Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW M5 Competition.

Новото BMW M5 Competition (среден разход на гориво: 10,8 л/100 км; СО2 емисии: 246 – 243 г/км)* поставя нови стандарти по отношение на динамиката, пъргавината и прецизността в своя сегмент. Повишената спрямо новото BMW M5 с 19 кВт/25 к.с. до 460 кВт/625 к.с. мощност, още по-спонтанните реакции и специфичните настройки на окачването гарантират изживяване от шофирането, което винаги е вдъхновено от моторните спортове.

F90
·
Автомобили BMW M
·
M5
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(22x, ~118,04 MB)

Цвят BMW Individual Frozen Dark Silver – сив металик

Бъбрековидна радиаторна решетка High gloss black

Ексклузивни ковани 20-инчови алуминиеви джанти

Kорпуси на страничните огледала High gloss black

Дръжки на вратите в цвета на каросерията

Вентилационни отвори на калниците High gloss black

Опционален надпис „M5 Competition“

 

High Performance V8 двигател с технология M TwinPower Turbo

460 кВт/ 625 к.с. при 6 000 – 6 700 об/мин

750 Нм при 1 800 – 5 800 об/мин

Заден спойлер High gloss black

Черна емблема „M5 Competition“

Дифузьор на задната броня High gloss black

Спортна изпускателна система с черни ауспухови накрайници

 

Оптимизирана динамика на управлението

Модифицирано и снижено окачване

М предпазни колани

Кожена тапицерия с разширен обхват Merino Aragon

 

Декоративна лайстна със структура Aluminium Carbon в тъмен хром

 

• BMW M GmbH подсилва характера на вдъхновения от моторните спортове High Performance седан BMW M5 с един още по-мощен модел. Новото BMW M5 Competition (среден разход на гориво: 10,8 л/100 км; СО2 емисии: 246 – 243 г/км) постига нови рекорди по отношение на динамиката в своя сегмент. 

• С въвеждането на пазара на новото BMW M5 Competition се налага и една нова продуктова категория. В бъдеще BMW M GmbH ще предлага най-мощните варианти на своите High Performance автомобили като самостоятелни модели. Новият статус взима под внимание индивидуалният характер на BMW M5 Competition. С това започва най-новата глава в една история на успеха, която се продължава последователно с конфигурирания специфично за модела пакет M Competition включително повишаване на мощността за актуалното BMW M5 и с ексклузивното BMW M5 Competition. 

• Новото BMW M5 Competition комбинира осезаема по всяко време атмосфера от моторните спортове и едно особено ексклузивно излъчване с типичната за BMW M автомобилите пригодност за всекидневието. Повишената спрямо новото BMW M5 с 19 кВт/ 25 к.с. до 460 кВт/ 625 к.с. мощност, още по-спонтанните реакции и специфичните настройки на окачването осигуряват максимална динамика, пъргавина и прецизност. 

• Модернизираният специфично за модела V8 двигател с работен обем 4,4 литра и технология M TwinPower Turbo разгръща максимален въртящ момент от 750 Нм в още по-широк оборотен диапазон от 1 800 до 5 800 об/мин. 

• Тягата на двигателя позволява на новото BMW M5 Competition да постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди. Скорост 200 км/ч от място се постига за 10,8 секунди. 

• Звукът на серийната M спортна изпускателна система може да се повлиява успоредно с характеристиките на двигателя с натискане на бутон. В допълнение към това чрез бутона M Sound Control водачът може да активира подчертано дискретна звукова картина на двигателя. 

• Специфичните за модела тампони на двигателя с по-висока твърдост на новото BMW M5 Competition осигуряват значително по-стегнато свързване на двигателя със структурата на автомобила. Това се отразява осезаемо на реакциите на автомобила, спонтанността при завиване и на изживяването от звука на двигателя в интериора. 

• Пренасянето на мощността е поверено на осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Освен това новото BMW M5 Competition се оборудва със специфично за М задвижване на четирите колела M xDrive и Активен М диференциал на задната ос. Централно управляваното взаимодействие на двете системи оптимизира сцеплението, пъргавината и стабилността по курса. 

• Системата M xDrive, която подава повече мощност към задните колела, осигурява идеалните предпоставки за едно интензивно изживяване от динамиката. Освен това в новото BMW M5 Competition освен M Dynamic Mode на разположение са и три режима, оптимизирани за шофиране по състезателна писта: 4WD, 4WD Sport и 2WD с чисто задно задвижване и деактивирана система за стабилност DSC. 

• Окачването, което е прецизно настроено към мощностната характеристика на двигателя, гарантира прецизно контролируема управляемост дори и в граничен режим. Сред специфичните за модела особености са снижаването на каросерията със 7 мм, индивидуалната хидравлика на амортисьорите и по-твърдите пружини, по-големият ъгъл на страничен наклон на предната ос, както и модифицираните носачи и стабилизатори на задната ос. Освен това серийното оборудване на новото BMW M5 Competition включва и ексклузивни, ковани 20-инчови М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос. 

• Изразителните дизайнерски елементи подчертават ексклузивността на новото BMW M5 Competition. В допълнение към BMW Individual High Gloss Shadow Line гланцирано черни са рамката на бъбрековидната радиаторна решетка, декоративните решетки на типичните за М хриле, задният спойлер и корпусите на външните огледала. Черната емблема „M5“ на капака на багажника е допълнена с надпис „Competition“. 

• Индивидуалната атмосфера в интериора на новото BMW M5 Competition се осигурява от черните предпазни колани с дискретни ленти в цветовете на BMW M GmbH и специфичните за модела стелки. При стартиране на автомобила на арматурното табло се изобразява надпис „M Competition“.

 

 

* Данните за разхода на гориво са предварителни и са измерени при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер джанти и гуми.  

* Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване. 

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните за автомобилите, означени с ( * ), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.
СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СОемисиите на NEDC.
Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СОемисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
Wed Jan 16 10:16:00 CET 2019
F39
Технически данни, спецификации
Спецификации на новото MINI Countryman, валидни от май 2017 г.
Tue May 16 23:50:00 CEST 2017
Технически данни, спецификации
Технически спецификации на MINI Clubman, валидни от януари 2017 г.
Wed Feb 01 07:55:40 CET 2017
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.