Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Новото BMW S 1000 RR.

Новото BMW S 1000 RR – още по-лек, бърз и лесен за контролиране мотоциклет.

Серия S
·
S 1000 RR
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(68x, ~139,51 MB)

"Първоначалната ни идея бе да вземем досегашния модел за отправна точка, машина, която в продължение на 10 години доминираше във всички дисциплини, и да подобрим значително нейната динамика. Идея, която се превърна в ясно дефинирани цели: 1 секунда по-бърз на пистата, 10 кг по-лек и още по-лесен за управление. Тези цели послужиха за база на всяко едно наше решение, а резултатът е мотоциклет, който надминава първоначално зададените от самите нас параметри. Машина, поставяща нови стандарти.“ Клаудио Де Мартино, ръководител на отдела за технологии на мотоциклета.

 

Новото BMW S 1000 RR – още по-лек, бърз и лесен за контролиране мотоциклет.

Новото BMW S 1000 RR дебютира на изложението EICMA 2018. Първото поколение на супер спортния мотоциклет е представено през 2009-та, а сега се въвежда третото изцяло ново издание на машината, с напълно нови двигател и окачване. Мощността е увеличена с 8 к.с. на 207 к.с., а масата е намалена от 208 кг на 197 (193,5 кг с M пакет). Освен увеличението на мощността, основни точки при разработката на новия S 1000 RR са да бъде с поне една секунда по-бърз на пистата и същевременно да гарантира максимален контрол. Без значение дали ще бъде каран в града, по извитите планински пътища или на пистата, новият S 1000 RR е безкомпромисен. Голяма роля за това играят асистиращите системи, като контролът на сцеплението и на вдигане на предното колело, ABS и Hill Start Control системите, както и LED светлините и големият TFT екран. Компоненти, които BMW Motorrad издига на нови висоти.

Новоразработен двигател с BMW ShiftCam технология, подобряваща разгръщането на мощността в ниски и средни обороти, както и увеличаваща максималната мощност.

В основата на сериозно подобрената динамика на новия RR стой новоразработеният четирицилиндров двигател, който е с 4 кг по-лек от преди. Променена е не само геометрията на всмукателните и изпускателните портове, но е внедрена и  технологията BMW ShiftCam. Тя е изцяло нова за мотоциклетите на BMW и осигурява променливи ход и време на отваряне на всмукателните клапани. Ревизираните всмукателни пътища и новата изпускателна система са довели до намаляване на масата с 1,3 кг и по-висок въртящ момент в по-широк оборотен диапазон.

Напълно ново окачане с оптимизирана геометрия, за още по-лесно и прецизно управление.

Инженерите на BMW Motorrad са положили сериозни усилия и в областта на окачването. Двигателят, който и досега изпълняваше ролята на носещ елемент, поема още по-голяма част от натоварването. Основната рама е проектирана така, че силите да се предават възможно най-директно към структурата на двигателя, по най-кратките възможни пътища. В следствие и допълнение, геометрията на каране е променена, а масата и нейното разпределение са оптимизирани. В резултат новият RR се характеризира с подобрена динамика, оптимизирано сцепление и още по-прозрачно управление. Мотоциклетът може да се поръча и с опционално електронно окачване DDC. Специално разработена за RR, системата Dynamic Damping Control (DDC) е безкомпромисна по отношение на настройките и адаптивността си. Сега тя е още по-ефективна, благодарение на подобрената система от клапани и тяхното управление. BMW Motorrad предлага също и допълнителен комплект за селективно адаптиране на окачването за каране на писта.

Максимална адаптация: Четири стандартни режима за каране и още три, част от допълнителните режими за каране Pro.

Стандартно новият S 1000 RR се предлага с четири режима за каране: Rain, Road, Dynamic и Race. Допълнително може да се поръча и разширението Pro, даващо възможност за избиране на още три свободно програмируеми режима (Race Pro 1-3). Чрез тях могат да бъдат активирани три различни комбинации от настройки на системи, като Dynamic Traction Control (DTC), ABS, системата следяща за повдигане на предното колело, кривата на въртящия момент, както и „моторната спирачка“. Pro режимите включват също Launch Control за перфектни стартове и Pit Lane Limiter ограничител на скоростта при влизане в питлейна. HP Shift Assistant Pro системата за светкавична смяна на скоростите без съединител е част от стандартното оборудване.

Нов 6-осен сензорен модул за безпрецедентен контрол. Dynamic Traction Control DTC и DTC Wheelie функция.

Новият S 1000 RR е стандартно оборудван с ABS Pro и Dynamic Traction Control. В допълнение към контрола на сцеплението DTC, моторът за пръв път може да се поръча и с индивидуално настройваща се функция DTC Wheelie. Всички контролни системи са пренастроени за оптимално действие и ефективност. Частично интегрираната BMW Motorrad ABS е предпоставка за по-сигурно каране, сама по себе си, но ABS Pro прави моторът още по-сигурен, дори когато спирате в завои. 

Многофункционален 6,5-инчов TFT екран с перфектни графики и богат набор от информация.

Инструменталният панел на новия RR е новоразработен и специално съобразен и с нуждите при супер спортно каране. Новият 6,5-инчов TFT дисплей осигурява богат набор от информация, която е ясно видима при всякакви светлинни условия. Показанията му могат да се конфигурират в различни режими на изобразяване, според различните нужди. Ride Pure екранът показва всичко необходимо при едно нормално шосейно каране, докато трите Core екрана са съобразени с нуждите при каране на писта. Оборотомерът при Core 1 и Core 2 например е изобразен с графика имитираща аналогов циферблат, докато при Core 3 е във вид на графична лента.   

Още по-атрактивен дизайн, оптимизирана ергономия и впечатляващи цветове.

Новият тип рама – Flex Frame – позволява проектирането на още по-обтекаем резервоар и панели в областта на седене, които осигуряват още по-добро сцепление на колената с мотора. Оптимизираните контактни повърхности и предефинираният триъгълник между кормилото седалката и степенките, правят позицията на седене още по-ергономична. Същевременно, новият дизайн на панелите гарантират мигновената разпознаваемост на RR. Той е подчертан от двете разцветки Racing Red и Motorsport.

Обобщение на новостите при S 1000 RR:

 • 4 кг по-лек, новоразработен четирицилиндров редови двигател с BMW ShiftCam технология за променливи ход и време на отваряне на всмукателните клапани.

 • Увеличени мощност и въртящ момент: 207 к.с. при 13 500 об/ мин и 113 Нм при 11 000 об/ мин

 •  Поне 100 Нм от 5500 до 14 500 об/ мин.

 • Още по-лесен за каране, благодарение на увеличения въртящ момент при ниски и средни обороти.

 • Новоразработено окачване с Flex Frame с двигател с разширена носеща функция.

 • Значително подобрена ергономия благодарение на Flex Frame.

 • Оптимизирана геометрия на окачването за по-информативно управление и повече сцепление.

 • Следващо поколение адаптивно електронно качване Dynamic Damping Control DDC, опция.

 • Ново задно окачване с Full Floater Pro кинематика, с 300 г по-леко отпреди.

 • Намалена с 11-14,5 кг маса до 197 кг, зареден (по DIN) и 193,5 кг с M пакет.

 • Нова изпускателна система – с 1,3 кг по-лека отпреди.

 • Нов шестосен модул от сензори.

 • Подобрен Dynamic Traction Control DTC, стандартен.

 • DTC Wheelie функция, стандартно.

 • Настройваща се (+/-) DTC Wheelie функция, опция.
 • Функция „моторна спирачка“, регулируема.

 • ABS Pro за още по-сигурно спиране, дори при наклонен в завой мотоциклет, стандартно.

 • Нови режими за каране Rain, Road, Dynamic и Race, серийно. Опционални режими за каране Pro с три допълнителни позиции Race Pro 1-3.

 • Launch Control за перфектни стартове, част от пакета режими за каране Pro, опция.                       

 • Pit Lane Limiter ограничител на скоростта в питлейна, също част от пакета режими за каране Pro, опция.

 • Shift Assistant Pro за бърза смяна на скоростите бе съединител, стандартно.

 • Лесно обръщане на посоката на смяна на скоростите.

 • Електронен круиз контрол, опция.

 • Нов инструментален панел с 6,5-инчов екран с перфектна видимост и режим Pure Ride и три режима Core.

 • LED фаровe, мигачи и стоп

 • Мигачи с нова функция “Comfort Indicator”

 • Изцяло нов дизайн на панелите, още по-въздействащи и аеродинамични форми.

 • Две цветови схеми при дебюта: Racing Red и Motorsport.

 • Още по-широка гама от специални аксесоари и опции.

 

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации

BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: hristina.peycheva@bmwgroup.com

 

--

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.