Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW X5 с предпремиерно представяне в България.

С над 2 милиона продажби, BMW X5 е най-продаваният SAV от висок клас в световен мащаб. Четвъртото поколение BMW X5 продължава да поставя стандарти по отношение на мощност, динамика и иновации.

G05
·
X5
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(3x, ~21,33 MB)

Новото BMW X5 продължава да поставя стандарти по отношение на мощност, динамика и иновации. В това се убедиха представителите на медиите по време на първото, предпремиерно представяне на BMW, с което два месеца преди премиерата на модела стартира кампанията за въвеждането на новия модел на българския пазар. Стартът на продажбите в България и Европа е на 24 ноември 2018 г.

Впечатляващи офроуд възможности и уверена динамика на всеки терен, комбинирани с премиум характеристики и динамичните възможности на едно BMW: с тази концепция преди близо 20 години BMW създава един напълно нов клас автомобили: Sports Activity Vehicle (SAV). Първият представител на класа е BMW X5. С това то се превръща в основателя на моделното семейство BMW Х и в същото време пазарен лидер в премиум сегмента на моделите с двойно задвижване. До днес от трите поколения на модела са продадени над 2,2 млн. екземпляра BMW X5.

С четвъртото си поколение моделът впечатлява със силно присъствие и иновативност. Като още при пръв поглед се забелязва новият дизайнерски език: внушителен, ясен и прецизен. Характерни за новия дизайн са голямата бъбрековидна радиаторна решетка с хексагонален дизайн, опционалните лазерни светлини и внушителните въздухозаборници, които демонстрират категорично мощното присъствие на новото BMW Х5. Впечатляващите опционални BMW лазерни светлини с Х-дизайн и отличителни сини акценти предоставят изключително ярка наподобяваща дневната светлина и са с впечатляващ обсег до над 500 метра.

В задната част, силно впечатление правят новите тесни триизмерни Full LED задни светлини, Двойната спортна изпускателна система с трапецовидни накрайници и Интелигентното управление на багажника за максимален комфорт. В сравнение с предшественика си, новото BMW Х5 е по-голямо, по-широко, по-дълго и с по-широко междуосие и вече с възможност за оборудване с опционални с размер до 22-инчови джанти.

Отвътре интериорът на новото BMW X5 е олицетворение на спортен дух и ексклузивност - още повече лукс и висококачествени материали, прецизност към всеки един детайл и многобройни възможности за персонализация.

Кокпитът е идеално ориентиран към водача, като предлага перфектна свързаност благодарение на иновативната концепция за управление и множество асистиращи системи.

Новото BMW Х5 е стандартно оборудвано с два големи 12,3“ инчови екрани с висока резолюция, брилянтна графика и тъч екран с лесно за управление меню, с подвижни панели и лайф съдържание. Иновативната концепция за управление на най-новата BMW Операционна система версия 7.0 позволява още по-лесно управление на функциите на автомобила чрез жестове, гласови команди и управление чрез iDrive контролер – напълно интуитивно. ¶

С новото BMW Х5 за първи път се въвежда изцяло нова разработена концепция на индикаторите на централното табло, чрез дигитално изобразяване на случващото се на пътя. Директно в полезрението на водача се изобразява картата на навигационната система, всички актуалнни данни от дигиталните функции и асистенти за сигурност, като най-важните от тях, могат паралелно да се проектират и на пълноцветния BMW Head-Up display от последно поколение с подобрена и разширена графика.

Интелигентните Дигитални услуги и Асистиращи системи създават пълна свързаност със заобикалящия свят и предлагат максимален комфорт и най-висока сигурност. Сред тях са Асистент за шофиране Professional, който отменя водача при водене в лентата и завиване при скорост до 210 км/ч и представения за първи път Асистент за паркиране на заден ход в тесни пространства, множество камери и радари за оптимална сигурност и надеждност.

С новото BMW Х5 за първи път се въвежда и функцията BMW Digital Key – отключване на автомобила и запалване на двигателя чрез мобилен телефон, заместващ изцяло конвенционалния ключ на автомобила.

Ексклузивната атмосфера в интериора се допълва от изискани кристални апликации “Crafted Clarity” върху селектора на трансмисията, тъч контролера, Старт/ Стоп бутона и регулатора на силата на звука, създавайки допълнително усещане за лукс и изтънченост. Всеки от тези детайли е ръчно-шлифован и изработен от дизайнери, превръщайки интериора в произведение на изкуството.

За перфектния звук по време на пътуване се грижи озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, която предлага изключително студийно качество на звука, чрез своите 20 високоговорителя с обща мощност 1 500 вата.

Високочестотните високоговорители са изработени от синтетични диамантени частички, гарантирайки най-висока наслада от музиката за водача и пътниците.¶

Висококачествено изработените материали в салона, като например фината кожа BMW Individual 'Merino, със специална графика и контрастни шевове на тапицерията на комфортните седалки, покритото с естествена кожа BMW Individual арматурно табло и интериорните лайстни от гравиран алуминий създават спортна и луксозна атмосфера в интериора.¶

Мултимедийната система за задните места гарантира най-добро развлечение за пътниците на задната седалка дори и при дълги пътувания, чрез два големи 10,25’’-инчови цветни дисплея с тъч функция и възможност за Bluеray player, ТВ функция, както и пълна интеграция със смартфони.¶

Интериорът се представя в най-добра светлина благодарение на панорамния стъклен покрив Sky Lounge, предлаган досега само в BMW Серия 7. Изисканата светлинна графика с повече от 15 000 светлинни елемента създава усещането за пътуване под звездно небе, а Вътрешното осветление с възможност за избор между 6 различни интериорни цветове създава специална атмосфера в интериора¶

С въвеждането на пазара BMW X5 се предлага с 3 варианта изцяло новоразработени двигатели отговарящи на последните стандарти за разход и вредни емисии – EU6d Temp: Х5 40i (340 к.с., Х5 30d (265 к.с.), Х5 M50d (400 к.с.) – всички оборудвани с интелигентното задвижване на всички колeла BMW xDrive.¶

През 2019 г. гамата ще се разширява с подобрения хибриден модел Х5 45e (395 к.с.), както и мощния Х5 M50i (V8/ 530 к.с.), а в началото на 2020 г. и върховият модел - Х5 М (над 600 к.с.).

За любителите на off-road изживяванията, новото BMW Х5 предлага и интелигентно въздушно окачване на предната и задната ос, което водачът може да управлява ръчно чрез специалните за това бутони на централната конзола, или автоматично чрез различните режими на управление. Автомобилът може да бъде повдиган с 4 см нагоре или снижаван с 4 см надолу, според условията на пътя.

BMW X5 с xDrive и xOffroad пакет е ултимативният отговор на тежкия терен – за Х усещане на най-високо ниво, а именно чрез специалните офроуд режими, които определят идеалните настройки на системата xDrive за характеристиките на педала на газта и на управлението на трансмисията, както и на намесите на системата за контрол на стабилността DSC за движение по пясък (xSAND), лек off-road (xGRAVEL), тежък off-road с големи неравности (xROCK) или сняг (xSNOW).

За любителите на спортното и динамично шофиране се предлага и Адаптивното М окачване Professional с блокаж на задния диференциал, спортните режими на управление „Sport“ и „Sport+“, както и Интегрално активно кормилно управление, разгръщайки забележителна динамика на управлението .

Новото BMW X5 показва какво може един Sports Activity Vehicle с гените на M и xDrive задвижване, а именно максимална динамика и пъргавина с оптимално сцепление.

Въвеждането на новото BMW X5 на пазара е на 24 ноевмри 2018 г., като дилърите на BMW в целия свят вече приемат поръчки на клиенти.¶

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria

http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.