Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

С УСТОЙЧИВО ЗАДВИЖВАНЕ ПО ПЪТЯ НА МЕЧТИТЕ: MINI COUNTRYMAN PANAMERICANA PLUG-IN ХИБРИД.

Ексклузивният вариант на MINI Cooper S E Countryman ALL4 стартира маратонско пътуване от Северна Америка до Огнена земя – електрическата мобилност завладява нов терен и допълнителни целеви групи – специално подготвеният автомобил е представен на New York International Auto Show 2018.

MINI Countryman
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,82 KB)
  
Photos(19x, ~75,48 MB)

Електрическата мобилност в стила на MINI завладява нови терени. А с първият Plug-In хибриден модел на британската премиум марка насочената към бъдещето задвижваща техника скоро ще достигне до съвсем нови територии и целеви групи по пътя на мечтите Panamericana. На New York International Auto Show (30 март до 8 април 2018 г.) MINI ще представи идеалният автомобил за маратонско пътуване от Северна Америка до Огнена земя. MINI Countryman Panamericana е създаден специално за екстремно предизвикателният маршрут. Допълнителните фарове, RunFlat гумите и багажникът на покрива за транспортиране на резервно колело подготвят компактния модел с 5 врати за това изключително пътуване. При това автомобилът отговаря на MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,3 - 2,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,0 – 13,2 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 52 – 49 г/км), което се квалифицира за приключението Panamericana като гъвкав маратонски спортист благодарение на мощността на двата си двигателя. 

Трите екземпляра MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид ще поемат по интерконтиненталното трасе на най-дългата в света пътна връзка Север-юг. С това те ще докажат както надеждността, така и пригодността за дълги пътувания на Plug-In хибридното задвижване на MINI Cooper S E Countryman ALL4. С тази ефектна акция MINI ще привлече вниманието към електрифицираното задвижване и в други държави, в които осъзнаването на устойчивата мобилност се събужда бавно, но които в същото време по особен начин са засегнати от последиците от климатичните промени. Plug-In хибридното задвижване на MINI Cooper S E Countryman ALL4 има ефективен и постижим независимо от градските инфраструктури принос за безпроблемно понижаване на СО2 емисиите при движение в градски условия. С пробега си от до 40 километра то може да се придвижва чисто електрически и на по-дълги отсечки извън границите на града. Интелигентно съгласуваното взаимодействие на електрическото задвижване с двигателя с вътрешно горене комбинира възможността за шофиране с нулеви локални емисии с познатата свобода от големия пробег при автомобилите с конвенционално задвижване, който осигурява типичната за MINI радост от шофирането дори и при пътуванията по международни магистрали като  Panamericana. 

Panamericana, която според областта и езика е позната и като Pan-American Highway, Ruta Panamericana или Interamericana, свързва американският щат Аляска с Огнена земя в Аржентина, като дължината й между най-северната и най-южната точка е около 25 750 километра. Както в Северна, така и в Южна Америка Panamericana включва и множество отклонения и алтернативни маршрути, така че пълната дължина е над 48 000 километра. В граничната зона между Панама и Колумбия за продължаване на пътуването е необходимо транспортиране с кораб, тъй като първоначално планираната отсечка от около 90 километра не е завършена с цел запазване на местната тропическа гора. Пътуването историческия път-мечта води и през най-различни климатични зони, през гъста джунгла и много тежки високопланински проходи. Освен добре изградени скоростни шосета маршрутът, който трябва да преодолеят трите MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид, включва и участъци с макадам и тесни планински пътища. За всеобхватните и всестранни таланти на първият Plug-In хибриден модел на британската марка освен задвижващата техника на електрифицирания вариант на модела допринася и автомобилната концепция на MINI Countryman. MINI Cooper S E Countryman ALL4 предлага пет пълноценни места за седене, разточително голям багажник и висок комфорт, които осигуряват типичната за марката радост от шофирането дори и извън границите на града. Двата му двигателя генерират обща системна мощност от 165 кВт/ 224 к.с. Освен това прецизно управляваното взаимодействие между задвижването на предните колела от двигателя с вътрешно горене и на задните колела от електромотора осигурява и интелигентно задвижване на четирите колела. То ще гарантира уверена радост от шофирането по наводнените пътни настилки, покритите с пясък и чакъл отсечки, както и по заснежените планински пътища, които са част от маршрута на трите MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид.

 

Информация за пътуването ще бъде налична на MINI News Instagram Channel на адрес www.instagram.com/mini.news.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

 

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

 През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

 Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
Wed Jan 16 10:16:00 CET 2019
F39
Технически данни, спецификации
Спецификации на новото MINI Countryman, валидни от май 2017 г.
Tue May 16 23:50:00 CEST 2017
Технически данни, спецификации
Технически спецификации на MINI Clubman, валидни от януари 2017 г.
Wed Feb 01 07:55:40 CET 2017
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.