Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

2017 отлична година за BMW.

Множеството отличия подчертават позицията на BMW на водещ производител на премиум автомобили

Дизайнерски решения, концепции и изследвания
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(4x, ~44,15 MB)

И през 2017 година множеството отличия и награди отбелязват високото признание, на което в национален и международен мащаб се радват автомобилите BMW, марката и компанията. Освен изключителните продуктови качества на всички моделни семейства са отличени и дизайнът, иновативните технологии, интелигентната свързаност и не на последно място високата степен на придържане към стандартите за устойчиво развитие. Носителите на отличията се определят както от читателите на реномирани специализирани списания, така и от специални жури състави, състоящи се от автомобилни журналисти и специалисти в областите IT, икономика, околна среда и дизайн.

Новото BMW Серия 5 получава най-много отличия

Особено успешно е BMW Серия 5, което получава повече отличия от всички автомобили на BMW. Този успех подчертава не само високата оценка за новото BMW Серия 5 по целия свят, но и прецизността, с която стартиралото в края на 2016 година ново поколение напипва пулса на времето във всяко отношение. Във Великобритания специализираното списание „What Car?“ обяви BMW Серия 5 за цялостен победител в конкурса „Car of the Year“, а в рамките на „New Car Award“ („Autocar“) то спечели и отличието „Executive Car of the Year“. BMW Серия 5 получи най-високи оценки не само в анкетата сред читателите „Auto Trophy – World’s Best Cars“ на германското специализирано списание „Auto Zeitung“ в категорията „Висок клас“, но и бе отличено за „Автомобил с двойно задвижване на годината“ и от читателите на германското специализирано списание „Auto Bild Allrad“ в категорията „Автомобили с двойно задвижване над 40 000 евро“. Лидерската позиция на BMW Серия 5 по отношение на свързаността на автомобила се вижда и от победата в „Car Connectivity Award 2017“ („auto motor und sport“ съвместно с „Chip“), както и от спечелването на „Златния компютър“ („Computer Bild“). И в двата случая BMW Серия 5 заслужи първото място в категорията „Connected Car“. При такава продуктова субстанция не е чудно, че BMW Серия 5 впечатлява и с качеството си в дългосрочен план, поради което заради прогнозната му ниска загуба на стойност то заслужи титлата „Майстор на стойността 2017“ от специализираното списание „Auto Bild“ и специалистите по употребявани автомобили от eurotax SCHWACKEexpert.

Дизайнът на моделното семейство, което се предлага във вариантите Седан и Туринг, също е много убедителен. BMW Серия 5 не само получи реномираният „Red Dot Award: Product Design“ от журито на Design Zentrum Северен Рейн-Вестфалия, iF Industrie Forum Design e. V. отличи дизайна на новото поколение на най-успешния бизнес седан на света с „iF Gold Award“ (Категория „Автомобили“).

BMW i3 и BMW i8 се радват на безупречна репутация

През 2017 година отново много силно впечатление направи високата компетентност на BMW в областта на електрифицираните задвижвания, което се доказва от множеството отличия за чисто електрическото BMW i3 и прогресивния Plug-in хибриден спортист BMW i8. При анкетата на читателите на „Auto Zeitung“ наградата „Auto Trophy“ в клас „Електромобили“ бе спечелена от BMW i3, докато в рамките на „Green Mobility Trophy“ те отличават BMW i8 като „Най-добрият хибриден автомобил“. Двете моделни семейства на BMW са непобедими и при „Auto Test Sieger in Grün“, една награда, която се дава съвместно от автомобилното списание „Auto Test“ и списанието „Ökotrend“. В този конкурс BMW i3 (Категория „Малки автомобили“) и BMW i8 (Категория „Купета“) са отличени като „Най-екологичен автомобил“. Също като BMW Серия 5 иновативното спортно купе жъне успехи и при анкетата за „Автомобил с двойно задвижване на годината“  (Auto Bild Allrad, Категория „Хибридни автомобили с двойно задвижване“), докато във Великобритания BMW i3 освен реномираното отличие „Car of the Year“, присъждано от „What Car?“, заслужи и „New Car Award“ на „Autocar“ в категорията „Electric Car of the Year“.  

За трета поредна година BMW i8 бе отличено и с „International Engine of the Year Award“. След цялостната победа през 2015 година и победата в своя клас през 2016 година иновативното и високо ефективно задвижване на BMW i8 впечатли специализираното жури и бе непобедимо в категорията „Двигатели с работен обем от 1,4 до 1,8 литра“ и през 2017 година. Изборът на BMW X5 xDrive40e iPerformance за „Green SUV of the Year“ от „Green Car Journal“ (САЩ) допълни великолепното представяне на електрическите и електрифицираните автомобили на BMW.

Connectivity: отличията потвърждават лидерската позиция

Освен автомобилните продукти множество отличия получава и автомобилната свързаност. Особено големи са успехите на BMW при връчването на наградите на конкурса „Най-добрите марки“, организиран от „Auto Bild“: с победите в категориите „Свързан автомобил“, „Асистиращи системи“, „Водене в менютата и управление“, „Свързване със смартфони и интернет“, както и „Добри услуги за свързаност“ всички отличия в раздела „Свързаност и Infotainment“ заминават за Мюнхен.

Особената позиция на BMW в тази област се потвърждава и от успехите на навигационната система BMW Professional (Категория „Навигационни системи“), на BMW WLAN Hotspot (Категория „Entertainment/Multimedia) и на BMW Touch Display (Категория „Концепции за управление/дисплеи“) при „Car Connectivity Award 2017“ (съвместно с „auto motor und sport“ и „Chip“).

Първи места и за марката и компанията  

BMW е отличена като „Най-добра марка (международна)“ от Best Brands Organisation (включваща „ProSiebenSat. 1 Media“, „WirtschaftsWoche“, „Die Zeit“, Gesellschaft für Konsumforschung), докато BMW AG получава връчваното за пръв път отличие „Luxury Award“  на списание „Robb Report“ в категорията „Компании“.

Освен това автомобилното списание „Auto Test“, както и списание „Ökotrend“ отличават BMW Group при избора на „Auto Test Sieger in Grün“ като  „Най-екологична марка“.  

Като цяло завоюваните награди и отличия затвърждават факта, че със своите продукти и услуги BMW не само предлага убедителна гама от модерни продукти, но и че компанията решително дефинира и тенденциите на бъдещето. Тази позиция има дългогодишни традиции при BMW: с BMW 600 и BMW M1 два автомобила на BMW от две различни епохи на историята на компанията получават най-много гласове на читатели при избора на „Golden Klassik-Lenkrad“ („Auto Bild“) и при „Motor Klassik Award“ („Motor Klassik“), с което печелят и победата в съответните класове.

 

Преглед на най-важните отличия за BMW през 2017 година:

 

Отличия, присъдени от „Auto Zeitung“

„Green Mobility Trophy“:

BMW i8 (Най-добър хибриден автомобил)

„Auto Trophy – World’s Best Cars“:

BMW i3 (Категория Електромобили)

BMW Серия 3 (Категория Среден клас)

BMW Серия 5 (Категория Висок клас)

BMW X3 (Категория SUV-ове от 25 000 до 50 000 евро)  

 

Отличия, присъдени от „Auto Test“ und „Ökotrend“

„Auto Test Sieger in Grün / Най-екологичните автомобили“:

BMW Group (Най-екологична марка)

BMW i3 (94 Ah) (Категория Малки автомобили)

BMW i8 (Категория Купета)

 

Отличия, присъдени от „Sport Auto“

„Sport Auto Award“:

BMW 340i (Категория Лимузини/комбита до 50 000 евро)

BMW M240i Купе (Категория Купета до 50 000 евро)

BMW M240i Кабриолет (Категория Кабриолети/роудстъри до 50 000 евро)

BMW M2 Купе (Категория Купета но 100 000 евро)

 

Отличия, присъдени от „Auto Bild Allrad“

„Allradautos des Jahres“: 

BMW Серия 5 (Категория Лек автомобил с двойно задвижване до 40 000 евро)

BMW i8 (Категория Хибридни автомобили с двойно задвижване)

 

Отличия, присъдени от „Motor Klassik“

„Motor Klassik Award“:

BMW M1 (Категория Класици от 70-те години)

 

Отличия, присъдени от „Auto Bild Klassik“

„Goldenes Klassik-Lenkrad“:

BMW 600 (Категория Малки и компактни автомобили)

 

Отличия, присъдени от „auto motor und sport“ е „Chip“

„Car Connectivity Award 2017“:

BMW 5er (Категория Connected Car) 

BMW Navigation Professional (Категория Навигационни системи) 

BMW WLAN Hotspot (Категория Entertainment/Multimedia) 

BMW Touch Display (Категория Концепции за управление/дисплеи)

 

Отличия, присъдени от „Auto Bild“

„Die besten Marken“: 

BMW (Категория Свързан автомобил) 

BMW (Категория Асистиращи системи) 

BMW (Категория Водене в менютата и управление) 

BMW (Категория Свързване със смартфон и интернет) 

BMW (Категория Добри услуги за свързаност)

 

Отличия, присъдени от „Computer Bild“

„Goldener Computer“: 

BMW Серия 5 (Категория Connected Car)

 

Отличия, присъдени от „Auto Bild“ и Schwacke

„Wertmeister 2017“:

BMW Серия 5 (Категория Висок клас)

 

Отличия, присъдени от „auto motor und sport

„Autonis“:

BMW Серия 2 Купе (Категория Компактен клас)

BMW Серия 4 Купе/Гран Купе (Категория Среден клас)

 

Отличия, присъдени от Design Zentrum Северен Рейн-Вестфалия

„Red Dot Award: Product Design 2017“: 

BMW Серия 5 Седан (Категория Леки автомобили)

 

Отличия, присъдени от iF Industrie Forum Design e. V. „iF Gold Award 2017“:

 BMW Серия 5 (Категория Автомобили)

 

Отличия на „Best Brands“

„Най-добра марка (международна)“: 

BMW

 

Отличия, присъдени от „Robb Report“

„Luxury Award“:

 BMW AG (Категория Компания)

 

Отличия, присъдени от „Engine Technology International“

 „International Engine of the Year“: 

BMW i8

 

Отличия, присъдени от „EuroCarBody 2017“

„EuroCarBody Award 2017“: 

BMW Серия 6 Гран Туризмо

 

Отличия, присъдени от „What Car?“ ( Великобритания )

„Car of the Year“: 

BMW 520d (Overall Winner 2017)

BMW i3 (Категория Electric Car £ 20 000 – £ 40 000)

BMW M140i (Категория Best Hot Hatch > £ 25 000)

 

Отличия, присъдени от „Autocar“ ( Великобритания )

„New Car Awards“:

BMW 5er (Категория Executive Car of the Year) 

BMW i3 (Категория Electric Car of the Year) 

BMW (Technology Award)

 

Отличия, присъдени от „Test Aankoop/Test Achat“ ( Белгия )

„Best of the Test“:

BMW Серия 3 Туринг (Категория Family Break)

 

Отличия, присъдени от „Green Car Journal“ ( САЩ)

„Green SUV of the Year“:

BMW X5 xDrive40e iPerformance

 

Отличия, присъдени от „U.S. News and World Report“ ( Австралия )

„U.S. News Best Car“: 

BMW X3 (Категория Best Luxury Compact SUV for Families)

 

Отличия, присъдени от „cars.co.za“ ( Южна Африка )

„Consumer Awards“:

BMW 750Li Design Pure Excellence (Категория First Class of the Year) 

BMW M2 Купе (Категория Performance Car of the Year)

 

Отличия, присъдени от „Car and Driver Magazine“ ( Бразилия )

„Best Premium Sedan“:

BMW Серия 5

 

Отличия, присъдени от „NDTV Car and Bike“ ( Индия )

„Luxury Car of the Year“: 

BMW Серия 7

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.