Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW по време на 88то Международното автомобилно изложение Женева 2018

Световна премиера: Новото BMW X4+++ Европейска премиера: първото BMW X2+++Европейска премиера: новото BMW M3 CS+++Европейска премиера: BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър+++ Европейска премиера: новото BMW i8 Роудстър и новото BMW i8 Купе+++Успешна равносметка BMW i, иновативни концепции за зареждане

G02
·
F39
·
F80
·
F46 LCI
·
F45 LCI
·
I12 LCI
·
I15
·
Купе
·
X4
·
X2
·
Автомобили BMW M
·
M3
·
Серия 2
·
Gran Tourer
·
Active Tourer
·
BMW i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
·
BMW i8 Roadster
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~134,28 KB)
  
Photos(33x, ~248,13 MB)
  
Videos(4x, ~759,65 MB)

По време на Международното автомобилно изложение Женева 2018 BMW ще представи множество нови модели в различни автомобилни сегменти, както и актуални технологични иновации. Представянето е под знака на реализирането на стратегията NUMBER ONE > NEXT, с която BMW Group набляга на областите електрическа мобилност, дигитализация и автономно шофиране, както и на разширяването на гамата в луксозния сегмент и на семейството на BMW X моделите. С представените в Женева автомобили BMW продължава мащабната си моделна офанзива и с това подчертава изключителната си позиция като производител на насочени към бъдещето, динамични и емоционални автомобили.

88-ото издание на международното автомобилно изложение на брега на Женевското езеро е сцена на световната премиера на новото поколение на BMW X4. Освен това от 8 до 18 март 2018 година публиката в Palexpo ще може да се наслади и на произведения в лимитирана серия специален модел BMW M3 CS (среден разход на гориво: 8,5 л/100 км; СО2 емисии: 198 г/км), на новото BMW Серия 2 Актив Турър и на новото BMW Серия 2 Гран Турър, както и на Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8 Roadster (среден разход на гориво: 2,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,5 кВтч/100 км; СО2 емисии: 46 г/км) и BMW i8 Купе (среден разход на гориво: 1,9 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,0 кВтч/100 км; СО2 емисии: 42 г/км). BMW ще представи и най-новите, разработени в рамките на BMW EfficientDynamics Next иновации за допълнително понижаване на разхода на гориво и на СО2 емисиите. 

Световна премиера: новото BMW X4

Новото BMW X4 е наследник на първото Sports Activity Coupé в премиум сегмента на средния клас, от което междувременно са продадени над 200 000 екземпляра по целия свят. Новото BMW X4 подчертава индивидуалния си характер със значително повишената динамика на управлението, индивидуалния, подчертаващ спортния характер външен дизайн, още по-фината премиум атмосфера в интериора, както и най-модерните асистиращи системи и технологии за свързаност. Освен това динамичното и екстравагантно излъчване на Sports Activity Coupé се допълва и от два BMW M Performance модела - BMW X4 xDrive М40i и BMW X4 xDrive М40d. С мощната си динамика и увереното излъчване на външния си дизайн новото BMW X4 поема ролята на изразителния атлет в рамките на семейството на BMW X моделите. Мощните и ефективни двигатели от последно поколение, специфичните за модела настройки на окачването, оптимизирането на теглото и аеродинамиката, ниският център на тежестта и балансираното в съотношение 50 : 50 разпределение на теглото между осите създават идеалните предпоставки за спортна радост от шофирането. Най-модерните асистиращи системи повишават комфорта и сигурността, актуалните услуги на BMW ConnectedDrive осигуряват напълно свързано изживяване при шофиране. 

Атрактивно и екстровертно: новото BMW X2

Другото ново попълнение в семейството на BMW X моделите също ще бъде представено на автомобилното изложение в Женева. Първото BMW X2 прави своя европейски дебют по време на едно от петте най-важни автомобилни изложения в света. Компактното Sports Activity Coupé впечатлява с индивидуалния си дизайн и спортните динамични характеристики. Типичната за BMW X моделите здравина е комбинирана с елегантни линии и характерни детайли като допълнителните емблеми на BMW на задните колони, които преди бяха типични за класическите купета на BMW. Бензиновите и дизеловите двигатели от най-ново поколение, новата седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя, респективно осемстепенна трансмисия Steptronic, както и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive осигуряват ефективна радост от шофирането по всякакви терени. Освен това като опция се предлагат най-новите BMW ConnectedDrive Services и модерни асистиращи системи като BMW Head-Up дисплей за проектиране на важни за пътуването информации върху предното стъкло.  

Динамично, емоционално, строго лимитирано: новото BMW M3 CS

BMW M GmbH продължава традициите на своите ексклузивни специални модели на базата на BMW M3. Новото BMW M3 CS, което също празнува премиера за Европа, изразява своя вдъхновен от моторните спортове характер със специфична техника на задвижването и окачването, както и с индивидуални дизайнерски елементи. Мощният седан с четири врати предлага въодушевяваща комбинация между динамика, емоции и пригодност за всекидневието. Изключителните динамични характеристики се осигуряват от редови шестцилиндров двигател с технология BMW M TwinPower Turbo, чиято мощност е повишена спрямо BMW M3 с пакет Competition със 7 кВт/ 10 к.с. до 338 кВт/ 460 к.с.  Със серийния M Driver’s пакет електронно ограничената максимална скорост на  BMW M3 CS е 280 км/ч. Специалният модел ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,9 сек. Серийното оборудване включва и седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя M DCT) с Drivelogic, Адаптивно М окачване и разработените специално за състезателната писта гуми Cup. Новото BMW M3 CS ще бъде произведено в серия лимитирана до 1 200 екземпляра. 

Функционална пространствена концепция, спортен характер: новото BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър

BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър продължават да пишат своята история на успеха в сегмента на Sports Activity Tourer с прецизно модифицирания си дизайн, свежите акценти в интериора и всеобхватно обновеното задвижване. Те също се представят за пръв път в Европа. Повече от всякога премиум компактните модели се отличават с неподражаемата си комбинация между пространствена функционалност, комфорт и типичния за марката спортен дух. Най-впечатляващият елемент в екстериора е значително по-голямата бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, която осигурява още по-силно присъствие и на двата модела. По-широките серийни седалки и новите тапицерии осигуряват по-висок комфорт и индивидуалност в интериора. С новото поколение бензинови и дизелови двигатели се повишава и ефективността и радостта от шофирането. За новото BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър  се предлага широка гама от три- и четири-цилиндрови двигатели. Уникалният в този сегмент Plug-in хибриден модел  BMW 225xe iPerformance Актив Турър (среден разход на гориво: 2,5 – 2,3 л/100 км; среден разход на електроенергия: 13,7 – 13,4 кВтч/100 км; СО2 емисии: 57 – 52 г/км) позволява чисто електрическо шофиране с пробег до 45 км. 

Спортни автомобили от ново поколение: новото BMW i8 Роудстър и новото BMW i8 Купе

Историята на успеха на BMW i8 ще бъде обогатена с още една вдъхновяваща глава. При новото BMW i8 Роудстър на динамиката и иновативната задвижваща концепция на най-продаваният Plug-in хибриден спортен автомобил на света вече се комбинира с радостта от шофирането под открито небе. При отворен мек покрив чисто електрическото задвижване се превръща в едно ново изживяване на чистата свобода и устойчивата радост от шофирането. Освен това откритият двуместен автомобил въодушевява и с индивидуалната интерпретация на дизайна, разработен за BMW i8. „Крилатите“ врати без рамки с нова концепция, както и рамката на предното стъкло и страничните прагове са изработени от CFRP. Изключително здравият високотехнологичен материал повишава здравината на каросерията и защитата на пътниците на BMW i8 Роудстър. В комбинация с множество други технически решения за олекотяване на конструкцията той позволява наложеното заради концепцията повишение на теглото спрямо BMW i8 Купе да е изключително ниско. С теглото си от 1 595 кг BMW i8 Роудстър тежи само 60 кг повече от купето. Благодарение на модернизираната технология BMW eDrive както в новото BMW i8 Роудстър, така и в новото BMW i8 Купе радостта от почти безшумната мобилност при нулеви локални емисии е още по-интензивна. Оптимизираната високоволтова батерия позволява още по-често и по-дълго да ползвате онези фази на задвижването, при които то се осигурява само и единствено от електромотора. Освен това тя позволява и увеличаване на мощността на електромотора с  9 кВт/ 12 к.с. до 105 кВт/ 143 к.с. Системната мощност, генерирана съвместно с трицилиндровия бензинов двигател, вече е 275 кВт/ 374 к.с. Благодарение на нея новото BMW i8 Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек., а новото BMW i8 Роудстър за 4,6 сек. 

Успешна равносметка за BMW i: лидерска позиция в света по отношение на електрическата мобилност

BMW i като марка на BMW Group заема солидна позиция, в световен мащаб, в лидерската група на водещите доставчици на електрическа мобилност. През 2017 година за пръв път в рамките на една година са реализирани над 100 000 електрифицирани автомобила от марките BMW i, BMW iPerformance и MINI с чисто електрическо респективно Plug-in хибридно задвижване. В Европа BMW Group постига дял от 21 % при регистрациите на електрифицирани автомобили, което превръща компанията в пазарен лидер в този сегмент. В глобален мащаб пазарният дял на BMW Group е 10 %, което също означава споделено първо място в статистиките на продажбите. В сегмента на електрифицирани аввтомобили в Европа и по целия свят BMW Group има вече над 3 пъти по-висок пазарен дял, отколкото при традиционните модели. По този начин компанията има свръхпропорционален дял на растящия пазар на електрическата мобилност. В рамките на стратегията NUMBER ONE > NEXT BMW Group последователно ще разширява гамата си от електрифицирани автомобили. През 2025 година BMW ще предлага по целия свят 25 напълно или частично електрически модели. Освен това марката BMW i затвърждава своята изключителна позиция на системен доставчик на електрическа мобилност. Високоволтовите батерии на BMW i са все по-търсени и извън автомобилите, например за електрически задвижвания за лодки, лекотоварни автомобили или стационарни приложения. Освен това BMW i се ангажира и при изграждането на обществена инфраструктура за зареждане и при разработката на иновативни технологии за зареждане, като например BMW Wireless Charging, което през 2018 година ще се предлага за BMW 530e iPerformance.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.