Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW HP4 RACE

Изумителните технически решения за максимална ефективност на пистата винаги са били отличителен белег на грижливо подбраните заводски състезателни мотоциклети, модифицирани до съвършенство и до последния детайл. BMW Motorrad представя новото HP4 RACE, ограничено в серия от 750 броя.

HP
·
HP4 RACE
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~256,37 KB)
  
Photos(90x, ~443,78 MB)
  
Videos(1x, ~569,25 MB)

Новото BMW HP4 RACE: индивидуално изработено, високотехнологично и иновативно за върхово представяне на състезателната писта

Изумителните технически решения за максимална ефективност на пистата винаги са били отличителен белег на грижливо подбраните заводски състезателни мотоциклети, модифицирани до съвършенство и до последния детайл. BMW Motorrad представя новото HP4 RACE, ограничено в серия от 750 броя. Всеки мотоциклет е изработен от малък, но висококвалифициран екип, който гарантира най-високото възможно ниво по отношение на качеството.

По отношение на двигателя, електрониката и окачването, новото BMW HP4 RACE е идентичен със заводските състезателни мотоциклети на марката. HP4 RACE дори ги превъзхожда в областта на окачването, заради своята карбонова рама - мотоциклетът тежи едва 171 кг, когато е зареден с гориво и готов за каране. HP4 RACE е дори по-лек от състезателните машини в Superbike World Championship и незначително по-тежък от заводските мотори в MotoGP.

 

Карбонова основна рама тип монокок, задна спомагателна рама и колела, изработени от карбон

Благодарение на HP4 RACE, BMW Motorrad е първият мотоциклетен производител, който предлага мотор с изцяло карбонова основна рама, тежаща едва 7.8 кг и индустриално произведен в малки количества, превръщайки ориентираната към бъдещето технология достъпна за всеки. Колелата на HP4 RACE също са изработени от високотехнологичния композит, което позволява намаляване на теглото им с близо 30% в сравнение с колелата от кована алуминиева сплав като едновременно с това се запазва типичният дизайн.

 

Компоненти на окачването от Öhlins, задно рамо, изработено от лека алуминиева сплав и моноблок спирачни апарати Brembo от Superbike World Championship

По отношение на окачването и спирачките, новото BMW HP4 RACE отговаря на най-високите състезателни изисквания. Обърната вилка FGR 300 и задният амортисьор TTX 36 GP се доставят от шведския производител Öhlins, като идентични части се използват както в Superbike World Championship, така и в MotoGP. Рамото на задното окачване, изработено от фрезован и листов метал също е компонент, използван в Superbike World Cup.

Използвани са два моноблок спирачни апарата Brembo GP4 PR, а части от спирачната система на новото HP4 RACE могат да бъдат намерени единствено в редиците на Superbike World Cup. Монолитни апарати с химично никелирана повърхност и титаниеви бутала са възможно най-добрата комбинация от материали и техники в момента. Заедно със стоманените, дебели 6.75 мм „Т“-тип състезателни дискове с диаметър 320 мм, мотоциклетът гарантира феноменална спирачна сила.

 

Състезателен двигател и трансмисия с близки предавателни числа, адаптирана според спецификациите на Superbike World Cup

Двигателят на HP4 RACE е състезателен агрегат сходен с 6.2 и 7.2 спецификациите на машините в Endurance и Superbike World Championship. Максималната мощност е 215 к.с. при 13 900 об/мин, а максималният въртящ момент е 120 Нм при 10 000 об/мин. Границата на максималните обороти е отместена нагоре спрямо двигателя на S 1000 RR от 14 200 на 14 500 об/мин. С цел постигане на най-добрата възможна динамика в HP4 RACE e монтирана шестстепенна скоростна кутия с близки предавателни числа, като байкът ще се предлага с различен набор от пиньони.

 

Олекотена електрическа система, 2D инструментален панел, Динамичен контрол на сцеплението ( DTC ) , Engine Brake EBR, Wheelie Control и други електронни модули

Новото BMW HP4 RACE идва с богат набор електронни модули и асистиращи системи, както и с олекотена и оптимизирана за състезания електрическа система. Налично е изобилие от информация на 2D таблото чрез преносима памет (2D logger). Мотоциклетът може да се адаптира перфектно към различни пистови конфигурации и пътни настилки, благодарение на системите Динамичен контрол на сцеплението (DTC), Engine Brake EBR и Wheelie Control. Те подлежат на индивидуално програмиране за всяка предавка според предпочитанията на моториста, предлагайки оптимално оползотворяване на сериозния динамичен потенциал на HP4 RACE. Други електронни характеристики са Pit Lane Limiter за следене ограниченията на скоростта в зоната на боксовете, както и Launch Control за оптимални стартове при състезания.

 

Леки карбонови спойлери и ръчно полиран алуминиев резервоар

Карбоновите елементи, капакът на всмукателния заглушител и „гърбицата“ на седалката на новото HP4 RACE включват цветовете на BMW HP Motorsport. Полираният на ръка и запечатан с прозрачен лак резервоар допълнително подчертава качествения състезателен вид на мотора.

 

Обобщение на акцентите на новото BMW HP4 RACE

  • Kарбонова основна рама тип монокок, тежаща едва 7.8 кг.;
  • Карбонова самоносеща спомагателна рама отзад, позволяваща настройка на височината в три нива;
  • Карбонови колела тежащи с 30% по-малко от кованите алуминиеви еквиваленти;
  • FGR 300 обърната вилка от Öhlins;
  • TTX 36 GP заден амортисьор от Öhlins;
  • GP4 PR моноблок апарати от Brembo с 320-милиметрови стоманени състезателни дискове от „Т“-тип (с дебелина 675 мм) отпред;
  • Състезателен двигател като в World Cup с мощност 215 к.с. при 13 900 об/ мин и 120 Нм при 10 000 об/ мин.;
  • Състезателна трансмисия с близки, адаптирани предавателни числа;
  • Олекотена и оптимизирана електрическа система с литиево-йонен акумулатор (5 Ah);
  • 2D табло и 2D памет за данни;
  • Динамичен контрол на сцеплението (DTC) (програмируем за всяка предавка в 15 нива);
  • Engine Brake EBR (програмируемa за избрани предавки в 15 нива);
  • Wheelie Control (програмируем за всяка предавка);
  • Launch Control;
  • Pit Lane Limiter;
  • Леки спойлери изработени от карбон;
  • Елементи, боядисани в цветовете на BMW HP Motorsport;
  • Ограничен в серия от 750 мотоциклета, всеки индивидуално изработен на ръка.

 

Пълна информация за модела може да намерите в документа за изтегляне, на английски език.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.