Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Обновяване на моделите на BMW към есента на 2017 г.

Нови варианти на двигателите за новото BMW Серия 5 Туринг, новото BMW Серия 6 Гран Туризмо и новото BMW X3 +++ BMW X3 с ексклузивни опции за екстериора и интериора на BMW Individual +++ Нови алуминиеви джанти за BMW X1 +++ BMW Connected+ с нови персонализирани услуги +++ Microsoft Office 365 със Skype for Business като нова услуга на BMW Connected +++ On-Street Parking Information вече може да се ползва и в още повече градове

G31
·
G32
·
G01
·
F49
·
Туринг
·
Серия 5
·
Gran Turismo
·
Серия 6
·
X3
·
X1
·
Технологии
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Dessyslava Stoichkova
BMW Group

Tel: 123
Fax: +359-28-070-710

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~290,5 KB)
  
Photos(7x, ~43,5 MB)

Успоредно със старта на най-голямата моделна офанзива в историята на марката от есента на 2017 г. BMW повишава и атрактивността и разнообразието на съществуващите моделни семейства с множество новости. От ноември 2017 г. ще се предлагат новото BMW M550d xDrive Туринг (среден разход на гориво: 6.7 – 6.4 л/ 100 км; CO2 емисии: 176 – 168 г/ км) и новото BMW 640d xDrive Гран Туризмо (среден разход на гориво: 6.2 – 5.8 л/ 100 км; CO2 емисии: 163 – 153 г/ км), за новото BMW X3 от декември 2017 г. на разположение ще бъдат два нови варианта с бензинови двигатели. Изборът на допълнително оборудване за новото BMW X3 ще бъде допълнен с ексклузивни опции за екстериора и интериора на BMW Individual.

При BMW X1 xDrive20d (среден разход на гориво: 4.8 – 4.7 л/ 100 км; CO2 емисии: 127 – 123 г/ км) осемстепенната трансмисия Steptronic вече е част от серийното оборудване. Освен това от ноември 2017 г. гамата от опционални алуминиеви джанти за компактния Sports Activity Vehicle (SAV) ще бъде допълнена с пет нови варианта. Допълнителен напредък в областта на интелигентната свързаност освен въвеждането на BMW ConnectedDrive Services Microsoft Office 365 със Skype for Business осигурява и разширението на BMW Connected+ с нови персонализирани дигитални мобилни услуги. От есента на 2017 г. допълнително се увеличава и броят на градовете, в които може да се ползва дигиталната услуга за търсене на паркоместа On-Street Parking Information.

 

Нов BMW M Performance модел: BMW M 550 d xDrive Туринг с най-мощния шестилиндров дизелов двигател на света

 

От ноември 2017 г. гамата на подчертано спортните BMW M Performance автомобили ще бъде разширена с един впечатляващо мощен и в същото време забележително ефективен вариант на новото BMW Серия 5 Туринг. На новото BMW M550d xDrive Туринг се монтира най-мощният в света автомобилен шестцилиндров дизелов двигател. Технологията M Performance TwinPower Turbo на трилитровия редови шестцилиндров агрегат включва каскадно свръхпълнене с четири турбокомпресора и директно впръскване Common Rail, което работи при максимални налягания до над 2 500 бара. С максималната мощност от 294 кВт/ 400 к.с. и максимален въртящ момент от 760 Нм, който е на разположение между 2 000 и 3 000 об/ мин, се осигуряват спонтанни реакции и равномерно разгръщане на мощността до високи оборотни режими.

Новото BMW M550d xDrive пренася до пътя изключителната тяга на своя двигател чрез осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и интелигентна система за задвижване на четирите колела, подаваща по-висока мощност към задните колела, и ускорява от 0 до 100 км/ ч за 4.6 сек. Освен с темпераментната си характеристика на мощността този спортен дизелов двигател впечатлява и с ефективността си. Средният разход на гориво на новото BMW M550d xDrive Туринг е между 6.7 и 6.4 л/ 100 км, СО2 емисиите са между 176 и 168 гр/ км (данни при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми).

Серийното оборудване на новото BMW M550d xDrive Туринг включва и М спортно окачване, Интегрално активно кормилно управление, както и специфично за модела оформление на екстериора и интериора. Динамичният характер на новия BMW M Performance модел се подчертава и от 19-инчовите М алуминиеви джанти и М спортната изпускателна система.

 

Изключително и ефективно: новото BMW 640 d xDrive Гран Туризмо

 

От ноември 2017 г. изборът на модели на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се разширява със старта на производството на втория дизелов вариант на модела. Новото BMW 640d xDrive Гран Туризмо комбинира спортните характеристики при шофиране и уверените възможности при дълги пътувания с висока ефективност. Неговият трилитров редови шестцилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo се оборудва с каскадно свръхпълнене с променлива геометрия на турбокомпресора за ниско и за високо налягане, както и директно впръскване Common Rail. Той развива 235 кВт/ 320 к.с. и разгръща максимален въртящ момент от 680 Нм.

В съчетание с осемстепенната трансмисия и интелигентното задвижване на четирите колела xDrive мощният дизелов двигател ускорява новото BMW 640d xDrive Гран Туризмо за 5.3 сек. от 0 до 100 км/ ч. Средният му разход на гориво е от 6.2 до 5.8 л/ 100 км, съответните стойности на СО2 емисиите са 163 до 153 гр/ км (данни при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми).

 

Новото BMW X 3: стартира с два допълнителни двигателя и специално оборудване на BMW Individual

 

Само няколко седмици след въвеждането на пазара на новото BMW X3 през декември 2017 г. портфолиото от задвижвания ще бъде разширено с два четирицилиндрови бензинови двигателя. Тези агрегати с работен обем 2 л освен с технология BMW TwinPower Turbo с Twin-Scroll турбокомпресор, директно впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC и променливо управление на разпределителните валове двоен VANOS се отличават и с конструкцията си с оптимизирано тегло и ново капсулиране на двигателя за оптимизиране на акустичните качества и поведението при загряване. Серийно се комбинират с осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Двигателят на новото BMW X3 xDrive20i развива максимална мощност от 135 кВт/ 184 к.с. и максимален въртящ момент от 290 Нм. Неговият спортен темперамент проличава и от ускорението от 0 до 100 км/ ч за 8.3 сек, а високата му ефективност – от средния разход на гориво от 7.3 до 7.1 л/ 100 км и СО2 емисиите между 168 и 163 гр/ км. Вторият бензинов двигател развива мощност от 185 кВт/ 252 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм и ускорява новото BMW X3 xDrive30i за 6.3 сек от 0 до 100 км/ ч. Средният му разход на гориво е от 7.3 до 7.2 л/ 100 км, СО2 емисиите са между 168 и 164 гр/ км (данни при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми).

Повишението на лукса и ексклузивността в характера на новото BMW X3 проличава и от всеобхватната гама на продуктовата програма на BMW Individual. Лаковото покритие на BMW Individual във варианта Sun Stone металик подчертава по особено впечатляващ начин мощно моделираните повърхности на Sports Activity Vehicle. Стилната атмосфера в интериора се гарантира от разширеното кожено оборудване BMW Individual Merino в цветовите комбинации Fiona Red/Black, Ivory White и Tartufo, лайстните на праговете с надпис BMW Individual и BMW Individual интериорните лайстни в изпълнение черен пианолак.

 

BMW X 1 xDrive 20 d вече серийно с осемстепенна трансмисия Steptronic , нови алуминиеви джанти за компактния SAV

 

От ноември 2017 г. четирицилиндровият дизелов двигател на BMW X1 xDrive20d с мощност 140 кВт/ 190 к.с. серийно ще се комбинира с осемстепенна трансмисия Steptronic. С него компактният SAV ускорява от 0 до 100 км/ ч за 7.9 сек. Средният разход на гориво на BMW X1 xDrive20d е от 4.8 до 4.7 л/ 100 км, СО2 емисиите са от 127 до 123 гр/ км (данни при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми).

Освен това се обновява и гамата от опционални алуминиеви джанти за BMW X1. Тя включва пет нови варианта и се простира от 17-инчови джанти с аеродинамично оптимизиран дизайн до 19-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици и двуцветна визия.

 

Усъвършенствана свързаност и продуктивността в автомобила: Microsoft Office 365 със Skype for Business , On - Street Parking Information и в други европейски градове

 

BMW е първият автомобилен производител на света, който с интегрираната функция Microsoft Office 365 осигурява сигурна връзка със сървър за обмяна и обработка на мейли, въвеждания в календара и данни за контакти. По този начин адресите от въвежданията в календара могат да бъдат прехвърлени директно в навигационната система, а телефонните номера да бъдат избирани от свързания мобилен телефон. Освен това от края на септември 2017 г. в автомобила може да се ползва решението Unified Communication за Skype for Business на Microsoft. Тази услуга също е интегрирана напълно в системата за управление iDrive на автомобила. Предстоящите телефонни конференции се разпознават автоматично, за участия в тях е достатъчно едно натискане на контролера. По време на пътуването имената на участниците в разговора могат да бъдат изобразявани на контролния дисплей. Услугите на BMW ConnectedDrive първо ще са налични в Германия, Великобритания и Франция. В края на 2017 г. ще ги последват и други държави.

От есента на 2017 г. ще бъде увеличен и броят на европейските градове, в които уникалната услуга On-Street Parking Information подпомага водача при търсенето на свободно паркомясто по улиците. Дигиталното търсене на паркоместа, което за всички актуални модели на BMW се предлага в комбинация с услугата Real Time Traffic Information (RTTI), в бъдеще ще може да бъде ползвана в шведските градове Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо, както и във френските градове Париж, Лион, Марсилия, Ница, Нант и Тулуза. Освен това услугата е налична и в Лондон, Манчестър, Ливърпул, Бирмингам, Шефилд, Глазгоу, Единбург и Белфаст във Великобритания.

 

 

BMW Connected с нови услуги

 

С пакета услуги BMW Connected+ интелигентната свързаност между автомобила и смартфона на водача става още по-интензивна. От юли 2017 г. разширената гама от дигитални услуги се предлага за всички актуални модели на BMW и BMW i и включва изключително персонализирано и лесно изобразяване на съдържанията на смартфона в автомобила, както и нови мобилни услуги.

Преглед на новите модели на BMW към есента на 2017 *

BMW X1

Output (kW/hp)

Fuel consumption according to EU (l/100 km)

CO2 emissions (g/km)

BMW X1 xDrive20d

140/190

4.8 – 4.7

127 – 123

 

 

 

 

BMW X3

Output (kW/hp)

Fuel consumption according to EU (l/100 km)

CO2 emissions (g/km)

BMW X3 xDrive20i

135/184

7.3 – 7.1

168 – 163

BMW X3xDrive30i

185/252

7.3 – 7.2

168 – 164

 

 

 

 

BMW 5 Series Touring

Output (kW/hp)

Fuel consumption according to EU (l/100 km)

CO2 emissions (g/km)

BMW M550d xDrive Touring

294/400

6,7 – 6,4

176 – 168

 

 

 

 

BMW 6 Series Gran Turismo

Output (kW/hp)

Fuel consumption according to EU (l/100 km)

CO2 emissions (g/km)

BMW 640d xDrive Gran Turismo

235/320

6,2 – 5,8

163 – 153

* Всички нови модели са налични от старта на производство през ноември и/ или декември 2017 г.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Десислава Стоичкова, Експерт Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: dessyslava.stoichkova@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.