Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW i3 с български дебют на Автомобилен салон София 2017.

Четири години след въвеждането си на пазара първият премиум автомобил в компактния сегмент, създаден още от самото начало за електрическа мобилност, се представя в нов, всеобхватно модернизиран вариант.

I01
·
BMW i3
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~145,34 KB)
  
Photos(14x, ~104,6 MB)

Само месец след световната си премиера по време на Международното автомобилно изложение във Франкфурт новото BMW i3 дебютира на българския пазар по време на Автомобилен салон София 2017. Моделът е познат по целия свят като символ на радостта от шофирането, устойчивото развитие и интелигентната свързаност в градския трафик, поради което се превръща в най-продавания електромобил в премиум компактния сегмент. 

Четири години след въвеждането си на пазара първият премиум автомобил в компактния сегмент, създаден още от самото начало за електрическа мобилност, се представя в нов, всеобхватно модернизиран вариант. 

Модифицираният дизайн подчертава присъствието и спортния дух на новото BMW i3: оформени по нов начин предна и задна броня, черни предни колони и линия на покрива. Серийно с LED предни светлини, хоризонтални LED мигачи, интегрирани в предната броня. Нови лакови покрития на каросерията Melbourne Red металик и Imperial Blue металик. Опционален интериорен дизайн Lodge с нови повърхности на седалките в комбинация естествена кожа/ овча вълна в изпълнение Solaric Brown. Моделът серийно се оборудва с усъвършенстваното изпълнение на системата за управление iDrive: по-висока разделителна способност на дисплея, графични  изображения на менюто на централния дисплей с възможност за индивидуализиране на съдържанието.

Синхронният електромотор на новото BMW i3 развива максимална мощност от 125 кВт/ 170 к.с. Максималният му въртящ момент е 250 Нм и по типичния за електромоторите начин е на разположение още от покой. Така натискането на педала на газта разгръща въодушевяващо спонтанни възможности за ускорение. Типичната за марката мощностна характеристика на двигателя и предаването й чрез едностепенна автоматична трансмисия водят и до непрекъснато продължаващо разгръщане на мощността със съответното й динамично повишение. Новото BMW i3 ускорява от 0 до 100 км/ ч за 7.3 сек. Максималната му скорост е ограничена до 150 км/ ч. Разположенaтa ниско в дъното на автомобила литиево-йонна високоволтова батерия позволява пробег от 290 до 300 км* при NEDC респективно от 235 до 255 км* при WLTP, както и до 200 км*** при движение във всекидневието. Средният разход на електроенергия на новото BMW i3 при NEDC е между 13.6 и 13.1 кВтч на 100 км*. 

И без това много високата пъргавина на BMW i3 е повишена допълнително чрез оптимизация на Динамичния контрол на стабилността (DSC). Подобрено е и сцеплението при потегляне на заснежена и мокра настилка, като освен това DTC (Динамичен контрол на сцеплението) е настроен така, че при ниски коефициенти на сцепление целенасочено да позволява леки и сигурно контролируеми дрифтове с новото BMW i3. Освен това за пръв път в света новото BMW i3 се оборудва с нов тип система за контрол на сцеплението. Тя осигурява максимална стабилност на пътя както при динамично ускорение, така и при движение по инерция със силна регенерация на спирачната енергия. 

С цялостна концепция за отговорното отношение към ресурсите, която освен задвижването с нулеви локални емисии включва и избора на материали, производствени технологии, както и иновационни мобилни услуги, BMW i поема пионерската функция в глобален мащаб за оформянето на устойчивата индивидуална мобилност. Също толкова последователно BMW i3 олицетворява и чистата радост от шофирането, с която шофирането в града се превръща в електризиращо изживяване. Вдъхновяващият дизайн на BMW i3 е израз на един нов стил, а спонтанно разгръщащата се мощ на неговото задвижване буди въодушевление от старта на една нова ера на мобилността. 

Тази автомобилна архитектура е създадена още от самото начало за електрическа мобилност, а технологията BMW eDrive, която има уникално в сегмента разгръщане на мощността и ефективност, превръщат BMW i3 в едно колкото насочено към бъдещето, толкова и атрактивно предложение в тази област. Актуалните технологични иновации, еволюционната модернизация на дизайна и разширението на гамата от модели придават допълнителен тласък на типичната за марката форма на електрическата мобилност на премиум ниво. С характеристиките си, насочени още по-интензивно към радостта от шофирането, новото BMW i3 предлага идеалните предпоставки за разширяване на лидерската позиция и продължаването на историята на успеха на BMW i. 

Междувременно BMW Group разполага с най-голямата гама от електрически задвижвания от всички премиум автомобилни производители. Чисто електрическите MINI и BMW X3 са два други модела, които ще стартират скоро. Само през тази година на клиентите ще бъдат доставени над 100 000 електрифицирани автомобила на BMW Group. До 2025 г. те ще имат дял от 15 до 20 процента от всички продажби. Освен това разработките на BMW i служат за пример при използването на карбон при едросерийното производство и постоянно осигуряват нови иновации в областта на свързаността на автомобила.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.