Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

BMW M Performance части за новото 3 Седан.

Разнообразни възможности за акцентиране върху динамичния характер на седана от среден премиум клас

G20
·
Серия 3
·
Седан
·
BMW M Performance Parts
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~125,9 KB)
  
Photos(18x, ~160,32 MB)

Успоредно със старта на комуникацията на новото BMW Серия 3 Седан (среден разход на гориво: 6,1 –4,1 л/ 100 км, CO2 емисии: 139 –108 г/ км) за новия модел на динамичния седан от премиум средния клас е разработена и всеобхватна гама от M Performance части като оригинални BMW аксесоари. С компонентите за интериора и екстериора, както и технологиите на задвижването и окачването, вдъхновени и заимствани директно от моторните спортове, клиентите могат целенасочено да подобрят спортния характер на своето BMW Серия 3. Всички M Performance части са разработени с помощта на дългогодишния опит и всеобхватното ноу-хау на BMW M GmbH в моторните спортове и са съгласувани перфектно една с друга и със специфичните характеристики на моделите. Така те от една страна придават на автомобила динамична и впечатляваща визия и в същото време отговарят и на функционални аспекти, като например подобряват аеродинамичните качества или допринасят допълнително за олекотяване на конструкцията.

По-ярка визия и оптимизирана аеродинамика благодарение на екстериорния пакет 

Всеобхватният пакет от M Performance аеродинамични и екстериорни компоненти за новото BMW Серия 3 Седан включва общо 10 позиции. Отделните компоненти в черен гланц или карбон подчертават не само спортното излъчване, но и повишават динамичните таланти на спортния модел с четири врати. Така например предният сплитер M Performance или M Performance Pro, задният спойлер M Performance и задният дифузор M Performance – по избор от карбон или в черен гланц респективно черен мат – оптимизират обтичането на каросерията и повишават аеродинамичното притискане. Това води до подобрено и по-динамично поведение на пътя. Особено атрактивен магнит за погледите са M Performance Carbon корпусите на страничните огледала с толкова типичната за карбонов композит структура. Също като всички карбонови компоненти и те са изработени на ръка, покрити са с прозрачен лак, а след това за впечатляващо усещане за дълбочина са полирани до блясък. За допълнително подобряване на спортната визия се предлагат M Performance фолия за страничните прагове. Те покриват цялата долна част на прага и са брандирани с надпис M Performance. Отзад тонираните в сив цвят M Performance задни светлини със заимствана от M Performance графика на страничните части осигуряват характерен визуален акцент също както и M Performance ауспуховите накрайници. Благодарение на комбинацията от материалите титан и карбон те освен това се отличават и с висока устойчивост към корозия и дълъг живот.

M Performance 18-инчова спирачна система и 18- и 20-инчови джанти

18-инчовата M Performance спирачна система се разпознава по лакираните в червен цвят спирачни апарати. Освен атрактивната си визия спортната спирачна система предлага и значително повишаване на отрицателното ускорение при спиране. Техните по-големи, перфорирани, нарязани и олекотени 18-инчови спирачни дискове са по-издръжливи на термично натоварване и поради това са подчертано стабилни дори и при екстремни условия. В духа на последователно олекотената конструкция четирибуталните спирачни апарати са изработени от алуминий. При старта на продажбите на новото BMW Серия 3 Седан гамата от M Performance джанти ще включва четири дизайна в два размера. 18-инчовите, матово черни M Performance алуминиеви джанти с двойни спици 796 М са подходящи както за летни, така и за зимни гуми. При размер 20 инча се предлага избор между 20-инчовите M Performance ковани джанти с кръстосани спици 794 M Bicolor (Jet Black, полирани до блясък) и 20-инчовите M Performance ковани джанти с Y-образни спици 795 М, по избор в Bicolor (Ferric Grey matt, полирани до блясък) или Jet Black matt или Black matt. За съхранение и транспортиране на колелата се препоръчват M Performance калъфите за джанти. Те предпазват от замърсяване, благодарение на съответната си маркировка гарантират правилно подреждане на джантите и внасят съответната порция атмосфера от моторните спортове в домашния гараж.

Визуални и тактилни акценти в интериора 

Естествено, атмосфера от моторните спортове може да се създаде и в интериора на новото BMW Серия 3 Седан. Тя се осигурява например от M Performance воланът с екстремно подчертана зона за хващане от Alcantara с големи опори за палците, червена маркировка на „12 часа“ и сребристо-сивия, изработен на ръка кръстосан шев. Визията от моторните спортове може да се подчертае и с M Performance Carbon лостчетата за превключване (за моделите с трансмисия  Steptronic Sport), както и M Performance Carbon детайлът на волана с вложка от Alcantara и надпис M Performance. В тази визия се вписват и M Performance Carbon интериорните бленди със структура с отворени пори. В пространството за краката на новото BMW Серия 3 Седан спортните амбиции се подчертават от M Performance стелките с надпис M Performance, флагче с типичните за М цветове, както и кантовете с кожена визия включително декоративен шев в контрастни цветове.

Drive Analyser и стойка за камери за запис на данни и видео С M Performance Drive Analyser водачът на новото BMW Серия 3 Седан може да записва и по-късно да анализира различни данни от шофирането – функция, полезна най-вече при шофиране по състезателна писта. Системата се състои от OBD-Stick, който се поставя в интерфейса на On-Board-Diagnose, и едно приложение за смартфон. Заимстваният директно от моторните спортове Drive Analyser осигурява на водача всички важни данни за динамиката и предлага всеобхватни възможности за записване и анализ. Възможен е запис на шофирането с видеокамерата на смартфона включително събраните данни и изчислените чрез GPS данни за позицията. За да може шофирането по състезателната писта да се запише от вълнуваща перспектива, BMW предлага и M Performance стойка за екшън камери. За външни снимки тя просто се монтира на предната или задната конзола за теглене; за запис на снимки от интериора се закрепва на базовата стойка на системата Travel & Comfort на подглавника на седалката на водача или пътника до него. Тя позволява въртенето на камерата на 360 градуса, така че може да бъде снимано от множество различни перспективи.

Привличащи вниманието: проектори във вратите с BMW M мотиви

При качване и слизане е възможно проектиране на логото на BMW M или други свързани с M Performance мотиви на асфалта с помощта на комплекта диапозитиви на M Performance за BMW LED проекторите във вратите. Също толкова стилен е и M Performance калъфът за ключа от висококачествена Alcantara с карбонов детайл, който се свързва с ключа чрез глухо шестограмно болтче в М светло син цвят и по този начин го предпазва от драскотини и повреди.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60 733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

 

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

 

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.