Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Z4: зелена светлина за чистата радост от шофирането.

Тестове на динамиката на управлението на тестовия полигон на BMW в Мирамас, Южна Франция, дават важна информация за динамичните качества на новия роудстър.

 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(43x, ~133,69 MB)
  
Videos(1x, ~1,13 GB)

Дълъг преден капак, къси надвеси, нисък център на тежестта, текстилен гюрук: спортният двуместен автомобил, който прави обиколки по тестовия полигон на BMW в Мирамас, Южна Франция, още на пръв поглед се разпознава като истински роудстър. При тестовете на динамиката на управлението на силно маскиран прототип новото BMW Z4 преминава през поредния и особено важен етап по пътя към серийното производство. Те дават важна информация за динамичните качества на новия модел, който скоро ще въодушевява и по обществените пътища с неподправените си роудстър-характеристики, чистата радост от шофирането и вдъхновяващ спортен дух. Тестовете на Autodrome de Miramas са фокусирани върху фините настройки на всички системи на задвижването и окачването, които създават предпоставките за спортното изживяване при шофиране на новото BMW Z4.

BMW Z4 M40i е олицетворение на най-интензивната форма на новата роудстър-динамика. Новият, екстремно мощен редови шестцилиндров двигател, сниженото спортно окачване с амортисьори с електронно управление, новоразработеното предно окачване, М алуминиевите джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос, М спортната спирачна система и блокажът на задния диференциал с електронно управление създават цялостен пакет, с който BMW M Performance моделът поставя нови стандарти по отношение на радостта от шофирането в сегмента на роудстърите.

„Автомобилната концепция на новото BMW Z4 е насочена последователно към пъргавина и динамика на управлението“, казва Йос ван Ас, ръководител на отдел Развой на окачването. „Високата устойчивост на каросерията срещу усукване и много стегнатото свързване на окачването създават идеалните предпоставки за настройки, които осигуряват динамичните качества на истински спортен автомобил по отношение на прецизността на кормилното управление и надлъжното и страничното ускорение.

На тестовия полигон в Мирамас, както и на Северната отсечка на Нюрбургринг новото BMW Z4 има перфектните условия да докаже своя потенциал по отношение на динамиката на управлението. Това съоръжение, което от над 30 години се ползва за разработване и изпитания на нови модели, включва дълъг асфалтов овал и магистрален пръстен за високоскоростни тестове, слаломни серпентини и кръгови движения, както и участъци за оценка на управляемостта и кръгови писти с най-различни пътни настилки. Там до най-дребните детайли се анализира и оптимизира поведението на роудстъра при ускорение, завиване и спиране. По кръговата писта, която се ползва за тестове и от BMW Motorsport, се правят финалните настройки на Адаптивното М окачване по отнощение на взаимодействието му с управлявания блокаж на задния диференциал.

В рамките на тестове новото BMW Z4 демонстрира ясно, че новият модел на роудстъра осигурява осезаемо повишаване на спортния дух. Свързаният със смяната на поколенията напредък, който е постигнат без понижаване на комфорта, проличава най-вече по отношение на пъргавата управляемост, спонтанността  и прецизността при промяна на посоката, както и динамичното ускорение на излизане от завои.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави. 

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители. 

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.