Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

ПЪРВОТО BMW X2. Атрактивно, вълнуващо, екстровертно

Актуализирана продуктова информация и снимки от мястото на събитието от първия медиен тест в България на новото BMW X2.

F39
·
X2
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~978,39 KB)
  
Photos(80x, ~167,39 MB)

Атрактивно, вълнуващо, екстровертно: от началото на март 2018 г. дилърите на BMW предлагат първото BMW X2 (среден разход на гориво: 6,3 – 4,5 л/ 100 км; CO2  емисии: 144 – 118 г/км*). С дизайн подчертаващ стремежът към ярка индивидуалност и спортни настройки на окачването BMW X2 измества границите, разчупва стереотипите и внася едно напълно ново измерение на радостта от шофирането в сегмента. Новото BMW X2 е насочено преди всичко към млада и с младежки дух целева група, която живее в големия град, води активен живот и в същото време е перфектно свързана с дигиталния свят. Група, която иска да демонстрира собствения си характер на пътя с един емоционален автомобил. 

Дизайнът: индивидуален характер

Независимо от перспективата: BMW X2 винаги е в перфектна форма. То стои на пътя като добре трениран атлет – и  при това комбинира здравите гени на типичен BMW X модел с елегантния спортен дух на купе. Това от една страна си личи от леко правоъгълните арки на калниците, характерните ауспухови накрайници и подчертаните странични прагове, а от друга – от елегантната линия на покрива, устремените напред линии и ниската графика на прозорците.

При това BMW X2 винаги остава вярно на себе си. То е един много индивидуален автомобил, който приятно изпъква на фона на другите автомобили. Нови и предлагани за пръв път като опция са моделите M Sport X и M Sport. С тях характерът на BMW X2 може да бъде оформен още по-индивидуално. 

Особено силно впечатление правят два дизайнерски елемента: при BMW X2 двойната бъбрековидна радиаторна решетка на BMW е с обърната трапецовидна форма и се разширява в долната си част. Подобна визия се предлага за пръв път при модерно BMW. Допълнителната емблема на BMW на задната колона цитира един любим детайл на класическите купета на BMW като 2000 CS и 3.0 CSL и подсказва дискретно за спортните гени на BMW X2. 

Динамика с мощ и ефективност.

BMW TwinTurbo пренасят тези гени до пътя по познатия динамичен начин. Към наличните при старта на продажбите три варианта: BMW X2 xDrive20i със 141 кВт (192 к.с.) (среден разход на гориво: 5,9 – 5,5 л/100 км; CO2 емисии: 134 – 126 г/км)*, както и дизеловите модели X2 xDrive20d със 140 кВт (190 к.с.) (среден разход на гориво: 4,8 – 4,6 л/100 км; CO2 емисии: 126 – 121 г/км)* и X2 xDrive25d със 170 кВт (231 к.с.) (среден разход на гориво: 5,3 – 5,1 л/100 км; CO2  емисии: 139 – 133 г/км)* вече се предлагат и трицилиндровото X2 sDrive18i, както и четирицилиндровите X2 xDrive20i, X2 sDrive18d и X2 xDrive18d. 

Високата пъргавина и динамика на агрегатите на BMW се пренася до пътя от спортното окачване. Моделите M Sport и M Sport X серийно са оборудвани с М спортно окачване с по-стегнати характеристики на пружините и амортисьорите, както и снижено окачване, което се предлага по желание за BMW X2. С опционалния Динамичен контрол на амортисьорите включително снижаване на каросерията с 10 мм настройките на окачването могат да бъдат контролирани още по-индивидуално. 

Оборудването: модерно и стилно.

Дори и при серийното оборудване водачът бива посрещнат от първокласно качество. Интериорът на моделите M Sport и M Sport X е с висококачествена комбинирана тапицерия текстил Micro Hexagon anthracite/Alcantara с контрастни шевове на арматурното табло и средната конзола. Сериен акцент са и комбинацията от уреди и големите дисплеи, които визуално подсказват за дигиталната компетентност на BMW. Тя, в комбинация с интеграцията на BMW Connected и BMW ConnectedDrive Services, позволява на водача да ползва и двете системи в BMW X2. Като опция се предлага и пълноцветният BMW Head-Up дисплей. 

BMW X2 предлага на водача най-актуалните технологии и по отношение на асистиращите системи. Така например асистентът за задръствания облекчава водача при уморителните Stop-and-Go пътувания в натоварения трафик по магистралите. Той е част от опционалния Асистент за шофиране Plus, който включва редица работещи с камери асистиращи системи. Асистентът за паркиране също облекчава живота на водача на BMW X2. Той разпознава самостоятелно подходящите паркоместа и по желание паркира автомобила автоматично в паркоместата, разположени успоредно на пътното платно. 

BMW X2 се предлага във всички дилърства на BMW в България – Ауто Бавария, София, М Кар София, М Кар Пловдив, Бова Кар, М Кар Варна или М Кар Плевен на цена от 64 100 лв. с вкл. ДДС.

 

* Разходът на гориво е измерен ЕС тестовия цикъл и е в зависимост от избрания размер гуми.  

** Данните за разхода на гориво са предварителни и са измерени при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми.  

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
Wed Jan 16 10:16:00 CET 2019
F39
Технически данни, спецификации
Спецификации на новото MINI Countryman, валидни от май 2017 г.
Tue May 16 23:50:00 CEST 2017
Технически данни, спецификации
Технически спецификации на MINI Clubman, валидни от януари 2017 г.
Wed Feb 01 07:55:40 CET 2017
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.