Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

MINI YOURS CUSTOMISED: ОТ ОРИГИНАЛ ДО ИНДИВИДУАЛНО ОФОРМЕН УНИКАТ

Британският премиум автомобилен производител издига типичната за марката индивидуализация на ново ниво – Иновативните предложения позволяват изработване на Side Scuttles, декоративни лайстни, осветени лайстни на праговете и LED проектори във вратите със създаден от клиента дизайн – В рамките на 2018 година персонализираните продукти за допълнителен монтаж ще се предлагат за множество модели на MINI

Опции, принадлежности
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(22x, ~128,08 MB)
  
Videos(1x, ~612,63 MB)

Типичната за MINI индивидуализация се издига на ново ниво. С MINI Yours Customised британският премиум автомобилен производител предлага на клиентите си възможност до оформят подбрани продукти за допълнителен монтаж с избран от самите тях дизайн и по този начин да превърнат собствения си автомобил в индивидуално оформен уникат. През 2018 година иновативните предложения ще се предлагат за множество модели на MINI в Европа и на други големи пазари. Гамата от продукти на MINI Yours Customised включва познатите като Side Scuttles елементи на страничните мигачи, декоративни лайстни от страната на пътника до водача в интериора, LED лайстни на праговете и LED проектори във вратите.

Наличните детайли от продуктовата програма на MINI Yours Customised могат да бъдат избрани, оформени и поръчани от клиента в специално създаденият за новите предложения онлайн-магазин. Производството на индивидуализираните продукти се извършва по иновативни производствени методи като различни методи за 3D печат и лазерно гравиране. Напредничавите производствени процеси позволяват прецизна реализация на желанията на клиентите. Индивидуално оформените продукти се доставят в рамките на няколко седмици. Тяхната концепция е такава, че те могат да бъдат интегрирани в автомобила от клиента или от избран от него MINI сервиз. Клиентът може да прави това прави това толкова често, колкото пожелае. По този начин се гарантира, че при евентуална продажба на автомобила продуктите безпроблемно могат да бъдат заменени.  

MINI като пионер при индивидуализацията, дигитализацията и 3D печата

С продуктовата гама на MINI Yours Customised британската премиум марка за пореден път се превръща в създател на тенденции по отношение на ориентацията към клиента, на развитието на дигиталните услуги и на налагането на иновативни производствени процеси. Особено в рамките на световната MINI общност индивидуализацията е от особено голяма важност. Изключително голямото разнообразие на допълнителното оборудване и Оригинални MINI аксесоари още днес предлага на клиентите всеобхватни възможности да поставят неповторими акценти при оформлението на своето MINI. Сега оформлението на автомобила се издига до едно креативно взаимодействие между производителя и клиента. При това MINI предлага на клиентите не само възможността за избор между различни опции, но и го въвлича активно в дизайнерския процес, без да излиза извън рамките на типичния за MINI дизайнерски език. При оформлението на продуктите на MINI Yours Customised феновете на MINI могат да избират между различни цветове, шаблони, повърхностни структури, и икони, както и да внедрят собствени текстове или своя личен подпис в дизайна. Тази уникална свобода на оформлението  прави възможно превръщането на всяко MINI в уникат, повлиян от личния стил и креативност на неговия собственик, като в същото време се запазва възможността винаги да бъде адаптирано към променени желания и свежи идеи. При реализацията на индивидуалните желания на клиентите MINI залага на дигитализацията и иновативните производствени методи. Освен глобалния он-лайн магазин е инсталирана и напълно нова дистрибуторска верига за директни продажби на клиентите. Също така специално за гамата на MINI Yours Customised методът за 3D печат е адаптиран към изработката на индивидуални продукти в по-големи тиражи. Конфигурацията се извършва чрез инсталиран специално за новата продуктова програма онлайн-магазин.

Иновативната сърцевина на магазина е интегрираният, лесен за употреба и гъвкав Customiser, който е с изцяло нова концепция, оформление и програмиране. След приключване на процеса на поръчка избраните и запаметени от клиентите дизайни се прехвърлят към съответната производствена инсталация и се използват директно за производството на съответния уникат. Така например 3D принтерът с дигитално управление работи на базата на заложените в конфигурацията данни, за да може да произведе Side Scuttles и декоративни лайстни в точно онази форма, която е създадена от клиента. Всички продукти на MINI Yours Customised се създават в производствени мощности в Германия. Използваните 3D принтери са различни високо професионални уреди, пригодени от BMW Group точно за тази цел благодарение на стратегически партньорства с фирмите Hewlett-Packard Inc., Carbon Inc. и EOS GmbH. Те за пръв път са в състояние да доставят подбраните за програмата на MINI Yours Customised особено висококачествени пластмаси. Лазерното гравиране с компютърно управление за изработката на специфично оформените според желанията на клиента лайстни на праговете е създадено прецизно според строгите директиви по отношение на качеството на продуктите на MINI. По този начин се гарантира, че всички продукти на MINI Yours Customised отговарят на същите високи стандарти по отношение на формата, функционалността и сигурността, както и компонентите, които се предлагат от завода респективно от програмата на Оригинални MINI аксесоари.

Онлайн-конфигурация: шаблони и дизайнерски светове като база за безграничната креативност на клиентите на MINI

При концепцията на онлайн-магазина за продуктите на MINI Yours Customised фокусът е поставен върху ориентацията към клиента и лекотата на управлението. При създаването на индивидуалните дизайни потребителят бива воден интуитивно и разбираемо през отделните стъпки, в които може да развихри креативността си. Така например при оформлението на Side Scuttles и декоративните лайстни в произволен ред могат да бъдат избрани цветове, структури на повърхностите и шаблони. Структурите и шаблоните са с променлив мащаб и могат да бъдат променяни според желанията. Освен това потребителят получава списък от дизайнерски светове, от които може да избере тематично съгласувани цветове и шаблони, както и специфични икони, чиито размер може да бъде променян и те да бъдат разположени свободно в дизайнерското поле. Дизайнерските светове включват икони на теми като страст към пътуванията, активно оформление на свободното време и разнообразната история на MINI. Освен това потребителят има на разположение текстово поле, което може да попълни, оразмери и позиционира. То създава простор на креативното изразяване, например за името на водача, спътника или автомобила, но и за увековечаване на личното послание в дизайна на продуктите на MINI Yours Customised. След приключване на конфигурациите потребителят винаги може да направи промени в отделните стъпки, за да съгласува перфектно цветовете, шаблоните, иконите и надписите. За оформлението на осветените лайстни на праговете и на LED проекторите на вратите той също има на разположение различни цветове, шаблони и икони от съответните дизайнерски светове, които могат да бъдат допълнени с поле със свободно формулиран текст. По този начин се създава безграничен брой варианти, които чрез комбинацията си от цветове, шаблони, икони и надписи, респективно личния подпис, изразяват индивидуалните интереси и светоусещането на водача на MINI. За още по-висока радост от креативния дизайн има възможност собствените дизайни да бъдат споделени с другите потребители в социалните медии чрез скрийншот или линк. Така се осигурява допълнително вдъхновение в рамките на MINI общността. Ако по време на процеса на конфигурация възникнат въпроси, потребителят винаги може за се свърже по телефона или чрез имейл с отговарящите за програмата на MINI Yours Customised експерти в кол-центъра.

MINI Side Scuttles Customised: максимално разнообразие от цветове, структури, шаблони, икони и надписи

Създадените чрез професионален метод на 3D печат елементи на страничните мигачи, познати като Side Scuttles, след това се лакират в избрания от клиента цвят - Aspen White – бял, мат; Chili Red – червен мат; Jet Black – черен, мат; Melting Silver – сув, мат или White Silver, светло сив мат. За индивидуалната конфигурация на разположение са и множество структури на повърхностите и шаблони, които също могат да бъдат променяни по размер. Иконите от четирите дизайнерски свята и полето със свободно формулираният текст допълват възможностите за индивидуален дизайн. При това има възможност Side Scuttle за лявата и дясната част на автомобила да бъдат с различен дизайн – например с името на водача и спътника му. Side Scuttles от програмата на MINI Yours Customised винаги се предлагат комплекти от два броя в комбинация с бели мигачи. Те се предлагат за MINI 3 врати,  MINI 5 врати и MINI Cabrio от актуалното поколение на модела. За монтажа върху страничните панели на съответния автомобил се използва закрепването на серийните компоненти. Благодарение на това Side Scuttles могат много лесно да бъдат сменяни според желанията.

Декоративна лайстна MINI Customised: голям простор за креативността в интериора

Декоративните лайстни от програмата на MINI Yours Customised, които също са произведени чрез професионален метод на 3D печат, са перфектният отличителен знак за креативността в интериора на MINI 3 врати,  MINI 5 врати и MINI Cabrio от актуалното поколение на модела. Те се интегрират прецизно в арматурното табло от страната на пътника до водача, където заместват монтираната в завода лайстна и при нужда винаги могат да бъдат сменени с друг, индивидуално оформен вариант. Предпоставка на допълнителният монтаж е закрепването на съответната основа. За дизайна на декоративната лайстна на разположение са цветовете Aspen White matt, Chili Red matt, Starlight Blue matt, Moonwalk Grey matt и Jet Black matt. Големият избор от повърхностни структури, графични шаблони и икони от различни теми създават нови възможности за индивидуално оформление. Освен това на разположение е и пространство за текстово поле, попълнено от клиента, което също като иконите може да е в произволен размер и може да е разположено свободно върху декоративната лайстна. 

Лайстни на праговете MINI LED Customised: добре дошли в лично оформеното MINI

Осветените лайстни на праговете от програмата на MINI Yours Customised са магнит за погледите още при отварянето на вратите както за водача на MINI, така и за неговите спътници. При оформлението им клиентът има избор между вариантите от матиран алуминий и черен цвят, както и множество базови шаблони. Освен това могат да бъдат добавяни икони от различни дизайнерски светове. Освен това водачът на MINI може буквално да се подпише върху този продукт на MINI Yours Customised. Текстовото поле за свободно попълване позволява въвеждането на името или посланията не само с главни букви, по и под формата на личния подпис.

Създаденият от клиента дизайн се гравира чрез висококачествена лазерна технология. В зависимост от модела се предлагат две – за MINI 3 врати и MINI Cabrio от актуалното поколение – или четири – за MINI 5 врати и новото MINI Clubman – индивидуално конфигурирани лайстни на праговете. Те могат да бъдат монтирани в съответната област чрез включената в комплекта лепенка. Лайстните на праговете MINI LED Customised за вратите на водача и пътника до него са оборудвани с безкабелно LED осветление. Осветената им зона се активира чрез магнитен превключвател при отваряне на вратата. Той също е включен в комплекта, както и батериите за захранването, вкл. две резервни батерии и необходимите за монтажа и демонтажа инструменти. Лайстните на праговете отзад не са осветени. При конфигурирането клиентът има възможност да оформи индивидуално всяка от двете респективно четирите лайстни на праговете.

 

Проектори на вратите MINI LED Customised: силен сигнал за индивидуалността

Друг ярък и неповторим знак както при качване, така и при слизане поставят LED проекторите на вратите на MINI Yours Customised. Те създават индивидуално оформено осветяване, което при отваряне на вратите на водача и на пътника до него се проектира върху земята в съответната зона за качване чрез LED светлинен източник. Диаметърът на проекцията е от 40 до 50 сантиметра. За дизайна на проекцията се предлагат множество шаблони в цветовете Chili Red, Starlight Blue и Black, които винаги са комбинирани с бяло. За допълнителна индивидуализация чрез отделни стъпки потребителят може да добави икони от различни дизайнерски светове, както и текст и подпис. Освен това има възможност да бъде конфигуриран различен дизайн за страната на водача и за пътника до него.

LED проекторите на вратите от програмата на MINI Yours Customised могат да бъдат инсталирани както на автомобилите от актуалното поколение на MINI, така и на предишните модели. Предпоставка за това е те вече да са оборудвани с проектори на вратите респективно лампи за осветяване при качване. При оборудваните с проектори автомобили е достатъчна само смяната на наличните с оформените от клиента продукти на MINI Yours Customised. За всички други автомобили комплектът освен диапозитиви включва и проектори, които заместват монтираните в завода лампи за осветяване при качване. И в двата случая монтажът е много лесен.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.