Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW i стъпва официално на българския пазар

Визионерските автомобили BMW i3 и BMW i8 разширяват гамата от модели на BMW Group в България с акцент върху алтернативните задвижващи системи

Корпоративни
·
Корпоративни финанси, факти и цифри
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~130,02 KB)
  
Photos(4x, ~84,02 MB)

От април 2017 г. иновативният бранд на BMW Group BMW i се предлага вече и на българския пазар с актуалната гама с напълно електрическото BMW i3 (94 Ah) и впечатляващия спортен автомобил на бъдещото – Plug-in хибрида BMW i8. BMW Group България като официален вносител на марките BMW и MINI ще представлява пряко и новостъпилия бранд BMW i.

Ориентираната към бъдещето марка BMW i се представя в страната и чрез иновативната търговска концепция под формата на BMW i агентство. Три оторизирани агента в страната осъществяват продажбено-сервизната дейност за марката – „Ауто Бавария“ (София), „М Кар“ (Пловдив) и „Бова Кар“ (Бургас). Автомобилите от гамата BMW i се предлагат и с атрактивни програми за оперативен и финансов лизинг, разработени от BMW Financial Services и реализирани от „УниКредит Лизинг“ България.

 

BMW i – иновативна концепция за устойчива и насочена към бъдещето мобилност

Марката BMW i е олицетворение на визионерски автомобилни концепции, свързани мобилни услуги и едно ново разбиране за премиум, което е силно повлияно от устойчивото развитие. BMW i е представена в 54 държави с моделите BMW i3 (електромобил за градските райони), BMW i8 (Plug-in хибриден спортен автомобил) и BMW iPerformance автомобилите (всички BMW Plug-in хибридни автомобили). Днес BMW Group предлага разнообразие от модели в девет автомобилни класа като за 2017 г. групата е на път да реализира 100 000 автомобила с чисто електрическо и Plug-in хибридно задвижване.

 

BMW i 3 – ново измерение градска мобилност, ориентирана към бъдещето

BMW i3 е първият сериен автомобил в света, разработен от нулата за чисто електрическо задвижване. Всички етапи от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му употреба са част от комплексна система за устойчивост. „Зеленият“ автомобил не отделя никакви вредни емисии и мирис и е изцяло безшумен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален придружител в града. BMW i3 също така впечатлява и със своята пъргавина и ускорение от 0 до 100 км ч/ за 7.3. сек. с характерната за BMW радост от шофирането. Пробегът на BMW i3 (94 Ah), съгласно стандарта NEDC, позволява изминаването на до 300 км или 200 км при ежедневни кратки разстояния. Освен това зареждането на батерията на автомобила може да става у дома със стандартен кабел за зареждане, свързан към стандартен контакт с напрежение от 220 V, на обществени зарядни станции или чрез BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect зарядни станции.

 

BMW i 8 – най-прогресивният спортен автомобил

BMW i8 е Plug-in хибрид, който комбинира преимуществата на технологиите на електромотора и двигателя с вътрешно горене. Резултатът е необикновено изживяване при шофиране при изключително нисък разход на гориво и ниски емисии. Олекотената карбонова конструкция и аеродинамичният дизайн на спортния автомобил го превръщат в ефективен автомобил без ограничения по отношение на динамиката и спортното излъчване. Plug-in хибридът ускорява от 0 до 100 км/ ч. за 4.4. сек. и може да измине в изцяло електрически режим до 37 км., което го прави практичен придружител в града. BMW i8 е първият спортен автомобил със стойности и разход на гориво и емисии на компактен автомобил, но с динамика и типичната за BMW радост от шофирането.

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.