Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW Group с най-добър месец януари в историята си

Продажбите нарастват във всички основни региони +++ Общите доставки на BMW Group с ръст 3.8% до 169 538 превозни средства +++ Продажбите на марката BMW се увеличават с 3.4% до 148 400 автомобила +++ Реализацията на MINI расте със 7.0% до 20 929 автомобила +++ BMW Серия 5 Седан бележи скок от 39.6% +++ Доставките на електрифицирани автомобили от BMW Group с ръст от 36.7% +++

Корпоративни
·
Корпоративни финанси, факти и цифри
·
Продажби и маркетинг
·
Sales Worldwide
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~135,57 KB)
  
Photos(1x, ~5,09 MB)

След седем поредни години на рекорди в продажбите, най-успешният производител на премиум автомобили започва 2018 г. с пореден рекорд: доставките на BMW Group в първия месец на годината са повече от всеки друг месец януари в историята на компанията. На клиенти са предадени 169 538 автомобила от премиум марките BMW, MINI и Rolls-Royce, ръст от 3,8% в сравнение със същия месец на 2017 г.

“Осъществяваме най-мащабната моделна офанзива в историята на компанията и предложенията ни ще продължат да се увеличават в рамките на годината, като това ще се отразява на търговските ни резултати,” коментира Питър Нота, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за Продажби и марката BMW. “Доставките на новото BMW Серия 5 Седан, например нарастват с 40%, а с въвеждането на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо реализацията на Серия 6, в рамките на месеца, е повече от удвоена. С въвеждането на нови вълнуващи модели, като първото BMW X2 и увеличаване на наличностите и модификациите на BMW X3 във втората половина на годината, уверен съм, че този рекорден месец е само началото на поредна рекордна година”, продължава Нота. 

След като достави над 100 000 електрифицирани автомобила през 2017 г., BMW Group се стреми да доразвие този успех и през настоящата година цели реализация на 140 000 електрифицирани автомобила, като по този начин планира да задържи водещата си позиция при премиум електрически / plug-in хибридни превозни средства. С постигнат ръст от 36.7% при продажбите на BMW i, BMW iPerformance и MINI Electric, в сравнение с януари миналата година, тази цел изглежда съвсем постижима. В световен план  през януари 7155 клиенти са получили своите премиум електрифицирани автомобили от BMW Group. Повече от една четвърт от всички доставки на BMW и MINI в търговския регион Скандинавия, са били електрифицирани. Сред много силните пазари са Великобритания / Ирландия, където електрифицираните превозни средства достигат 11,1% от общите продажби на BMW и MINI и САЩ, където делът на електрифицираните продажби е 5,2%.

 

Подробна информация за търговското представяне на BMW Group през месец януари 2018 г., на английски език, е публикувана в документа за изтегляне.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.