бъдат локализирани не само на бордния монитор, но и на смартфона. Ако с Tag има осъществена Bluetooth връзка, в автомобила или чрез смартфона може да бъде активиран акустичен сигнал, който помага при търсенето. Освен това в комбинация с пакета Wired може да бъде ползван и MINI Country Timer. Той регистрира шофирането по наклонени, неравни, неукрепени, както и покрити със сняг улици и пътища. Когато автомобилът се движи по тежки терени, се регистрира продължителността и интензивността на предизвикателствата и те се изобразяват в типичния за MINI стил на дисплея на централния уред.

 

MINI Connected, личният асистент за мобилност

Новото MINI John Cooper Works Countryman демонстрира въодушевяваща динамика и високата гъвкавост и по отношение на свързаността. Освен познатите функции на In-Car-Infotainment програмата MINI Connected се превръща в личен асистент за мобилност, който в рамките на цялостната концепция може да бъде от помощ и извън автомобила при индивидуалното планиране на мобилността. На базата на гъвкава платформа, Open Mobility Cloud, MINI Connected напълно свързва автомобила чрез свързващи точки като Apple iPhone и Apple Watch с дигиталния свят на водача на MINI. При това благодарение на цялостната концепция мобилността не започва едва в автомобила. Въз основа на въвежданията в календара и въз основа на актуалните данни за трафика MINI Connected информира водача за оптималното време за потегляне. Данните за адресите и срещите, запаметени на смартфона на водача чрез MINI Connected, автоматично се прехвърлят в автомобила и не трябва да бъдат въвеждани наново в навигационната система. Освен това MINI Connected може да запамети многократно посещаваните цели като любими дестинации и да разпознава редовните маршрути като всекидневното пътуване между работното място и дома, за да може своевременно да информира водача за необичайни затруднения в трафика.

 

Новото MINI John Cooper Works Countryman:

Среден разход на гориво: 7.4 л/ 100 км;

СО2 емисии: 169 г/ км

Забележка: всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите в тази информация за медиите са ориентировъчни.

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2018.

Munich, 17. May. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of BMW AG.

open streaming site

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.