Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW Серия 3 Седан: бойно кръщение на „Зеления ад“.

По пътя към подготовката за серийното производство седмото поколение на успешния спортен седан на BMW преминава през тестове и настройка на динамиката на управлението, включително и по легендарната Северна отсечка на Нюрбургринг.

G20
·
Серия 3
·
Седан
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(36x, ~420,62 MB)
  
Videos(1x, ~113,81 MB)

В момента следващото поколение на BMW Серия 3 Седан преминава през решаващите етапи по своя път към готовност за серийно производство. За тестовете и настройка на динамиката на управлението е възможна само една писта: легендарната Северна отсечка на Нюрбургринг. Тестовете на „Зеленият ад“ по традиция служат като бойно кръщение за технологиите на задвижването и окачването на новоразработените модели на BMW. Там за маскираните прототипи на новото BMW Серия 3 Седан е подготвена особено разнообразна изпитателна програма. Защото с всеобхватната модернизация на окачването на колелата, пружините и амортисьорите, кормилното управление и спирачната система с всяка следваща обиколка по пистата конструкторите имат разнообразни възможности за оптимизиране на комфорта на возене и динамиката на ултимативния спортен седан в премиум сегмента на средния клас. Дори и само базовата концепция на модела с 4 врати показва до каква степен развойният процес е фокусиран върху повишения спортен дух. Центърът на тежестта на автомобила е с около 10 мм по-нисък в сравнение с предишния модел, разпределението на теглото между осите е балансирано хармонично в съотношение 50 : 50, без отчитане на допълнителното оборудване собственото тегло е понижено с до 55 кг. От друга страна, значително са повишени устойчивостта на каросерията срещу усукване и свързването на компонентите на окачването, които са от решаващо значение за настройките на кормилното управление и акустиката при шофиране. Пъргавината и прецизността на кормилното управление се повишават благодарение на значително разширените следи, повишените стойности на камбъра осигуряват допълнителен потенциал за максимална странична динамика.

В портфолиото от двигатели най-силно впечатлява основно модернизираният четирицилиндров бензинов двигател. Той е най-мощният четирицилиндров агрегат, монтиран някога в сериен модел на BMW. Въпреки това разходът му на гориво е по-нисък с около 5 % спрямо предишния двигател, за което допринася и допълнително модернизираната осемстепенна трансмисия Steptronic. Бензиновият филтър за твърди частици оптимизира емисиите на новия двигател, който вече отговаря на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Освен каросерията по-леки и по-здрави спрямо предишният модел са и предната и задната ос на новото BMW Серия 3 Седан. Благодарение на това е възможно кинематиката и еластокинематиката на окачването да бъдат насочени особено точно към уверени и в същото време спортни характеристики при шофиране. Акцентът при разработката на технологията на окачването на новото BMW Серия 3 Седан е неговата иновативна система на амортисьорите. Използваните за пръв път при модел на BMW амортисьори, работещи в зависимост от хода, реагират безстепенно и прогресивно в зависимост от съответния ход на окачването. По този начин е възможно особено нежно и прецизно неутрализиране на колебанията, възникващи при преминаване през неравности на пътното платно и при динамично движение по завои – идеалните предпоставки за един уникален баланс между спортен дух и комфорт на возене, който определя характера на новото BMW Серия 3 Седан. Много разнообразното трасе на Северната отсечка на Нюрбургринг бързо се доказва, като  идеалната локация за целенасочените фини настройки на взаимодействието на новата технология на амортисьорите с познатите компоненти на окачването. „Ние ползваме работещите в зависимост от хода амортисьори като активен елемент на настройките, за да може да гарантираме уверени пътни характеристики при всякакви условия“, каза Петер Ланген, ръководител на динамиката на управлението. „При малки ходове на окачването фините реакции на амортисьорите осигуряват комфортно гасене на колебанията. При преминаване през големи вълни по пътната настилка големите колебания на каросерията се контролират чрез по-високи амортизиращи сили.“

Работещите в зависимост от хода на окачването амортисьори са част от серийната технология на окачването на новото BMW Серия 3 Седан. Освен това със специфични настройки те са част и от М Спортното окачване, което включва и снижаване на каросерията с 10 мм, 18-инчови алуминиеви джанти и гуми с различен размер на предната и задната ос. Свързаното с това повишение на динамиката може да се усети по-интензивно от всякога. Увеличените с около 20 % спрямо серийното окачване амортизиращи сили при М Спортното окачване се усещат особено добре на Северната отсечка на Нюрбургринг. „По този начин разликата спрямо серийното окачване е много по-осезаема“, казва Петер Ланген. „Освен това ние осигурихме значително по-спортни характеристики на М Спортното окачване с по-твърди тампони и стабилизатори, по-стегнати пружини и допълнителни усилвания на каросерията.“ За допълнително увеличаване на динамичните характеристики

Новото М спортно окачване се предлага само в комбинация с Променливото спортно кормилно управление. В допълнение към зависимото от скоростта сервоусилване на кормилното управление Servotronic се осигурява променливо предавателно число на кормилното управление. За новото BMW Серия 3 Седан по нов начин е конфигурирано и Променливото спортно кормилно управление. То вече реагира значително по-прецизно и при леки движения на волана, без да е нервно при движение направо. Хармоничните настройки на кормилното управление се усещат както в дългите завои, така и при бързи последователни смени на посоката на движение. Линейното увеличение на силата за завъртане на волана и оптимизираната обратна връзка повишават прецизността при динамично шофиране по завои.

М Спортният диференциал доказва качествата си перфектно както на Северната отсечка на Нюрбургринг, така и на трасето за Grand Prix. Блокажът на задният диференциал с електронно управление на новото BMW Серия 3 Седан е свързан със системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) и осигурява ситуативно ограничаване на разликата между оборотите между вътрешното и външното за завоя задно колело. По този начин в зависимост от ситуацията на пътя може още в зародиш и без спирачни намеси да бъде повлияно както на недозавиването, така и на презавиването на автомобила. Активният блокаж на диференциала целенасочено разпределя мощността между задните колела. По този начин той предотвратява превъртането на колелото с по-ниско сцепление и осигурява неограниченото оползотворяване на мощността на двигателя за създаването на още по-спортна радост от шофирането. „За разлика от конвенционалните механични блокажи управляваният М Спортен диференциал може много повече от това само да оптимизира сцеплението“, казва Петер Ланген. „Освен динамиката на управлението в завои осезаемо се повишава и стабилността по курса, например при промени на динамичния център на тежестта. Така новото BMW Серия 3 Седан може да се управлява впечатляващо уверено и без усилия дори и при динамичен стил на шофиране.“ При спортните водачи активният блокаж на диференциала позволява значително по-високи стойности на страничното ускорение, както и осезаемо повишаване на динамиката при ускорение на излизане от завои. Освен това оптимизираната стабилност без спирачни намеси повишава и прецизността и точността по курса на новото BMW Серия 3 Седан.

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria;

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria; http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
Wed Jan 16 10:16:00 CET 2019
F39
Технически данни, спецификации
Спецификации на новото MINI Countryman, валидни от май 2017 г.
Tue May 16 23:50:00 CEST 2017
Технически данни, спецификации
Технически спецификации на MINI Clubman, валидни от януари 2017 г.
Wed Feb 01 07:55:40 CET 2017
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.