Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2017.

Две премиери на основната марка BMW – BMW X3 и BMW Серия 6 Гран Туризмо, дебют на обновеното BMW i3 няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г., ексклузивно присъствие на спортиста BMW HP 4 Race от BMW Motorrad, Plug-in хибрид и автентичен спортист MINI John Cooper Works от MINI, еманацията на високите автомобилни технологии в BMW 760Li, най-мощният дизелов двигател в света при BMW Серия 5 М550d и M4 екипиран с Competition package очакват посетителите на Автомобилен салон София 2017 и демонстрират възможностите на германския премиум концерн.

Корпоративни
·
Корпоративни събития
·
Изложби, автомобилни изложения
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(73x, ~512,47 MB)
  • BMW Group България представи акцентите на участието си в Автомобилен салон София 2017 на прес конференция с участието на официалния лизингодател на Изложението УниКредит Лизинг.
  •  Две премиери на основната марка BMW – BMW X3 и BMW Серия 6 Гран Туризмо, дебют на обновеното BMW i3 няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г., ексклузивно присъствие на спортиста BMW HP 4 Race от BMW Motorrad, Plug-in хибрид и автентичен спортист MINI John Cooper Works от MINI, еманацията на високите автомобилни технологии в BMW 760Li, най-мощният дизелов двигател в света при BMW Серия 5 М550d и M4 екипиран с Competition package очакват посетителите на Автомобилен салон София 2017 и демонстрират възможностите на германския премиум концерн. 
  • УниКредит Лизинг е официален лизингодател на Автомобилен салон София за второ поредно издание. По данни на водещата лизингова компания на пазара, за първата половина на 2017 лизингът на леки автомобили отчита ръст от над 30% на годишна база.

 

„Гледаме на участието си в Автомобилен салон София, като на представяне на концерна BMW Group. Имайки предвид относително ограниченото място, с което разполагаме за нас е важно да покажем многообразие от продукти и технологии, които нашата компания предлага на клиентите.“ Коментира г-н Александър Миланов, Управител на BMW Group България. На площ от 480 м2 в зала 3 на Интер Експо център компанията показва продукти от всички марки и продуктови групи, които присъстват на българския пазар. 

Напълно електрическото ново BMW i3 дебютира, след моделно обновяване, пред българска публика няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г. Този модел не само носи характеристиките на електромобилността, но и задава бъдещи насоки за целенасочено олекотяване на конструкцията на базата на карбонов композит, групиране на компоненти и намаляване на пътното пространство за сметка на разширяване на пътническото пространство. Той демонстрира комплексния подход при разработка на електрически автомобил. Иновативният бранд BMW i се предлага на българския пазар от април 2017 г. 

В посока устойчива индивидуална мобилност е и последното попълнение в моделната гама на MINI - plug-in хибрид MINI Countryman S E, който съчетава възможността за движение с нулеви емисии в ежедневието с неограничена автономност и същевременно намаляване на разхода за мобилност, чрез зареждане от електропреносната мрежа. 

На другия полюс от портфолиото на щанда присъстват модели на подразделенията BMW M и MINI John Cooper Works. Показаната конфигурация на BMW M4, екипирана с М Competition Package, демонстрира възможности за допълнително индивидуализиране и повишаване на мощността, динамиката и предвидимостта на един М автомобил. MINI John Cooper Works Hatch с три врати, реферира към спортните гени и традиции на британския премиум компактен автомобил. Моделът гарантира екстремна радост от шофирането и ексклузивно излъчване благодарение на заимстваната директно от моторните спортове технология на задвижването, окачването и аеродинамиката, както и специфични за модела дизайнерски елементи в екстериора и интериора. 

Не са пропуснати и високите технологии при дизеловата техника. Премиера месец преди въвеждането си на пазара отбелязва новото BMW Х3. Това е третото поколение на основателя на SAV сегмента, който традиционно се нарежда на челно място в предпочитанията на клиентите в цял сват и в страната. Новото поколение постига идеален баланс между on-road и off-road характеристики, съчетава характерен дизайн на модел от BMW X семейството и рафиниран и изискан интериор и предлага последно поколение технологии. Той присъства на щанда на BMW Group с двулитров дизелов двигател, който постига превъзходни показатели по отношение на ефективност и емисии на азотни окиси, демонстрирайки, че дизеловият мотор може да бъде изключително модерен и с обещаващо бъдеще. Специално внимание заслужава и най-мощният като литрова мощност дизелов двигател, предлаган на пазара при BMW Серия 5 М 550d Седан. Tехнологията M Performance TwinPower Turbo на трилитровия редови шестцилиндров агрегат включва каскадно свръхпълнене с четири турбокомпресора и директно впръскване Common Rail, което работи при максимални налягания до над 2 500 бара. С максималната мощност от 294 кВт/ 400 к.с. и максимален въртящ момент от 760 Нм, който е на разположение между 2 000 и 3 000 об/ мин, се осигуряват спонтанни реакции и равномерно разгръщане на мощността до високи оборотни режими.

Като еманация на автомобилната техника на щанда на BMW Group може да бъде видян един V12 автомобил – BMW Серия 7 760 Li. Най-бързият и най-мощен автомобил в портфолиото на марката BMW демонстрира и почти безкрайните възможности за индивидуализация от програмата BMW Individual.

За първи път Автомобилен салон София 2017 включва и участие на мотоциклети. BMW Motorrad присъства на щанда на BMW Group България с една уникална серия мотоциклет – новият HP 4 Race, състезателен мотоциклет, който е легален за използване при нормални пътни условия. Всеки един мотоциклет, от серията от 750 екземпляра, е изработен на ръка от малък, но висококвалифициран екип, който гарантира най-високото възможно ниво по отношение на качеството. С тегло с пълно оборудване от 171 кг. HP4 RACE е по-лек от състезателните машини в Superbike World Championship и незначително по-тежък от заводските мотори в MotoGP. Благодарение на HP4 RACE, BMW Motorrad е първият мотоциклетен производител, който предлага мотор с изцяло карбонова основна рама, тежаща едва 7.8 кг и индустриално произведен в малки количества, превръщайки ориентираната към бъдещето технология достъпна за всеки. 

В духа на търговския характер на българското изложение на разположение на клиентите на BMW и MINI са гъвкави и конкурентни предложения за всички етапи на избора и закупуването на автомобил, съобразени със специфичните нужди на професионални групи, корпоративни и индивидуални клиенти. Сред тях особено внимание и в тон с тенденциите за засилване на интереса към финансови продукти свързани с мобилността, очертани и от основния лизингодател на Автомобилното изложение УниКредит Лизинг, заслужават възможностите за финансов и оперативен лизинг на физически и юридически лица предлагани от BMW Financial Services. Включително конкретна оферта за лизинг с лихва от 0.99 до 2.99%, в зависимост от избрания срок за изплащане, както и новите програми BMW & MINI Select - финансов лизинг с висока остатъчна стойност и възможност за придобиване или връщане на автомобила на края на периода.

УниКредит Лизинг е официален лизингодател на Автомобилен салон София за второ поредно издание. По данни на водещата лизингова компания на пазара, за първата половина на 2017 лизингът на леки автомобили отчита ръст от над 30% на годишна база. „Открояват се две основни причини за постигането на тези резултати. Първата причина е нарастващата увереност на фирмите и потребителите в средносрочната перспектива за доходите им и оттам по-смелите решения при покупката на всякакъв вид активи, включително и на автомобили. Втората основна причина са все по-гъвкавите и атрактивни продукти, предлагани на клиентите от страна на лизинговите компании като нашата“, обясни Мартин Гиков, Главен търговски директор и член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг.

Като добър пример Гиков посочи все по-голямото търсене на оперативен лизинг с добавени услуги – продукт, който УниКредит Лизинг предлага при изключителен успех през последната година, чрез усъвършенствания си продукт. Очакванията на експерта са възходяща тенденция да се запази поне до средата на следващата година.

За удобство на посетителите на Автомобилен салон София на щанда на BMW Group България са изградени работни станции с възможност за конфигуриране и поръчка на автомобил в реално време, обособена е и зона за търговски преговори.

За максимизиране на изживяването и с помощта на виртуална реалност, посетителите могат да участват в необикновено тестово шофиране: първото в света тестово шофиране по спиращия дъха пейзаж на Марс. С изключителни снимки и изразителен звук разходката по Марс се превръща в поразително изживяване. По време на реалистичното, вдъхновено от холивудските филми Virtual Reality пътуване по живописните и разнообразни повърхности на Марс BMW Personal Co-Pilot представя различните функции на BMW X3.

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

       www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria;

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.