Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Bulgaria · Article.

Платформата на бъдещето на BMW Group. BMW Vision iNEXT празнува световната си премиера в Los Angeles

С BMW Vision iNEXT BMW Group демонстрира как ще се придвижваме в бъдещето. Най-новият визионерски автомобил е символ на навлизането в една нова ера на радостта от шофирането. Сега BMW Vision iNEXT ще отпразнува световната си премиера в рамките на LA Auto Show.

iNEXT
·
Технологии
·
Алтернативни задвижващи системи, бъдеща мобилност
·
Autonomous Driving
·
Electrification
·
Корпоративни
 

Press Contact.

Hristina Peycheva
BMW Group

Tel: 0035928060711

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(19x, ~123,91 MB)

С BMW Vision iNEXT BMW Group демонстрира как ще се придвижваме в бъдещето. Най-новият визионерски автомобил е символ на навлизането в една нова ера на радостта от шофирането. Сега BMW Vision iNEXT ще отпразнува световната си премиера в рамките на LA Auto Show. BMW Vision iNEXT е много повече от автомобил, то е платформата на бъдещето на BMW Group, от която по отношение на техниката, оформлението и новото мислене ще се възползва цялата компания и всички марки. Защото за пръв път всички стратегически иновационни направления на BMW Group са комбинирани в един автомобил: автономно шофиране, свързаност, електрификация и услуги (ACES). Дизайнът оформя тези иновационни направления (D+ACES) и осигурява отговор на въпроса как ще изглежда радостта от шофирането в бъдеще.

Фокусирани върху хората

Мобилността е част от нашия живот, от нашия опит, от нашите сетива. Тя е една човешка потребност. По тази причина въпросът за мобилността в бъдеще повече от всякога поставя в центъра на всички съображения хората с техните емоции, потребности и желания за мобилност. С възможностите за автономно шофиране, електрификацията и подобряващата се свързаност в бъдеще ще възникнат напълно нови изживявания и възможности за оформяне на пътуването. В същото време те също променят желанията и стила на живот на хората.

Бутикова атмосфера на четири колела

Водачът има все повече свобода да решава как ще оползотвори времето си в автомобила, докато шофира. Оформлението на интериора става все по-важно и в същото време е все по-силно фокусирано върху уюта. BMW Vision iNEXT с чисто електрическо задвижване е оформено като мобилно пространство, което предлага качество на живот и отговаря на необходимостта от ново „любимо място“, където можем да се самоопределяме и да сме спокойни. Този дизайн създава емоции и осигурява позитивни усещания при качване в автомобила.

В интериора на iNEXT доминират пестеливи, ясни линии, геометрията поставя на преден план материалите и цветовете. Комбинацията от материалите текстил и дърво осигурява висококачествено излъчване, вдъхновено от мебелния дизайн и му придава особен бутиков характер. Преобладаващите цветове в интериора са Purus Rosé, кафяво и бежово, с акценти от метално проблясващ Mystic Bronze. Отзад преобладава изисканият текстил в петролен цвят Enlighted Cloudburst, изтъкан по технологията жакард, който преминава асиметрично от повърхностите на седалките до страничните панели и задната поставка.

Интелигентна техника – интегрирана невидимо

В бъдеще интелигентните технологии ще подпомагат хората все по-ненатрапчиво. В BMW Vision iNEXT тези технологии остават невидими на заден план (Shy Tech) и се активират само когато са необходими или когато водачът и пътниците желаят това. Вече почти няма нужда от дисплеи и бутони. Функциите могат да бъдат управлявани чрез повърхностите от дърво или текстил – в BMW Vision iNEXT чрез жакардов текстил. По този начин цялостното управление на автомобила е насочено към потребностите на човека.

Прецизност и яснота в екстериора

Иновациите проличават и в екстериора на BMW Vision iNEXT. Веднага се разпознава новият език на формите на BMW i с характерните си линии и ясни форми, чиито обемно моделирани повърхности се изпъват като мускули отстрани. Това се подчертава от ефектното лаково покритие Liquid Greyrose Copper, което прелива от топла мед до тъмна роза  - олицетворение на чистата динамика. Типичното за BMW лице с четири „очи“ при BMW Vision iNEXT е в модерна интерпретация с много тесни фарове, докато външните огледала за видимост назад са заменени от камери. Предното стъкло прелива плавно в голям панорамен покрив, така че тялото на автомобила изглежда леко и иновативният интериор се вижда добре и отвън. Големите хоризонтални повърхности и линии отзад осигуряват широка и динамична стойка. Тесните, характерни задни светлини достигат навътре в задната част. Аеродинамичните качества на BMW Vision iNEXT се оптимизират от покрива и дифузора, който е подчертан чрез светлинни елементи. Като естетически и високо функционален дизайнерски елемент дифузорът подобрява не само аеродинамиката, но и в същото време увеличава електрическият пробег на визионерския автомобил. Вдъхновен от моторните спортове, той в същото време подчертава и типичното спортно излъчване на едно BMW – без никакви ауспухови накрайници.

Световна премиера в Калифорния

BMW Group  ще отпразнува световната премиера на BMW Vision iNEXT в рамките на Los Angeles Auto Show 2018, като с този визионерски автомобил ще демонстрира и навлизането в една нова ера на радостта от шофирането. С това производителят от Мюнхен ще продължи своята актуална моделна офанзива. Като нов технологичен флагман серийният модел BMW iNEXT ще се произвежда от 2021 година в завода в Динголфинг и с това ще въведе на пътя новите стратегически иновационни направления (D+ACES) на BMW Group.

 

---

BMW Group България Корпоративни комуникации

Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group България

T: +359 2 80 60733, F: +359 2 80 60 710

Прес портал: https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

E-mail: Hristina.Peycheva@bmwgroup.com

 

---

BMW Group

С четирите си марки BMW, MINI, Rolls-Royce и BMW Motorrad BMW Group е най-успешният премиум производител на автомобили и мотоциклети и доставчик на премиум услуги за мобилност и финансиране в света. Производствената мрежа на BMW Group включва 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави; компанията има мрежа за продажби в над 140 държави.

През 2017 г. BMW Group е реализирала над 2 463 500 автомобила и над 164 000 мотоциклета в целия свят. Печалбата преди облагане с данъци за финансовата 2016 г. е приблизително 9.67 млрд. евро при приходи от 94.16 млрд. евро. Към 31 декември 2016 г. работната сила на BMW Group възлиза на приблизително 124 729 служители.

Успехът на BMW винаги се е градил на дългосрочно мислене и отговорни действия. По тази причина компанията е изградила екологична и социална устойчивост по цялата верига, пълна отговорност за продуктите и ясен ангажимент за опазване на околната среда като неделима част от стратегията си.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

www.bmw.bg; www.mini.bg

Facebook: http://www.facebook.com/BMWBulgaria

www.facebook.com/MINI.Bulgaria

You Тube: http://www.youtube.com/BMWBulgaria

http://www.youtube.com/MINIBulgaria

Twitter: http://twitter.com/BMWBulgaria

Article Media Material.

My.PressClub Достъп.
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за типовото одобрение за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с базова конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционално допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

Данните, вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите.

Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошурата „Национален справочник за разхода на гориво и емисиите на CO2 на нови пътнически автомобили“, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Latest Facts & Figures.

Specifications of the BMW X2 M35i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
BMW X2 M35i - технически спецификации, в сила от март 2019 г.
16.01.2019
F39
Технически данни, спецификации
Specifications of the BMW X1 xDrive25i, valid from 03/2019.
16.01.2019
F49
Технически данни, спецификации
Show all

Add your filter tags.

Информация за медиите
Прес материали
Реч
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Достъп.