Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 2 Купе. Новото BMW Серия 2 Кабриолет.

Още по-впечатляващ дизайн, LED фарове и напълно нов интериор за още по-висок спортен дух и усещане за високо качество

F22 LCI
·
Купе
·
Серия 2
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~2,82 MB)
  
Photos(93x, ~538,3 MB)
  
Videos(2x, ~251,12 MB)

BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет поставят стандарти по отношение на динамиката, естетиката и емоционалността в премиум компактния клас. Новите модели, които ще се предлагат от юли 2017 г. със значително по-фокусиран поглед, серийни LED фарове, още по-висококачествен интериор, както и нови услуги за свързаност ще продължи тази успешна концепция и ще предложи максимален спортен дух с уникалното за сегмента задно задвижване в комбинация с ефективните двигатели. Досега от произвежданите в Лайпциг модели на клиентите са доставени над 140 000 екземпляра. Най-големите пазари са САЩ, Великобритания и Германия.

Нови дизайнерски елементи и LED фарове за още по-силно присъствие и елегантност

[EMBED: P90257850]

Със смяната на модела BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет получава още по-характерно лице. И двата модела серийно се оборудват с Bi-LED фарове. Като опция се предлагат Full LED фарове. Изразителната им светлинна графика подчертава динамичната визия на предната част. Познатата визия на двойните кръгли фарове е интерпретирана хексагонално и изглежда още по-прецизна и модерна. Увеличената бъбрековидна радиаторна решетка подсилва усещането за широчина и се възприема още по-спортно. Външните въздухозаборници на разделената на три части предна част са още по-големи и подчертават стабилната и широка стойка на автомобила на пътя. Задната част е с мощно излъчване и достигащи до страничните панели задни светлини с типичната L-образна форма, серийно с LED технология.

 

Интериор и оборудване: още по-модерни

Интериорът на новите модели на BMW Серия 2 е с арматурно табло с напълно нов дизайн, което още по-силно подчертава както ориентацията към водача, така и усещането за високо качество в интериора. Благодарение на това интериорът изглежда още по-разточителен, спокоен и ясен. Елегантният дизайн се подчертава от множество детайли като контрастните шевове или гланцирано черните повърхности в централната част или хромираните елементи на полетата за управление на вратите. Новите текстилни или кожени тапицерии, както и интериорните лайстни от алуминия, изискано дърво или гланцирано-черните повърхности с акцентиращи хромирани лайстни осигуряват още по-висока възможност за индивидуализация.

 

Нови алуминиеви джанти, нови лакови покрития, висока пригодност за всекидневието

Както в базовия модел, Купе и Кабриолет ще се предлагат във вариантите Luxury Line и Sport Line, както и M Sport варианти и BMW M Performance представителите: BMW M240i/ M240i xDrive. Палитрата от лакови покрития е допълнена с цветовете Mediterranean Blue, Seaside Blue и Sunset Orange. Разширена е и гамата от алуминиеви джанти със 17 модела с размери 16, 17 и 18 инча.

При дължина на каросерията от 4 432 мм BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет предлагат спортен дух при компактни размери. Вместимостта на багажника на купето е 390 л; благодарение на допълнителната шумоизолация текстилният гюрук с електрическо задвижване на кабриолета осигурява висок акустичен комфорт и може да се отваря при скорост до 50 км/ ч.

 

Концепция на управление и свързаност

 

В комбинация с опционалната навигационна система Professional 8.8-инчовият дисплей с висока разделителна способност на новите BMW Серия 2 Купе и BMW Серия 2 Кабриолет за пръв път е в с тъчскрийн функция.

Новото поколение предлага и опцията за безжично индуктивно свързване на подходящи смартфони. В комбинация с навигационната система на BMW на разположение е и Apple CarPlay. Чрез WLAN-Hotspot на автомобила може да бъде осигурена бърза интернет връзка на до 10 крайни устройства.

Монтираната серийно в автомобила SIM карта в комбинация с BMW ConnectedDrive позволява оптимална свързаност и достъп до услугите на BMW, независимо от свързания смартфон. На разположение е и Real Time Traffic Information (RTTI) с предвиждане на опасности, On-Street Parking Information или достъп до автомобила чрез Remote Services. Цялостната концепция BMW Connected интегрира BMW Серия 2 изцяло в дигиталния свят на потребителя. В функцията Microsoft Exchange BMW е първият автомобилен производител, който предлага на потребителите на Microsoft Office 365 сигурна връзка със сървър за обмяна и редакция на имейли, въвеждания в календара и контакти.

Сред предлаганите асистиращи системи е и Активният автопилот с функция Stop&Go. опционалният Асистент за шофиране включва предупреждение при напускане на лентата с аварийна спирачна функция при градски условия, която е активна при скорост до 60 км/ ч.

 

Висока динамика в комбинация с висока ефективност

 

За BMW Серия 2 Купе и Кабриолет се предлага широка гама от три-, четири- и шестцилиндрови двигатели с мощност от 100 кВт/ 136 к.с. до 250 кВт/ 340 к.с. (среден разход на гориво: 8.3-3.8 л/ 100 км; СО2 емисии 189-101 г/ км). Всички бензинови и дизелови двигатели са от актуалното поколение двигатели на BMW EfficientDynamics с технология BMW TwinPower Turbo. Освен базовата си концепция с оптимизиран коефициент на полезно действие дизеловите двигатели предлагат и нова технология на свръхпълненето и модернизирани системи за директно впръскване Common-Rail. За BMW Серия 2 Купе се предлага избор от девет двигателя, за BMW Серия 2 Кабриолет те са осем. Скоростните кутии са шестстепенни механични или осемстепенни Steptronic. При купето ефективната автоматична трансмисия е серийна при 220i, 230i, 225d и M240i xDrive, а при кабриолета при 225d и M240i xDrive.

Купето и Кабриолетът се предлагат и като BMW M Performance моделите BMW M240i/ M240i xDrive: редовият шестцилиндров двигател с работен обем от три литра, директно впръскване и технология M Performance TwinPower Turbo развива 250 кВт/ 340 к.с. Той осигурява на BMW M240i xDrive Купе ускорение от 0 до 100 км/ ч за 4.4 секунди (среден разход на гориво: 7.4 л/ 100 км; СО2 емисии: 169 г/ км).

 

Интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive

 

В допълнение към активното на пътя задно задвижване моделите на BMW Серия 2 Купе

M240i и 220d могат да бъдат комбинирани и с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. За BMW Серия 2 Кабриолет тази опция се предлага за M240i. Двойното задвижване осигурява оптимално предаване на мощността, както и сигурност на пътя и намалява недозавиването и презавиването в завоите. Висококачественото окачване, ниският център на тежестта, широката следа, почти перфектно балансираното разпределение на теглото между осите от 50:50 допълнително допринасят за изключителната динамика и управляемост на BMW Серия 2.

 

Повече данни за официалния разход на гориво и енергия можете да получите от брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.

 

* Данните за разхода на гориво са предварителни, измерени при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.