Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

НОВОТО MINI 3 ВРАТИ, НОВОТО MINI 5 ВРАТИ, НОВОТО MINI CABRIO

The British premium automobile manufacturer strengthens the progressive character and appeal of its models in the small car segment with a stylishly refined visual appearance and extensive technological advancements. The update for the MINI 3 door includes fresh design accentuations, innovations in the field of drive technology, additional customisation options and an expansion of the digital services available as part of MINI Connected.

Кабрио
·
MINI
·
MINI Кабриолет
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,13 KB)
  
Photos(411x, ~1,8 GB)

Със стилно обновена визия и всеобхватно модернизирана техника британският премиум автомобилен производител MINI подчертава напредничавият характер и атрактивността на своите модели в сегмента на малките автомобили. Обновяването на MINI 3 врати (среден разход на гориво: 6,0 – 3,8 л/100 км; СО2 емисии: 138 – 99 г/км), MINI 5 врати (среден разход на гориво: 6,2 – 3,8 л/100 км; СО2 емисии: 141 – 101 г/км) и MINI Cabrio (среден разход на гориво: 6,3 – 4,2 л/100 км; СО2 емисии: 144 – 111 г/км) включва свежи дизайнерски акценти, новости при задвижванията, допълнителни възможности за индивидуализация и разширяване на дигиталните услуги на MINI Connected. 

Подобряването на продуктовата субстанция на оригинала в премиум сегмента на малките автомобили подчертава все по-зрялото и в същото време неподражаемо излъчване на MINI, което при актуалното поколение на модела за пръв път осигурява типичната за марката радост от шофирането в градския трафик с три варианта на каросерията. За това допринасят и комбинации двигател/трансмисия, разширеното серийно оборудване, оформените по нов начин фарове и задни светлини, допълнителните лакови покрития на каросерията, както и най-модерните технологии за свързаност за комфорт и Infotainment.

 

MINI 3 врати, MINI 5 врати, MINI Cabrio: Преглед на новостите

• LED фарове с Matrix функция за дългите светлини.

• LED задни светлини с Union-Jack дизайн.

• Ново лого на MINI, нови цветове на каросерията, Piano Black Exterieur.

• Нови алуминиеви джанти.

• Разширена гама от кожени тапицерии, интериорни повърхности и Colour Lines. 

• Уникална индивидуализация с MINI Yours Customised.

• Модернизирани двигатели с повишена ефективност, по-голям работен обем и въртящ момент за MINI One и MINI One First.

• Седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя, осемстепенна трансмисия Steptronic.

• Серийни мултифункционален волан и радио с 6,5-инчов цветен дисплей, както и USB- и Bluetooth интерфейси.

• Опционално радио и навигационни системи с тъчскрийн. 

• Телефония с безжично зареждане.

• Проекция на логото на MINI от външното огледало от страната на водача. 

• MINI Connected и MINI Connected XL с нови функции. 

 

Ярки и незаслепяващи: Адаптивни LED фарове с Matrix функция за дългите светлини  

Благодарение на модернизирания дизайн на характерните кръгли фарове типичната за марката визия на предната част на новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio е още по-изразителна. При серийните халогенни фарове характерен акцент поставя една черна бленда. При предлаганите като допълнително оборудване LED фарове висококачествената техника се подчертава от изцяло новото оформление на светлинните източници. Най-новото поколение на светлинните модули за къси и дълги светлини осигурява увеличена сила на светлината. LED дневните светлини, както и мигачите са оформени като светлинен пръстен, който напълно обгръща контурите на фаровете.

Предлаганите като опция Адаптивни LED фарове автоматично адаптират светлината си към ситуацията на пътя. При шофиране в града и наложени от метеорологичните условия ограничения на видимостта осветяването на страничната зона около автомобила може да бъде подобрено чрез включването на светлините за завиване. Целенасоченото повишаване на обхвата на късите светлини осигурява оптимизирано осветяване на пътя при движение по магистрали.

Освен това Адаптивните LED фарове вече предлагат и автоматична, селективна функция за превключване на дългите светлини. Иновативната Matrix технология на дългите светлини повишава обсега на видимост и в същото време предотвратява заслепяването на другите участници в движението. За тази цел той е разделен на четири хоризонтални сегмента, които при скорости над 70 км/ч се активират и деактивират независимо един от друг. Управлението на сегментите на дългите светлини се ориентира към ситуацията на пътя. Когато предната камера на MINI регистрира движещ се насрещно или в същата посока автомобил, пространството на пътя, в което се намират те, се осветява само от късите светлини. Това се извършва чрез деактивиране на отговарящите за тази област сегменти на Matrix дългите светлини. Останалите области от пътното платно все така се осветяват от дългите светлини.

Very british: задни светлини с Union Jack дизайн

В комбинация с LED фаровете респективно Адаптивните LED фарове задните светлини също са с нов дизайн. Ясен признак на британския произход на марката са хоризонтално разположените светлини в задната част на новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio, които вече са с Union Jack дизайн. Впечатляващият мотив на флага се повтаря и в структурирането на светлинните функции. Така например мигачите са хоризонтални, а спирачните светлини са вертикални, докато габаритните светлини са под формата на диагоналните линии на британския флаг. За особено хармонично светлинно въздействие всички светлинни източници, образуващи графиката на Union Jack, са с LED технология.

Новото лого на MINI : концентрирано върху най-важното

Ясно и автентично е новото лого на MINI, което може да бъде видяно върху предния капак, капака на багажника, както и върху волана, дисплея на централния уред и върху дистанционното управление на всички модели на MINI. Новата интерпретация на досегашното лого вече е с двуизмерен „Flat Design“. С това логото на MINI представя и новото излъчване на марката, което чрез концентрацията върху най-важното насочва фокуса към централни добродетели като радостта от шофирането, неподражаемия дизайн, премиум качеството и емоционалността.

Три нови лакови покрития на каросерията , премиера за Piano Black Exterieur

Гамата от лакови покрития на каросерията, които се предлагат за новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio, включва три нови варианта: Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic и Solaris Orange metallic. 

Освен това списъкът с допълнителни оборудвания включва и други нови възможности за индивидуализация на екстериорния дизайн. При опцията Piano Black Exterieur рамките на фаровете, задните светлини, както и на радиаторната решетка са гланцирано черни вместо хромирани.

Разширена е и гамата от опционални алуминиеви джанти. 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Roulette Spoke 2-tone и Propeller Spoke 2-tone вече се предлагат за всички варианти на каросерията на новото MINI. Новост в програмата са 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Design Rail Spoke 2-tone.

Нови кожени тапицерии, интериорни повърхности и Colour Lines

Индивидуалният стил в интериора на новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio се осигурява и от големият избор от тапицерии на седалките, интериорни повърхности и Colour Lines. Сред новостите при MINI 3 врати и MINI 5 врати са кожената тапицерия в цвят Malt Brown и Colour Line, която също се предлага в цвят Malt Brown. Освен това вече се предлага и опцията осветен MINI Yours Interior Style Piano Black. Освен лакираните в Piano Black повърхности в областта на вратите и средната конзола тя включва и осветена декоративна лайстна на арматурното табло от страната на пътника до водача. Тя също е в цвят Piano Black и е украсена със стилизиран мотив на Union Jack. Цветът на задното осветяване на декоративната лайстна отговаря на избраното от водача светлинно настроение на дифузното осветление, което е част от пакета MINI Excitement. 

Максимална индивидуализация : MINI Yours Customised

С програмата на MINI Yours Customised типичната за марката индивидуализация се издига до ненадминато досега ниво. Тя включва продукти за допълнителен монтаж, чиито дизайн се оформя от клиента и след това се изработва прецизно според неговите изисквания. Гамата от продукти на MINI Yours Customised включва познатите като Side Scuttles елементи на страничните мигачи, декоративни лайстни от страната на пътника до водача в интериора, LED лайстни на праговете и LED проектори във вратите.

Наличните детайли от продуктовата програма на MINI Yours Customised могат да бъдат избрани, оформени и поръчани от клиента в специално създаденият за новите предложения онлайн-магазин. При оформлението на продуктите на MINI Yours Customised феновете на MINI могат да избират между различни цветове, шаблони, повърхностни структури, и икони, както и да внедрят собствени текстове или своя личен подпис в дизайна. Това креативно взаимодействие между производителя и клиента позволява на почитателите на MINI да превърнат своя автомобил в уникат с лично оформен дизайн. Производството на индивидуализираните продукти се извършва по иновативни производствени методи като различни методи за 3D печат и лазерно гравиране. 

Задвижването : по-висока радост от шофирането и ефективност, по-ниско тегло

Детайлната модернизация на двигателите, които се предлагат за новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio, се отразява положително най-вече на радостта от шофирането. Освен това тя води до понижаване на разхода на гориво и СО2 емисиите с до 5 %, както и до оптимизиране на всички емисии, което ще позволи и съвместимостта и с бъдещите, особено строги норми за вредни емисии. Модернизацията включва както базовият двигател, така и технологията MINI TwinPower Turbo, електрониката на двигателя, подаването на масло, подаването на свеж въздух, на охладителните и изпускателните системи. Капаците на двигателите вече са изработени от карбонов композит (CFRP) и поради това са по-леки. За изработката им се използват рециклирани материали от остатъци от въглеродни нишки, отпаднали при производството на BMW i автомобилите. 

Трицилиндровите бензинови двигатели на MINI One First и на MINI One вече извличат мощността си от работен обем от 1,5 литра. Това е свързано с повишаване на максималният въртящ момент с по 10 до вече 160 респективно 190 Нм. Освен това всички бензинови двигатели вече се оборудват с директно впръскване на бензина с увеличено от 200 до 350 бара максимално налягане на впръскването и лопатки на турбокомпресора от особено топлоустойчив материал. Директното впръскване Common-Rail на дизеловите двигатели осигурява още по-прецизно подаване на горивото в горивните камери. За тази цел максималното налягане на впръскването при 3-цилиндровите задвижвания на MINI One D и на MINI Cooper D е увеличено до 2 200, а при 4-цилиндровия двигател на MINI Cooper SD до 2 500 бара. Освен това най-мощният от трите дизелови двигателя вече е оборудван с двустепенно каскадно свръхпълнене с турбокомпресор. 

Ново : седем степенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя , осем степенна трансмисия Steptronic

Като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия за моделите MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S и MINI Cooper D като опция ще се предлага седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя. Новият вариант на трансмисията се отличава с особено бързи превключвания и позволява екстремно спортни ускорения без прекъсване на подаването на мощност. Управлението се извършва с помощта на оформен по нов начин електронен селектор. За MINI Cooper S се предлага и седем степенна скоростна кутия Steptronic Sport с два съединителя, която включва лостчета за превключване на волана за особено спонтанни намеси в избора на предавка.

MINI Cooper SD серийно се оборудва с осемстепенна трансмисия Steptronic. С уникалната в сегмента на малките автомобили осемстепенна автоматична трансмисия мощността на най-мощното дизелово задвижване може да бъде подадена към предните колела особено спортно и хармонично. Осемстепенната трансмисия Steptronic също се управлява с електронен селектор, като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета за превключване. Всички трансмисии Steptronic, предлагани за новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio, позволяват ползването на функцията за безмоторно движение в режимите MID и GREEN, както и на новото поколение на автоматичната функция Старт/ Стоп. Нейното управление може да взима под внимание и данни от навигацията и предната камера. При съответното оборудване на автомобила по този начин се разпознават ситуации, при които няма смисъл от изключване на двигателя: например при кратък престой преди завиване или навлизане в кръгово движение или когато движещите се отпред автомобили вече потеглят отново.

 

Голямо разнообразие на гамата от двигатели

 

За новото MINI 3 врати се предлагат седем варианта на двигателите:  

MINI One First 3 врати: 55 кВт/75 к.с., 0 – 100 км/ч за 12,8 секунди, максимална скорост: 175 км/ч, разход на гориво: 5,0 – 4,9 литра/100 км*, СО2 емисии: 115 – 111 г/км*.

MINI One 3 врати: 75 кВт/102 к.с., 0 – 100 км/ч за 10,1 секунди (10,2 секунди), максимална скорост: 195 км/ч (195 км/ч), разход на гориво: 5,0 – 4,9 литра/100 км (5,0 – 4,8 литра/100 км)*, СО2 емисии: 115 – 111 г/км (114 – 109 г/км)*.

MINI Cooper 3 врати: 100 кВт/136 к.с., 0 – 100 км/ч за 7,9 секунди (7,8 секунди), максимална скорост: 210 км/ч (210 км/ч), разход на гориво: 5,2 – 5,0 л/ 100 км (5,0 – 4,8 литра/100 км)*, СО2 емисии: 118 – 114 г/км (114 – 109 г/км)*.

MINI Cooper S 3 врати: 141 кВт/192 к.с., 0 – 100 км/ч за 6,8 секунди (6,7 секунди), максимална скорост: 235 км/ч (235 км/ч), разход на гориво: 6,1 – 6,0 л/100 км (5,3 – 5,2 л/100 км)*, СО2 емисии: 139 – 138 г/км (120 – 119 г/км)*.

MINI One D 3 врати: 70 кВт/95 к.с., 0 – 100 км/ч за 11,2 секунди, максимална скорост: 190 км/ч, разход на гориво: 3,9 – 3,8 литра/100 км*, СО2 емисии: 102 – 99 г/км*.

MINI Cooper D 3 врати: 85 кВт/116 к.с., 0 – 100 км/ч за 9,2 секунди (9,3 секунди), максимална скорост: 205 км/ч (204 км/ч), разход на гориво: 3,9 – 3,9 л/100 км (3,8 – 3,8 л/100 км)*, СО2 емисии: 103 – 102 г/км (100 – 99 г/км)*.

MINI Cooper SD 3 врати: 125 кВт/170 к.с., 0 – 100 км/ч за 7,2 секунди, максимална скорост: 225 км/ч, разход на гориво: 4,2 – 4,2 литра/100 км*, СО2 емисии: 111 – 110 г/км*.

 

*Данните за разхода на гориво и CO2 емисиите са измерени по метода VO (EU) 2007/715 в съответната му актуална версия. Данните са предварителни и се отнасят до автомобил с базово ниво на оборудване за Германия. Данните са в зависимост от избрания размер гуми, данните в скоби важат за автомобилите с автоматична трансмисия.

 

За новото MINI 5 врати също се предлагат четири бензинови и три дизелови двигателя:  

MINI One First 5 врати: 55 кВт/75 к.с., 0 – 100 км/ч за 13,4 секунди, максимална скорост: 172 км/ч, разход на гориво: 5,1 – 4,9 литра/100 км*, СО2 емисии: 116 – 112 г/км*.

MINI One 5 врати: 75 кВт/102 к.с., 0 – 100 км/ч за 10,3 секунди (10,5 секунди), максимална скорост: 192 км/ч (192 км/ч), разход на гориво: 5,1 – 4,9 литра/100 км (5,0 – 4,8 литра/100 км)*, СО2 емисии: 116 – 112 г/км (115 – 110 г/км)*.

MINI Cooper 5 врати: 100 кВт/136 к.с., 0 – 100 км/ч за 8,2 секунди (8,1 секунди), максимална скорост: 207 км/ч (207 км/ч), разход на гориво: 5,2 – 5,1 литра/100 км (5,0 – 4,8 литра/100 км)*, СО2 емисии: 120 – 116 г/км (115 – 110 г/км)*.

MINI Cooper S 5 врати: 141 кВт/192 к.с., 0 – 100 км/ч за 6,9 секунди (6,8 секунди), максимална скорост: 235 км/ч (235 км/ч), разход на гориво: 6,3 – 6,2 литра/100 км (5,4 – 5,4 литра/100 км)*, СО2 емисии: 143 – 141 г/км (124 – 123 г/км)*.

MINI One D 5 врати: 70 кВт/95 к.с., 0 – 100 км/ч за 11,6 секунди, максимална скорост: 187 км/ч, разход на гориво: 3,9 – 3,8 л/100 км*, СО2 емисии: 103 – 101 г/км*.

MINI Cooper D 5 врати: 85 кВт/116 к.с., 0 – 100 км/ч за 9,4 секунди (9,6 секунди), максимална скорост: 203 км/ч (202 км/ч), разход на гориво: 4,0 – 3,9 л/100 км (4,0 – 3,9 литра/100 км)*, СО2 емисии: 104 – 103 г/км (104 – 103 г/км)*.

MINI Cooper SD 5 врати: 125 кВт/170 к.с., 0 – 100 км/ч за 7,3 секунди, максимална скорост: 223 км/ч, разход на гориво: 4,2 – 4,2 литра/100 км*, СО2 емисии: 126 – 125 г/км*.

 

*Данните за разхода на гориво и CO2 емисиите са измерени по метода VO (EU) 2007/715 в съответната му актуална версия. Данните са предварителни и се отнасят до автомобил с базово ниво на оборудване за Германия. Данните са в зависимост от избрания размер гуми, данните в скоби важат за автомобилите с автоматична трансмисия.

 

Портфолиото от задвижвания за новото MINI Cabrio включва три бензинови и два дизелови двигателя:  

MINI One Cabrio: 75 кВт/102 к.с., 0 – 100 км/ч за 10,6 секунди, максимална скорост: 190 км/ч, разход на гориво: 5,2 – 5,0 литра/100 км*, СО2 емисии: 119 – 115 г/км*.

MINI Cooper Cabrio: 100 кВт/136 к.с., 0 – 100 км/ч за 8,8 секунди (8,7 секунди), максимална скорост: 208 км/ч (206 км/ч), разход на гориво: 5,4 – 5,2 литра/100 км (5,4 – 5,2 литра/100 км)*, СО2 емисии: 123 – 119 г/км (123 – 118 г/км)*.

MINI Cooper S Cabrio: 141 кВт/192 к.с., 0 – 100 км/ч за 7,2 секунди (7,1 секунди), максимална скорост: 230 км/ч (230 км/ч), разход на гориво: 6,4 – 6,3 литра/100 км (5,6 – 5,5 литра/100 км)*, СО2 емисии: 146 – 144 г/км (127 – 126 г/км)*.

MINI Cooper D Cabrio: 85 кВт/116 к.с., 0 – 100 км/ч за 9,9 секунди (9,9 секунди), максимална скорост: 195 км/ч (195 км/ч), разход на гориво: 4,3 – 4,2 литра/100 км (4,3 – 4,1 литра/100 км)*, СО2 емисии: 112 – 111 г/км (113 – 109 г/км)*.

MINI Cooper SD Cabrio: 125 кВт/170 к.с., 0 – 100 км/ч за 7,7 секунди, максимална скорост: 218 км/ч, разход на гориво: 4,4 – 4,3 литра/100 км*, СО2 емисии: 115 – 114 г/км*.

 

*Данните за разхода на гориво и CO2 емисиите са измерени по метода VO (EU) 2007/715 в съответната му актуална версия. Данните са предварителни и се отнасят до автомобил с базово ниво на оборудване за Германия. Данните са в зависимост от избрания размер гуми, данните в скоби важат за автомобилите с автоматична трансмисия.

 

Нов волан с мултифункционални бутони и радио с 6,5-инчов цветен дисплей като серийно оборудване

Оформеният по нов начин сериен волан с три спици на MINI 3 врати, MINI 5 врати и MINI Cabrio вече включва и три мултифункционални бутона. От лявото поле за управление може да се активира Speed Limit Device за настройка на максималната скорост, отдясно се управляват аудио- и комуникационните функции. Като опция се предлагат спортен кожен волан, MINI Yours Sport кожен волан и John Cooper Works кожен волан.

Серийното оборудване е допълнено и от аудиосистема с 6,5-инчов цветен дисплей на централния уред и Bluetooth свързаност с мобилни телефони. В комбинация с опционалното радио MINI Visual Boost, както и с навигационна система контролният дисплей предлага и тъчскрийн функция.

Нови опции : телефония с безжично зареждане, проекция на логото на MINI

Сред иновативните допълнителни оборудвания за новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio е и опцията Телефония с безжично зареждане. Интегрираната в средния подлакътник поставка позволява безжичното зареждане на пригодени за това мобилни телефони. Оборудването включва и втори USB интерфейс в предната част на средната конзола.

Част от опционалният пакет MINI Excitement е и проекцията на логото на MINI от страната на водача. При отключване и заключване на автомобила новото лого на MINI се проектира от светлинен източник във външното огледало върху областта пред вратата и се вижда там за 20 секунди, както и постоянно при отворена врата. 

MINI Connected: уникално разнообразие от дигитални услуги н сегмента  

С новите функции на MINI Connected MINI предлага уникално за сегмента на малките автомобили разнообразие от дигитални услуги на премиум ниво. Новост са Real Time Traffic Information и автоматичното актуализиране на навигационните карти чрез мобилна връзка, личният Concierge Service и автомобилният интернет-портал MINI Online с новини, метеорологична информация или преглед на цените на горивата. Освен това като опция се предлага и подготовка за Apple CarPlay.

Новите услуги се предлагат по избор в три пакета. Опцията Connected Media включва дигитални Infotainment- предложения, които могат да бъдат ползвани с радиото MINI Visual Boost. С оборудването Connected Navigation навигационната система на MINI се превръща в свързана информационна централа. Пакетът Connected Navigation Plus включва всички функции на MINI Connected XL. 

С личния асистент за мобилност MINI Connected водачите и на новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio могат да интегрират напълно своят автомобил и своите планове за мобилността в дигиталното си всекидневие. MINI Connected App позволява свързаност с дигитални точки за достъп като смартфон или Smartwatch. MINI Connected например може да ползва въведените в смартфона данни в календара и контактите, за да планира маршрута на пътуването и на базата на данните за трафика в реално време да определи идеалният момент за потеглянето.  Функцията Send to Car позволява прехвърлянето на планираните маршрути в навигационната система на MINI. С Remote Services може да получи върху дигиталното си устройство не само информация за местоположението на автомобила и нивото на горивото в резервоара, както и други данни за статуса му, но и да активира светлинния клаксон, звуковия сигнал, вентилацията, както и заключването и отключването на вратите.

Интелигентната свързаност на MINI се извършва чрез интегрирана в автомобила SIM карта, която вече отговаря на стандарта за мобилна връзка 4G. Тя позволява и ползването на MINI Teleservices, както и на интелигентното аварийно телефонно обаждане с автоматична локализация и разпознаване на тежестта на инцидента.

Сред предлаганите за пръв път за новото MINI 3 врати, новото MINI 5 врати и новото MINI Cabrio услуги е и MINI Find Mate. Тя включва така наречени тагове с функция за безжична локализация, които могат да бъдат закрепени на често ползвани предмети и принадлежности при пътуване като чанти, куфари, връзки с ключове или раници. Тяхното разположение може да се определи в MINI Connected App не само на бордовия монитор, но и на смартфона. По този начин MINI Find Mate предотвратява загубването или забравянето на личните вещи.

 

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

 

 --

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.