Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW X3.

С BMW X3 през 2003 г. BMW основа сегмента на SAV (Sports Activity Vehicles) от среден клас. От тогава от първите две поколения на модела са продадени над 1,5 млн. екземпляра. Новото BMW X3 продължава да пише тази история на успеха с още по-характерен език на формите, едновременно мощните и ефективни варианти на задвижване и луксозно оборудване. Също като всички членове на успешното семейство Х то съчетава изключителните динамични характеристики на всякакъв терен с неограничена пригодност за всекидневието

G01
·
X3
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~272,38 KB)
  
Photos(161x, ~1,48 GB)

С BMW X3  през 2003 г. BMW основа сегмента на SAV (Sports Activity Vehicles) от среден клас. От тогава от първите две поколения на модела са продадени над 1,5 млн. екземпляра. Новото BMW X3 продължава да пише тази история на успеха с още по-характерен език на формите, едновременно мощните и ефективни варианти на задвижване и луксозно оборудване. Също като всички членове на успешното семейство Х то съчетава изключителните динамични характеристики на всякакъв терен с неограничена пригодност за всекидневието. 

Още по-динамичен дизайн и три варианта на модела  

И третото поколение на BMW X3 комбинира солидна офроуд-визия със спортно излъчване. Типичните му пропорции включително много късите преден и заден надвес подчертават перфектното 50:50 разпределение на теглото между предната и задната ос. Високите динамични амбиции на новото BMW X3 се подчертават от триизмерно оформената двойна бъбрековидна радиаторна решетка и фаровете за мъгла, които за пръв път при BMW X модел са с хексагонална форма. Отзад опционалните Full LED фарове, които са особено изразителни заради триизмерното си оформление, ниският заден спойлер и двойните изпускателни накрайници осигуряват още по-мощно излъчване. 

С вариантите на модела xLine, M Sport, както и новия Модел Линия Luxury, а също и гамата на  BMW Individual визията на новото  BMW X3 може да бъде адаптирана още по-специфично към индивидуалния вкус на клиента. Освен серийните 18-инчови алуминиеви джанти (досега: 17-инчови) като опция се предлагат комбинации от джанти и гуми с размер до 21 инча. Трите варианти на модела създават съответстваща на съответната тема атмосфера и в интериора. Той впечатлява с най-високо качество на изработката и материалите и е още по-изискан и луксозен от този на предшественика. Нивото на комфорт в още по-просторния и висококачествен интериор допълнително може да бъде повишено с множество нови опции на оборудването като тризонова автоматична климатична инсталация, пакетът Ambient Air, активната вентилация на седалките, Карго-функцията на серийно разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка, както и панорамният стъклен покрив. Новост са и опционалният BMW Display, с който BMW X3 може не само да бъде отключено или заключено от дистанция, но и може да показва различни информации за статуса на автомобила и може да служи като дистанционно управление на опционалното Стационарно отопление. 

Оптимизирана комбинация между динамика на управление и комфорт на возене  

С всеобхватните мерки в областта на окачването инженерите значително са подобрили динамиката на управлението, стабилността по курса и усещането в кормилното управление на новото BMW X3. Благодарение на това моделът е още по-спортен от предшественика си, без това да е довело до понижаване на комфорта на возене. Сред опциите при окачването са М спортното окачване, Динамичният контрол на амортисьорите, М спортните спирачки и Променливото спортно кормилно управление. 

Палитра от още по-ефективни задвижвания и Интелигентна олекотена конструкция  

При старта на продажбите вкл. скоро след това за новото BMW X3 ще се предлага избор между два дизелови и три бензинови двигателя. С BMW X3 M40i с мощност 265 кВт/360 к.с. (среден разход на гориво: 8,4 – 8,2 л/ 100 км; CO2 емисии: 193 – 188 г/км)* моделното семейство за пръв път включва и един M Performance автомобил. Вторият предлаган бензинов модел е BMW X3 xDrive30i с мощност 185 кВт/252 к.с. (среден разход на гориво: 7,4 л/ 100 км; CO2 емисии: 168 г/км)**. Двата дизелови модела са BMW X3 xDrive20d с мощност 140 кВт/190 к.с. (среден разход на гориво: 5,4 – 5,0 л/ 100 км; CO2 емисии: 142 – 132 г/км)* и  BMW X3 xDrive30d със 195 кВт/265 к.с. (среден разход на гориво: 6,0 – 5,7 л/ 100 км; CO2 емисии: 158 – 149 г/км)*. Малко след старта на продажбите ще ги последва и BMW X3 20i с мощност 135 кВт/184 к.с. (среден разход на гориво: 7,4 – 7,2 л/ 100 км; CO2 емисии: 169 – 165 г/км)** и избор между задвижване задните или на четирите колела (не за Европа). Всички двигатели серийно се комбинират с оптимизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Последователно прилаганата развойна стратегия BMW EfficientDynamics при новото BMW X3 освен задвижвания с оптимизиран разход на гориво включва и всеобхватни мерки по отношение на интелигентната олекотена конструкция. Така например чрез повишения дял на алуминиеви компоненти при двигателя и окачването теглото на съответните конструктивни групи е понижено, което в зависимост от оборудването води до по-ниско с до 55 килограма тегло спрямо съответния предишен модел. Освен това със стойността на въздушното си съпротивление от cW = 0.29 новото BMW X3 маркира новото най-добро постижение в сегмента. 

BMW ConnectedDrive: частично автоматизирано шофиране и модерна свързаност

При предложенията за BMW Personal Co-Pilot в областта на асистиращите системи за (частично) автоматизирано шофиране за новото BMW X3 като опция се предлага най-новото поколение на Активния контрол на скоростта, както и пакетът за сигурност Асистент за шофиране Plus включително Активен асистент за завиване и водене в лентата, Асистент за смяна на лентата (вероятно от декември 2017 г.) и Асистент за поддържане на лентата със Защита срещу страничен удар. С тази всеобхватна гама от асистиращи системи новото BMW X3 ще поставки стандартите сред директните си конкуренти.

Втората колона на BMW ConnectedDrive – освен асистиращите системи на BMW Personal Co- Pilot – саBMW ConnectedDrive Services и Apps. За новото BMW X3 те предлагат нова, цялостна дигитална концепция за подпомагане на индивидуалната мобилност. На базата на гъвкава платформа, Open Mobility Cloud, чрез различни точки за достъп като смартфони и Smartwatches тя интегрира автомобила напълно в дигиталния живот на потребителя. Така например е възможно свързаните с мобилността информации като адреси от въвежданията в календара на смартфона да бъдат прехвърлени в автомобила, автоматично да бъдат възприети като цели от навигационната система и да бъде изчислено оптималното време за потегляне.

При новото BMW X3 различните функции на навигационната и Infotainment системи могат напълно интуитивно да бъдат управлявани с жестове на пръстите или ръката. На предлагания като опция Гласов асистент са му достатъчни фрази от езика във всекидневието, за да може да ги превърне в съответните команди. Чрез опционалния Head-Up дисплей най-важните, свързани с пътуването информации могат да бъдат проектирани директно в зрителното поле на водача. Head-Up дисплеят на новото BMW X3 е ненадминат в сегмента по отношение на графиката, разделителната способност и възможностите за изобразяване.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
Wed Jan 16 10:16:00 CET 2019
F39
Технически данни, спецификации
Спецификации на новото MINI Countryman, валидни от май 2017 г.
Tue May 16 23:50:00 CEST 2017
Технически данни, спецификации
Технически спецификации на MINI Clubman, валидни от януари 2017 г.
Wed Feb 01 07:55:40 CET 2017
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.