Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 2 Актив Турър. Новото BMW Серия 2 Гран Турър

BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър предлагат разточителен простор, комбиниран с гъвкавост, висок комфорт и типичните за марката динамични характеристики. Оборудвани с най -новото поколение двигатели, модернизираните премиум компактни модели на BMW в сегмента на Sports Activity Tourer (SAT) ще бъдат въведени на пазара през март 2018 г.

F45
·
F46
·
BMW iPerformance Automobiles
·
225xe iPerformance
·
Серия 2
·
Active Tourer
·
Gran Tourer
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~170,49 KB)
  
Photos(98x, ~775,78 MB)
  
Videos(1x, ~150,04 MB)

Ново поколение двигатели за по-висока ефективност.

Адаптивни LED фарове с разширени функции (опция).

LED фарове за мъгла с нов дизайн (опция).

Предна броня с нов дизайн.

По-голяма бъбрековидна радиаторна решетка на BMW за по-силно присъствие.

Задна броня с нов дизайн.

Двойни ауспухови накрайници с диаметър 90 мм за всички четирицилиндрови двигатели.

 

Предна броня с нов дизайн за Модел M Sport.

Задна броня с нов дизайн за Модел M Sport.

Ново арматурно табло с Black Panel дизайн.

BMW ConnectedDrive с най-актуалните Infotainment предложения.

Три нови тапицерии на седалките (два варианта текстил/Sensatec и кожа Mokka).

Нов електронен селектор на трансмисията за седемстепенната скоростна кутия Steptronic с два съединителя и за осемстепенната трансмисия Steptronic.

Подобрена повърхност на седалките, включени в базовото оборудване за по-висок комфорт.

Два нови цвята на лаковото покритие: Jucaro Beige, Sunset Orange.

Шест нови модела джанти.

 

 

• Модернизираните модели на BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър ще бъдат въведени на пазара през март 2018 година. Между 2014 и 2017 година от първия Sports Activity Tourer (SAT) на BMW в премиум компактния клас са продадени над 380 000 екземпляра. Това превръща моделните семейства с функционална пространствена концепция в бестселърите на марката. Най-големият пазар е Германия, следван от Китай и Великобритания. Висок дял на привличане на нови клиенти, над 70 % от купувачите са нови клиенти на марката BMW. 

• Новата визия на предната част с по-широк, преминаващ през цялата предница въздухозаборник и по-представителна бъбрековидна радиаторна решетка подчертава по-спортното и елегантно излъчване. Задната броня с нов дизайн и по-големи ауспухови накрайници (двойни при всички модели с четирицилиндрови двигатели) подчертава широчината на автомобила. Особено динамичен дизайн за BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър с новия М спортен пакет. 

• Двете нови лакови покрития на каросерията (Jucaro Beige и Sunset Orange), както и шестте нови модела алуминиеви джанти с размери 17, 18 и 19 инча разширяват възможностите за индивидуализиране. Ексклузивните материали и новите тапицерии на седалките текстил/ Sensatec и кожа облагородяват интериора. Освен това нов, електронен селектор на трансмисията за автомобилите със седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя или осемстепенната трансмисия Steptronic. 

• Нов светлинен дизайн при опционалните LED и Адаптивните LED фарове с незаслепяващи дълги светлини. Познатата визия на двойните кръгли фарове е шестоъгълна и изглежда още по-модерна и ярка. Друга новост: дизайнът на опционалните LED фарове за мъгла.

• Бензиновите и дизеловите двигатели от най-ново поколение с всеобхватни модификации за повишаване на ефективността, например при коляновия вал, топлинното управление, задвижването на клапаните или свръхпълненето. Мощност при BMW Серия 2 Актив Турър между 80 кВт/ 109 к.с. и 170 кВт/ 231 к.с., при BMW Серия 2 Гран Турър от 80 кВт/ 109 к.с. до 141 кВт/ 192 к.с. Средният разход на гориво на новото семейство двигатели на BMW EfficientDynamics е между 6,4 и 4,3 л/100 км, което отговаря на СО2 емисии от 147–112 г/км*. 

• За пречистване на отработените газове от март 2018 година всички дизелови двигатели ще бъдат оборудвани с дизелов филтър за твърди частици, NOX капацитивен катализатор и SCR система (Selective Catalytic Reduction), която ефективно понижава азотните оксиди в отработените газове чрез впръскване на (AdBlue). Всички четирицилиндрови дизелови двигатели вече са оборудвани с по два турбокомпресора с технология BMW TwinPower Turbo. 

• Plug-in хибридът BMW 225xe iPerformance Актив Турър с 45 километра електрически пробег, системна мощност 224 к.с. и среден разход на гориво от 2,5-2,3 л/ 100 км, което отговаря на СО2 емисии от 57-52 г/км**. 

• За пръв път при тези моделни семейства се предлага седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя, както и осемстепенна трансмисия Steptronic и механична шестстепенна скоростна кутия. 220i серийно се оборудва със седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя, моделите 225i xDrive и 220d с осемстепенна трансмисия Steptronic. 

• Иновативна концепция за управление със система iDrive от най-ново поколение (още от юли 2017 г.). Опционални навигационни системи с 6,5- или 8,8-инчов тъчскрийн, гласово управление и iDrive управление с тъчфункция. 

• Най-високо ниво на свързаност с BMW ConnectedDrive Services (още от юли 2017 г.). Real Time Traffic Information (RTTI), Time-to-Leave функция и Share Destination чрез приложение, предлагат се интернет, календар, както и функция Microsoft Exchange за обмяна на имейли, въвеждания в календара и списъка с контакти. Интеграцията на смартфони се облекчава от Apple CarPlay, освен това възможност за индуктивно зареждане на съвместими мобилни телефони и WLAN-Hotspot за до 10 крайни устройства. 

• Всеобхватна гама от асистиращи системи, например Адаптивен контрол на скоростта при скорост 0 - 140 км/ч или Асистент за задръствания, който до скорост от 60 км/ч автоматично поддържа лентата; двете асистиращи системи са част от опционалния пакет Асистент за шофиране Plus.

*Данните за разхода на гориво, CO2 емисиите и пробега са измерени по метода VO (EU) 2007/715 в съответната му актуална версия. **Данните за разхода на гориво са измерени на базата на WLTP.

. ***Данните са измерени на базата на NEDC

.Данните за разхода на гориво, CO2 емисиите и пробега са измерени по метода VO (EU) 2007/715 в съответната му актуална версия. Данните са предварителни и се отнасят до автомобил с базово ниво на оборудване за Германия, разликите са в зависимост от избраните размери джанти и гуми. Данните за автомобилите, означени с (**), вече са установени на базата на новия закон WLTP и за сравнимост са преизчислени към NEDC. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на CO2, могат да са различни от указаните тук данни. CO2 спецификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV и са базирани на разхода на гориво и стойностите на CO2 според европейския цикъл за движение NEDC за този тип автомобил.

Повече информация за официалния разход на гориво, официалните емисии на CO2 и разхода на електроенергия на новите леки автомобили можете да получите от брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2016 г. BMW Group е реализирала приблизително 2.367 млн. автомобила и над 145 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.